Autor: BBC News na srpskom

BBC
20.03.2022.
14:33 > 15:00
Zapadni stručnjaci za odbranu i obaveštajne službe govore o greškama na bojnom polju koje je napravila Moskva.
  • Andrija

    08.04.2022 14:10
    Kagebeovčevi nacisti
    U vreme SSSR-a KGB je primenjivao, po vlastitim mišljenju, lukav trik: uz pomoć provokatora je nezadovoljna lica organizovao u grupe, koje bi zatim bile predstavljene kao ozbiljna pretnja po poredak. Ljudi koji se nikad ne bi pretvorili u aktivne opozicionare prikazani su kao takvi, hapšeni i osuđeni. KGB bi tako opet dokazao da je neophodan državi a Sibir je punjen besplatnom robovskom radnom snagom. Isti trik primenio je i bivši potpukovnik KGB-a i direktor FSB-a (ČK=NKVD=KGV=FSB) Vladimir Vladimirovič Putin: nakon 2014. je preko svojih agenata u rosijskojezičkoj Ukrajini podsticao nacionalizam (što u datim okolnostima uopšte nije bilo teško) kako bi u odgovarajućem trenutku imao opravdanje za vojni upad u „nacionalističku i neonacističku” zemlju. Računajući na daleko veću vojnu moć Rosije, smatrao je da će lako obaviti posao i da ga, pritom, niko neće osuditi jer se on samo bori protiv nacizma. Prevario se i u jednom i u drugom. Osim jednog dela Rosijana i jednog dela Srba, niko u svetu nije poverovao u to da su Ukrajinci nacisti. A otpor Ukrajinaca bi i bez zapadne pomoći bio dovoljno jak da spreči njeno podvlašćenje Rosiji i pretvaranje u zap. koloniju i sirovinsku bazu.
    Prilikom raspada SSSR-a, Ros. fed. je bila prva koja je proglasila nezavisnost i suverenost. Dakle, Rosijani su sami bili odgovorni za raspad najveće države na svetu i oni sami će (u datom slučaju Putin i njegova klika) biti odgovorni za raspad ili barem ozbiljno slabljenje glavne naslednice SSSRa.
  • Godpodja

    21.03.2022 06:42
    Angelina
    Evo sasvim sigurne procene gde ce ruska vojska pogresiti opako, sto se ovde, mozda nece odmah shvatiti! Pocinje da se govorka i pise o silovanju ukrajinskih devojaka, zena i majki od strane ruskih vojnika! Mozda se to ovde tumaci sa ovom vlasti koju imamo, kao neizbezno "senlucenje" u ratu, ali u gotovo citavom svetu - to izaziva uzasnutost, prenerazenost i prezir! Zahtevace se opsta vojna odmazda!
  • Nenad

    20.03.2022 15:57
    Sve na isti kalup
    Lako je pametovati kad su zabranili drugoj strani da bilo šta kaže.
    Rusi su sa oprezom ušli u ovo sa ciljem što manje žrtava i zastojima radi evakuacije stanovništva. Dok zapad "boli uvo" za razaranje Ukrajine, njihov pajac-glumac žrtvuje svoj narod, a već je pristao na neutralnost.
    Sa druge strane ameri i njihov prilepak GB, su masovno ubijali sve redom i civilne i vojske i gradove u Vijetnamu, Iraku, Libiji, Avganistanu,...
  • /

    20.03.2022 15:17
    /
    pravili su se naivni i 90ih pa su predstavili putina.
    tesko da su bas toliko podlozni greskama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna