Autor: BBC News na srpskom

BBC
27.10.2023.
08:08 > 08:15
Vlada Srbije prihvatila je predlog da ubuduće izabrani lekar može da otvori bolovanje do mesec dana, a ne dva kao do sada. Prema zvaničnoj statistici, od 2.500 kontrola bolovanja u prošloj godini, u 12 odsto slučajeva utvrđene su nepravilnosti.
  • mišljenje

    27.10.2023 14:38
    Zar zaista mislite da depresija može da se lažira??Pa ona se vidi po hodu osobe a o licu da i ne govorim.Ko nije "osetio" tegobe izazvane depresijom i preopterećenjem na poslu taj je pravi srećnik-verujte mi.
  • Tetka

    27.10.2023 09:48
    Povećajte ljudima plate, pa neće biti zloupotrebe bolovanja.
    Navodi se da niže obrazovani prednjače u bolovanjima. Pa, naravno, kad im minimalac (koji bi teoretski trebao biti izuzetak, a ne pravilo) ne gine.
    Bolje dzabe sedeti nego dzabe raditi.
    Dakle, nije do uslova rada, nego do uslova života.
    A na to u mnogim JP gde je kolektivnim bolovanje 85% ili 90% (a ne 65% koliki je zakonski minimum) moto je "ako nema godišnjeg od ove godine ima bolovanja od prošle". I što ne bi to koristili kad oni koji u svojim CV imaju člansku karticu vodeće stranke i bez bolovanja ne dolaze na posao.

  • Cv

    27.10.2023 09:37
    Cv
    Dovoljno je napisati da 30% zaposlenih po državnim firmama nedolazi mesecima i godinama na posao! I za taj nerad uredno dobijaju Plate!!! Svako ko bude uhvaćen u zloupotrebi mora dobiti momentalni otkaz!!!
  • Пацијенткиња

    27.10.2023 08:43
    Када др комисија прогласи болесне здравим а здраве болесним онда није до пацијента него до др,мр,спец.доц. а ови набедише на болесне да фолирају и да умишљају да су болесни
  • Koja

    27.10.2023 08:35
    Koja
    Apsolutno se zloupotrebljava,Decenijama naročito u JP! Toliko je to ukorenjeno da se smatra za obicajnim pravom!!! Toga vise nigde,nema sem u Srbiji cak i BiH je ovo,sankcionisala! I ovih,mesec dana je previse ali za pocetak je i to nesto dok se ubrzo,mladji nenaviknu da dok,radis dobijas platu,neradis nema plate…tada ce bolovanja i razne,benificije koristiti zaista,bolesni koji ce morati to i dokazati!!! Nije vam,ovo Komunizam vise vec,uveliko Kapitalizam 21 veka! Posle još traze,vece plate Itd…koliko radite i ovo vam je previse!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna