Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hrvatska: Sa Slovenijom možemo da se mirimo, a i ne moramo

Hrvatska je učinila sve što je bilo potrebno za izlazak iz arbitražnog postupka oko graničnog spora u Piranskom zalivu sa Slovenijom, a mehanizam mirenja pod okriljem UN-a može da se pokrene, ali i ne mora, izjavila je glavna pravna savetnica hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Andreja Metelko-Zgombić.

Kazneni poeni za prevremeni odlazak u penziju ipak ostali

Predstavnik Saveza samostalnih sindikata Srbije u radnoj grupi koja priprema izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju Zoran Mihailović napustio je prvi sastanak kako bi izrazio nezadovoljstvo jer se u pripremljenom materijalu uopšte ne pominje ukidanje "kaznene mere" trajnog umanjenja penzija osiguranicima koji imaju manje od 65 godina starosti u momentu odlaska u penziju.

Nastavlja se muzički festival u Nemačkoj

Festival "Rok am Ring" na zapadu Nemačke se nastavlja, pošto sumnje na opasnost od terorizma nisu potvrđene, saopštili su danas organizatori ovog muzičkog dogadjaja na svom sajtu.

Hrana za bebe "novalak CC" nije prodavana u Srbiji

Preduzeće Medis Pharma d.o.o, kao distributer proizvoda Novalac Medis, saopštilo je danas da je preventivno povučena mlečna hranu za odojčad Novalac CC, serija 45405, i naknadno pojasnilo da ova serija nikad nije bila prodavana na tržištu Srbije.