Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pao avion kod Apatina

Poljoprivredni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se kod Apatina, tokom prskanja pšenice na njivama Poljoprivrednog preduzeća "Delta Agrar".

U Jemenu od kolere obolelo više od 23.000 ljudi

U Jemenu su od epidemije kolere za tri nedelje preminule 242 osobe dok se sumnja da je zaraženo 23.425 osoba, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija i dodala da bi u narednih šest meseci moglo da bude 250.000 slučajeva infekcije.

Šest kandidata u trci za premijera

Premijer i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić ima šest kandidata za budućeg premijera, saznaje Danas od, kako navode, izvora bliskih Vučiću.

Porodica Krisa Kornela osporava da se muzičar ubio

Supruga američkog muzičara Krisa Kornela, koji je u sredu uveče preminuo u hotelskoj sobi u Detroitu, osporila je danas izveštaj sudskih patologa prema kojem je izvršio samoubistvo vešanjem, navodeći da postoji mogućnost da se njen suprug predozirao lekovima protiv anksioznosti.

Dinar u ponedeljak najjači ove godine

Dinar će u ponedeljak, 22. maja, ojačati za 0,1 odsto prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 123,03 dinara za jedan evro, što je najjača vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Kina i Japan sa dna mora izvukli "led koji gori"

Kina i Japan uspešno su iz morskog dna izvadili zamrznuto fosilno gorivo poznato kao "led koji gori", čime je napravljen korak bliže komercijalnoj eksploataciji velikih svetskih rezervi tog resursa.