Autor: BBC News na srpskom

BBC
03.06.2020.
09:51 > 10:15
Majkama rad od kuće nije značio samo rad za kompujterom i sastančenje, već i vaspitavanje i rad s decom, pranje veša, kuvanje, peglanje.
  • Ma

    03.06.2020 19:13
    Ajde
    Mozda bi ovim novim mamama bilo lakse da ustanu u 4,narane stoku,spreme dorucak,odu na njivu sa sve detetom na ledjima,kopaju do podne a onda nazad kuci pa sve sto ide po redu-zaista je tesko sedeti pred kompjuterom i imati dete koje je slucajno gladno i slucajno hoce da se igra
  • Kiki

    03.06.2020 13:00
    Ah, zivot je pretezak. Mozda bi jednostavnije bilo tim roditeljima da odu na njivu da kopaju kukuruz.
  • Da

    03.06.2020 12:45
    Povracas
    Od ovih novih roditelja-najzad su 24 sata bili roditelji i doziveli nervni slom
  • Jedan Tata

    03.06.2020 11:18
    Glorifikacija mama
    Izolacija i rad od kuce je svima pala tesko. Poslodavci koji su mogli da ponude "rad na daljinu" su se postavljali kao spasitelji i neretko "slucajno" zaboravljali da dom ima svoj set obaveza koje moraju da se ispostuju - deca, cistoca, obroci. Sve je to trebalo odraditi, i biti zahvalan sto si zadrzao svoje zaposlenje.

    Zasto su samo majke intervjuisane za ovakav clanak? U redu je da istrazivanje pokazuje da su one bile vise angazovane prema kucnim obavezama, ne mogu da sporim zakljucke, ali dati anekdotske primere 2 majke i ni jedan primer oceva koji su se mozda nasli u slicnim situacijama jeste jedna vrsta selektivnosti i (da li se usudjujemo da to kazemo) diskriminacije oceva?

    Poenta je - clankom ste mogli da kazete - roditelji su se nasli u teskoj situaciji i ovo su dobri primeri kako su mogli da podele obaveze. Ali niste. Napisali ste clanak "zene i dalje pate, jos vise za vreme epidemije". Licno mislim da je to daleko manje produktivan zakljucak i jedino sto mozete da dobijete je da se vasa citalacka publika oseca
    1) ako je zena - potvrdje misljenje da nije dobro tretirana i povecava nezadovoljstvo
    2) ako je muskarac - oseca se prozvan, jer bez obzira sta je uradio licno, ostali "zli vlasnici penisa" se nisu dovoljno potvrdili.

    Kontra-produktivno novinarstvo, zasnovano na naglasavanju negativnog. Mozete bolje.
  • Ns

    03.06.2020 11:03
    Ineresantno da nijedna mama nije pomenula kada spava, jer sigurna sam da skoro i ne spavaju.
    Kad deca zaspe, krece posao, ostaje 3,4 sata za spavanje (kada je toliko, to je premija), onda se deca bude i svice jos jedan novi dan sa 1000 zadataka... uf, nekad je stvarno jako tesko...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna