Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Radnicima Goše uplaćeno po 100 dinara

Štrajkački odbor radnika Goše sastao se danas sa generalnim direktorom fabrike, na kojem im je rečeno da od potpisanih dogovora nema ništa, izjavio je predsednik tog odbora Milan Vujčić i dodao da je radnicima uplaćeno po 100 dinara.

Upucan američki kongresmen na treningu

Jedan od lidera republikanske većine u američkom Kongresu Stiv Skalis ranjen je danas u oružanom incidentu tokom treninga bejzbola u Virdžiniji, ali njegov život nije ugrožen, saopštili su zvaničnici.

Tužilaštvo traži od policije da identifikuje napadače na novinare

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je juče tokom dana Ministarstvu unutrašnjih poslova zahtev za prikupljanje obaveštenja o slučaju napada na novinare tokom mitinga Srpske napredne stranke, povodom inauguracije Aleksandra Vučića 31. maja, na platou ispred Skupštine Srbije i u Pionirskom parku.

Komunalno preduzeće kupuje telefone za 30.000 evra

Javno komunalno preduzeće "Gradske pijace" planira da kupi za svoje radnike 98 mobilnih telefona koji koštaju minimum 30.000 evra. Najskuplji model koji hoće da kupe na tržištu košta između 750 i 950 evra.

Austrija i Rusija oživljavaju Južni tok

Austrijska naftna kompanija OMV i ruski Gasprom oživljavaju projekat gasovoda Južni tok, koji zaobilazeći Ukrajinu treba da dovede gas iz Rusije do Beča, tvrdi bečki dnevnik Standard i podseća da se radi o gasovodu koji preko Crnog mora treba da ruski gas dopremi ne samo u jugoistočnu Evropu, već i u centralnu Evropu.

Snažan zemljotres u Meksiku

Snažan zemljotres pogodio je danas meksičku obalu u blizini savezne meksičke države Čijapas, saopštio je Pacifički centar za upozoravanje na cunami.

Verajzon preuzima Jahu

Američka telekomunikaciona kompanija Verajzon (Verison) završila je posao vredan 4,5 milijardi dolara za preuzimanje internet poslovanje Jahua kojim se predvidja uvodjenje novog rukovodećeg tima u nastojanju da poveća prihod od oglašivača u jednom od najpoznatijih internet brendova.

Počinje polaganje male mature

Testom iz srpskog jezika danas počinje polaganje male mature, a iz Ministarstva prosvete poručuju da nema mesta za zabrinutost jer u srednjim školama ima više mesta nego što je svršenih osmaka.