Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vlasnica kuće u kojoj je rođen Hitler tužila državu

Odluka austrijske vlade o eksproprijaciji kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler je neustavna i postoje drugi načini da se spreči da mesto bude atrakcija za neonaciste, navela je danas advokatica nekadašnje vlasnice te kuće.

Izrael napao Siriju, ubijena dva vojnika

Nekoliko osoba je danas ubijeno u napadu izraleskih aviona na Siriju, koji se dogodio nakon što je 10 projektila iz te ratom razorene zemlje pogodilo Golansku visoravan, javile su sirijska novinska agencija SANA i portparol izraelske vojske.

Novi rekord: Evro u ponedeljak 121,61 dinara

Dinar će u ponedeljak, 26. juna, biti za 0,1 odsto jači prema evru nego u petak i zvanični srednji devizni kurs biće 121,61 dinara za jedan evro, što će biti najviša vrednost dinara ove godine, objavila je Narodna banka Srbije.

Putin: Novinari ne smeju da vređaju

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da je najvažniji princip rada novinara da izbegnu vređanje onih o kojima govore u člancima ili televizijskim emisijama.

"Zakon menjaju zbog potreba stranaka, a ne države"

Organizacija Transparentnost Srbija (TS) ocenila je da se Zakon o ministarstvima, o kojem danas raspravlja parlament, ponovo menja da bi se zadovoljile potrebe stranaka koje čine Vladu Srbije ili pojedinaca iz tih stranaka, a ne potrebe države.

Održana Parada ponosa, trubači kao "provokacija"

Parada ponosa, koju su pod sloganom "Neka svi naši glasovi ore se" organizovala udruženja građana Egal, Loud&Queer i Gej lezbejski info centar i u kojoj je učestvovalo stotinak građana, završena je bez incidenata na beogradskom Trgu republike.

Otkriveni paravojni kampovi za obuku

Nemačka antiteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama, piše britanski "Indipendent".