Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ostavio 53 izbeglice na putu u Grčkoj

Grčka policija saopštila je da je rano jutros na putu na severu Grčke pronašla 53 izbeglice i migranta, među kojima je 24 dece, koje je iz kamiona izbacio i ostavio krijumčar.

CAS potvrdio tri doživotne suspenzije u doping i korupcijskoj aferi

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) potvrdio je danas doživotne suspenzije za Papu Masata Dijaka, sina bivšeg predsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamina Dijaka, i bivšeg predsednika Atletskog saveza Rusije Valentina Balakničeva u doping i korupcijskoj aferi.

Evro sutra 119,39 dinara

Dinar će u utorak zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji devizni kurs biće 119,39 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Papa pozvao na uvođenje privremenih viza za migrante

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja založio se danas za davanje privremenih viza za migrante koji beže iz konfliktnih zona u tekstu o fenomenu migracija u kojem odbacuje "kolektivna i proizvoljna preterivanja", saopštio je Vatikan.

Spreman nacrt Zakona o rodnoj ravnopravnosti

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je spreman Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti i dodala da je to zakon koji se nalazi u planu premijerke Ane Brnabić za prvih 100 dana rada Vlade Srbije.

Ogromne gužve na putevima u Grčkoj

Na magistralnim i autoputu od Sitonije i Kasandre ka Solunu od jutros su se stvorile ogromne gužve, kakve na Halkidikiju nisu viđene još od julskih pljuskova.

VIDEO: Baterija koju pokreće pljuvačka

Istraživači sa Univerziteta u Binghamtonu napravili su bateriju koju aktivira jedna kap pljuvačke, nakon čega ona može da generiše dovoljno električne energije da 20 minuta napaja LED sijalicu.

Ekološku taksu u Srbiji redovno ne plaća bar 2.500 preduzeća

Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan izjavio je danas da oko 2.500 preduzeća nisu redovno plaćala ekološke takse, što je obaveza za sve zagađivače koji emituju štetne supstance, opasan i ambalažni otpad, zbog čega najavljuje sistemsko uređenje te oblasti.