Autor: BBC News na srpskom

BBC
03.12.2019.
15:52 > 16:00
U ovom gradu živeće oko 4.000 porodica u najmodernijim stanovima, a moći će da koriste staze za skijanje, stadion i mnoge druge objekte, navodi KCNA, severnokorejska novinska agencije.
  • Nji Hao

    03.12.2019 19:13
    Ja sam zadovoljan svakim do sada uvezenim proizvodom koji sam sam odabrao i poručio.
    Čak i posle besomučnog dranja od strane Carine i dalje mi se isplati kupovati nešto, što ovde naši trgovci prodaju po 5 (PET) puta većoj ceni.
    Drugi je problem ko uvozi smeće na veliko.
    Ruku na srce, jednako smeće uvozimo iz Nemačke, od auta do usisivača i kućne polovne tehnike.

    Kim je otvorio jedno Novo Naselje, jednu omanju Bistricu, nekihg 12.000 stanovnika.
    Ništa posebno, vredno pažnje samo ako je lepo uređeno, kao što su nekada u socijalizmu kod nas pazili.
    Dok se danas trude da sve i jedno stablo koje je tada podignuto, ako ikako mogu poseku i unište, da ih ne podseća na slavu i pažnju socijalizma prema radnom čoveku.

    Siguran sam da kod Kima građani nemaju problema sa zdravstvenim osiguranjem, niti vrtićima za decu.
  • Neven Stefancic

    03.12.2019 16:06
    Viska ulica 12
    1997 godine sam prvi put isao da radim u Kinu na sjeveru malo mjesto pored Tianjina. Zvalo se je i dan danas se zove TEDA kratica Technical Economy Development Area. Zidali su nebodere ulice siroke aleje kuce i stadione i sve je i dan danas prazno ili napusteno jer normalan kinez nema para da plati stan koji je tad kosta pitao sam 30.000 DM njemackih maraka.
    Ogroman broj takvih investicija je Kina napravila da se pokaze ali zao mali broj je dosao da radi u te tvornice jer su plate minimalne. Mi smo 1997 sa Talijanskom firmom imali 2 miliona lira a Kinez 20 dolara mjesecno. Danas nije nista bolje sve je farsa. Srbija je postala bunar za nekvalitetnu robu koju bez ikakvih kontrola uvoze, bez standarda itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna