Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Robot spreman da osvoji Mars

Specijalisti iz američke svemirske agencije i svemirskog centra "Lindon B. Džonson", pokazali su mogućnosti humanoidnog robota Valkira, koji planiraju da pošalju na Mars.

Senić bez konkursa postao šef u Koridorima

Aleksandar Senić, koji je posle pobede na lokalnim izborima 2016. godine u Rači kao predstavnik Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića preveo celu odborničku grupu u u Srpsku naprednu stranku, nepunih godinu dana kasnije dobio je državni posao i zvanje šefa na projektu izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran, takozvanog Koridora 11.

Makronova stranka pobednik na parlamentarnim izborima

Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona osvojila je 41 odsto glasova u drugom krugu parlamentarnih izbora čime je dobila apsolutnu većinu u parlamentu, saopštilo je večeras francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova prve nepotpune rezultate.

Dokle se stiglo u radu na poglavljima 23 i 24

Na napredak u pregovorima o poglavljima 23 i 24 Srbiju obavezuju ambiciozni rokovi, a na osnovu već usvojenih akcionih planova i strategija tokom 2016. godine, navedeno je u non pejperu Evropske komisije, objavljenom na sajtu vladine Kancelarije za evropske integracije.

Dinar u ponedeljak još jači

Dinar će u ponedeljak, 19. juna ojačati 0,1 odsto prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs će biti 122,10 dinara za jedan evro, što će biti najjača vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Ruskim navijačima zabranjeno prisustvo na Kupu konfederacija

Ruska vlada zabranila je destinama navijača, uključujući i njihovom problematičnom vođi, da prisustvuju utakmicama na Kupu konfederacija, pošto su njihova lična dokumenta neočekivano poništena, saopštila je danas grupa koja pomaže navijačima u Rusiji.

Evropska unija zabrinuta zbog sankcija SAD prema Rusiji

Najavljene nove američke sankcije protiv Rusije, koje bi teško pogodile poslovne interese i već uloženi novac zapadnoevropskih kompanija u rusko-nemački gasovod "Severni tok 2" suštinski su, upozorio je Berlin, "novi izuzetno loš potez po odnose SAD i Evrope", jer se iza toga vidi i cilj da se ruski gas nadomesti isporukama američkog gasa iz uljnih škriljaca.

Britanci ipak žele novi referendum o Bregzitu

Građani Velike Britanije su se predomislili i žele novi referendum o izlasku zemlje iz Evropske unije, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela britanska agencija "Survejšen".

Šumski požar u Portugalu, najmanje 62 mrtvih

U šumskim požarima u centralnom delu Portugala poginule su 62 osobe, delom u automobilima koje je vatra zarobila na putu, što je portugalski premijer Antonio Kosta nazvao najvećom tragedijom koja je tu zemlju zadesila u poslednjih nekoliko godina.