Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Krivična prijava protiv trovača psa i drugih životinja u Surčinu

Fondacija za zaštitu životinja u Srbiji (FAPS), podnela je krivičnu prijavu MUP-u Srbije PO Surčin protiv izvršioca Slobodana B. zbog sumnje da je 19. januara oko 10 časova u dvorištu kuće u Nikole Zrinjskog 36 u Surčinu ubacio nepoznati otrov koji je ubio jednog psa, jednu mačku i četiri kokoške, saopštilo je Oliver Veličković predstavnik FAPS-a.

VIDEO: Šokantna ispovest bivšeg "Šakala"

Bivši pripadnik paravojne jedinice "Šakali" Zoran Rašković Serdar svedočio je u emisiji  "Život Kosova – Ratni zločini" koja je emitovana na Radio televiziji Kosovo, o zločinima koje su pripadnici te paravojne jedinice izvršili u selima Ljubenić, Pavljan, Zahać i Ćuška kod Peći 1999. godine.

Poslodavci podržali ministra Radulovića

Unija poslodavaca Srbije podržala je danas rad ministra privrede Saše Radulovića i zatražila hitno usvajanje postojećih izmena četiri sistemska zakona - o stečaju, o planiranju i izgradnji, o radu i o privatizaciji.

Smog iz Kine stiže i do SAD-a

Zagađivači iz kineske prerađivačke industrije, odnosno smog koji "plovi" vazduhom i zagađuje ga, putuje preko Tihog okeana, prenoseći smog u Sjedinjene Američke Države, navodi se u novom istraživanju.

Počeli pregovori sa EU

Upravo smo otvorili pregovore sa Srbijom, saopštio je danas u Briselu Evangelos Venizelos, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Grčke, predsedavajuće EU.

"Pokušavaju da relativizuju ratne zločine"

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević smatra da je u toku relativizacija ratnih zločina od strane pojedinaca u pravosuđu, kako kaže, u pokušaju da se, iako to niko nije tražio od njih, dodvore određenim političkim krugovima.

Ponestaje hrane za Centralnu Afriku

UN su saopštile da ponestaje hrane za sve veći broj raseljenih u Centralnoafričkoj Republici (CAR) pošto nasilje i nemiri ometaju napore dopremanja namirnica.

Zločin u Peći nisu počinili Albanci, već srpski DB?

Ovih dana se Srbija suočava sa nagoveštajima da su počinioci strašnog zločina na Kosovu u Peći 1998. godine nad grupom srpskih mladića koji su ubijeni u kafiću Panda, bili ne, kako se verovalo, albanski teroristi, nego pripadnici zloglasne Legijine jedinice za specijalne operacije.

Dunavska strategija prilika za saradnju

Dunavska strategija je najjača prilika za saradnju hrvatske Vukovarsko-sremske županije, mađarske županije Bač-Kiškun i Vojvodine, saglasili su se predstavnici tri regiona na sastanku u Vukovaru, saopštio je Biro Vlade Vojvodine za informisanje.