Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Mihajlović: Očekujem rezultate od Zorana Babića

Ministаrkа grаđevinаrstvа, sаobrаćаjа i infrаstrukture Zorаnа Mihаjlović izjavila je danas da nije bila zаdovoljnа rаdom dosаdаšnjeg rukovodstvа "Koridori Srbije", te da će od novog vršiocа dužnosti direktorа tog preduzeća Zorаnа Bаbićа zahtevati rad i rezultate.

Bugarska dobila novu vladu

U bugarskom parlamentu danas je izglasana nova koaliciona vlada, koju predvodi partija GERB, čiji je lider Bojko Borisov ponovo premijer.

Ispaljeno više od 400 protivgradnih raketa

Zbog pojave gradonosnih oblaka na teritoriji Srbije, posebno u pograničnom delu sliva reke Drine, ukupno je ispaljeno 436 protivgradnih raketa, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Nagli pad cene nafte

Cene nafte su naglo pale na najniži nivo od kraja novembra što je sa sobom povuklo i pad vrednosti akcija na početku trgovanja na Vol stritu.

Ćićolina i Bernar-Anri Levi gosti festivala Beldocs

Jubilarni 10. beogradski Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs, pod parolom "Nije još mrak", od 8. do 15. maja, obeležiće noviteti, vrhunska filmska ostvarenja savremene dokumentaristike i atraktivni i provokativni gosti kao što su Bernar-Anri Levi i Ćićolina.

Najmanje 30 povređenih u postrojenju za reciklažu

Najmanje 30 osoba, od kojih tri teže, povređeno je danas u seriji eksplozija na mestu za recikliranje opasnog hemijskog otpada, u blizini Madrida, zbog čega su evakuisane obližnje škole, saopštili su zvaničnici.

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra poljoprivrede

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još šestoro njegovih saradnika, zbog sumnje da su zloupotrebama preduzeću "Maxim&Co" pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko milijardu dinara.

Grom ubio rođake na pecanju

Rodjaci Saša Ž. (47) i Marjan Ž. (31) iz Malošišta kraj Doljevca kod Niša, poginuli su od udara groma na pecanju.