Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U letnjem periodu na srpskim putevima pogine 200 ljudi

Od početka juna do kraja avgusta, kada je veći broj vozila na putevima zbog turističke sezone, prema statističkim podacima oko 200 ljudi pogine u saobraćajnim nesrećama, što je gotovo trećina ukupnog godišnjeg broja, izjavio je danas predstavnik Uprave saobraćajne policije Aleksandar Radenković.

Ko vozi sa starom vozačkom - kazna do 30.000 dinara

Vozači koji nisu zamenili stare papirne vozačke dozvole, a ne upravljaju vozilom, neće biti kažnjavani i oni zamenu mogu da završe u narednom periodu bez ikakvih posledica, izjavio je danas predstavnik Uprave saobraćajne policije Aleksandar Radenković.

Održan protest zbog fontane na Slaviji

Desetine građana okupljenih oko protesta Protiv diktature u subotu uveče su ispred fontane na Slaviji protestovali jer, kako tvrde, nemaju ništa protiv fontane, ali imaju oko pitanja urušenih zgrada od bombardovanja koje nije rešeno, imaju protiv rušenja u Savamali i protiv rušenja džamije u Zemun Polju.

Oslobođen sin Moamera Gadafija

Oružana grupa u Libiji saopštila je na Fejsbuku da je oslobodila sina pokojnog vođe Libije Moamera Gadafija, Seif Al-Islama, koji se u pritvoru nalazi od 2011. godine.

Alarmantna količina plastike u kitovima

Svetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature) saopštila je da je njeno novo istraživanje koje uključuje obdukciju kitova iz Sredozemnog mora pokazalo alarmantnu količinu mikroplastike u tim životinjama.

Brodovi će sami crtati rute

Japanske brodarske kompanije su pokrenule saradnju sa brodograditeljima, s ciljem razvoja samoupravljajućih teretnih brodova, javlja BBC.