Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Odbegli grčki ekstremista opet preti

Hristodulos Ksiros, koji je nestao tokom odsustva iz zatvora u kojem je izdržavao šest doživotnih kazni zbog terorističkih napada, najavio je, u video-snimku koji je juče objavljen na internetu, nove akcije.

Počinju pregovori sa EU

U Briselu će danas biti održana prva međuvladina konferencija između Srbije i Evropske unije koja formalno označava početak pregovora o pridruživanju Uniji.

Radnici iz Sočija se u Srbiju vraćaju bez para

Lozničanin Miloš Bojić (21), koji je kao građevinski radnik bez radne dozvole tri meseca radio u ruskom gradu Sočiju, trebalo bi uskoro da krene za Srbiju, izjavio je njegov otac Dragan Bojić.

SAD ukida deo sankcija Iranu

Sjedinjene Američke Države su odobrile ukidanje dela ekonomskih sankcija Iranu pošto je Teheran danas počeo da okončava rad na najvažnijim nuklearnim projektima, saopštili su američki zvaničnici.

Japanska vlada: Lov na delfine je tradicija

Portparol japanske vlade Jošihide Suga danas je stao u odbranu godišnjeg lova na delfine, dan nakon što je američka ambasadorka u Japanu Kerolin Kenedi na društvenoj mreži Tviter izrazila zabrinutost zbog tog običaja.

Dinar sutra miruje

Kurs dinara prema evru sutra će biti u stagnaciji, uz još jednu intervenciju centralne banke na deviznom tržištu od 10 miliona evra, tako da će zvanična srednja vrednost iznositi 115,7172 dinara za evro.

Povučen nacrt zakona o radu

Nacrt izmena Zakona o radu, o kojem je završena javna rasprava, biće povučen, a formiraće se nova radna grupa koja će pripremati predloge izmena tog zakona, odlučeno je danas na sastanku kolegijama Socijalno-ekonomskog saveta.

Radnici "Želvoza" prete štrajku glađu

Ukoliko se niko od predstavnika vlasti ne obrati radnicima Želvoza, koji na to čekaju šest dana, oni će sutra radikalizovati proteste, a moguće i stupiti u štrajk glađu, saopštili su Udruženi sindikati Srbije "Sloga".

Kod Jovine gimnazije pucao policajac

Novosadska policija uhapsila je policijskog službenika M.G. (31) iz Novog Sada, zbog sumnje da je u nedelju ujutru u Daničićevoj ulici vatrenim oružjem pokušao da ubije tridesetpetogodišnjeg D.M, saznaje 021.