Info
20.01.2014.
15:02 > 18:07
Nacrt izmena Zakona o radu, o kojem je završena javna rasprava, biće povučen, a formiraće se nova radna grupa koja će pripremati predloge izmena tog zakona, odlučeno je danas na sastanku kolegijama Socijalno-ekonomskog saveta.
  • Nebojša

    21.01.2014 07:21
    Beton!
    Sve je ovo jedna predstava i samopromocija bez stvarne želje za progresom.
    Scenario sledeći: Van partiski ludi ministar donosi despotski zakon pa nas u zadnjem času spašava gospodar Vučić (Ako nešto krene po zlu, uvek može da se vadi "Pa nije ministar iz SNSa, delovao je samostalno").

    Nema napred dok se ne razvijaju partiske kurve iz javnog sektora. Kmetovima zaposlenim kod privatnika bilo je sve jedno, jer tu odavno nikakvih prava nema(nema sindikata, regresa, 13te plate, plaćenog godišnjeg, bolovanja i ostalih bajkovitih pojava).

    Biće da je redino rešenje SVEOPŠTA PRIVATIZACIJA DRŽAVE, pa nek gazda rešava višak zaposlenih po skraćenom postupku!

    I kao krajnja posledica ove priče stvorila se još jedna podela, javna Srbija VS privatna Srbija.

    Vode nas šarlatani krvavih jezika koji se igraju države jednako kao i predhodni!!!
  • Гордана Којић

    21.01.2014 07:14
    ВРЗИНО КОЛО
    ИМАМО СТАРИ ЗАКОН-НИКО ГА НЕ ПОШТУЈЕ
    зашто Синдикати које Власт уважава нису порадили на томе?
    НЕМАМО ЗАКОН О СИНДИКАТИМА! Ко ли се то плаши доказивања репрезентативности?
    ИМАМО НЕСМЕЊИВЕ СИНДИКАЛНЕ ФУНКЦИОНЕРЕ!Да ли је могуће да баш такви одговарају новој Власти?а толико уништених фабрика и радника који су преко ноћи остали без посла...
    НЕМСМО ЗАКОН О ЈАВНОЈ СВОЈИНИ! не разумем шта и докле ће се чекати?
    БИВШИ И САДАШЊИ СИНДИКАЛНИЦИ СУ НАМ ПОСЛАНИЦИ!
    ВРЗИНО КОЛО!!!
  • 888

    21.01.2014 06:27
    Gde to ima
    Koji zapadnoevropski zakon poznaje preraspodelu radnog vremena (12) DVANAESTOCASOVNO RADNOVREME.Sacuvaj boze. ko je jos danas sposoban da radi 12 sati a da to bude kvalitetno.Feudalizam. U Nemackoj je recimo zubarima smanjeno radno vreme da bi svi mogli da rade i zarade a kod nas nezaposlenost i onda radulovic uvodi 12-estocasovni radni dan ili 60 casovnu radnu nedelju .Tragedija. Ovaj zakon odgovara Kosticu, Miskovicu i ostalim krvopijama (mozda su ga i pisali zajedno sa Radulovicem)ali narodu nikako. Recept za nezaposlenost i vecu produktivnost lezi u 8,8,8. Treba ukinuti i sve dodatke i uvesti minimalac od 350 e a ne 20 000 din i dvanaest sati rada. itd itd
  • Mile

    20.01.2014 22:04
    obecanje
    Ostavku je obecao ministar,dali ce odrzati obecanje?
  • E

    20.01.2014 19:02
    MOJ SAŠA
    Đe je sada ljubav naša.
    Pa što Zakon povlačite, baš je super.
    A šta ima na to da kaže onaj Stevanović, đe ga nađe. Gledao sam ga na TVB92 nedeljom u poljoprivrednoj emisiji, joj majko moja, koji je to stručnjak. Sačuvaj me boeže i sakloni.
  • ZoranNS

    20.01.2014 18:06
    Opet smo pobedili
    Ode Radulovićev zakom na popravku, popravka će se vršiti u radionici zvana Sindikati, njima će biti "loše" kao i do sada, a za boljitak ćemo čekati opet nekog "ludaka" koji je spreman da nešto stvarno uradi za Srbiju, a dotle će se ređati šarlatani, koji se neće zamerati nikome, i ono što je sindikatima i birokratiji najvažnije, sve će biti po starom.
  • Kradljivac

    20.01.2014 16:43
    zlatnih zuba
    Ministre Krsticu hoce vam doci MMF sa lovom u februaru haha kako da ne bolje i vi spremite kofer ispalili su vas srpski politicari i bolje bezite u Ameriku dok ste mladi.
  • zdravko

    20.01.2014 16:23
    Mnogo "jaki" reformisti.
  • Duznicka

    20.01.2014 16:07
    sudbina
    Odlicno sledeci zakon o radu napisace nam MMF i EU bez nasih politicara i sindikalaca.
  • novosaađanin

    20.01.2014 16:05
    ostavka
    Ovo je klasično odugovlačenje zakona. Koliko se sećam S. Radulovič je rekao, da ako ne prođe zakon, on podnosi ostavku. Gore lepo piše biće povučen i biće izmenjen, malo li je za ostavku?
  • Дон Карло

    20.01.2014 15:57
    А шта ћемо сада, министре Радуловићу?
    "Поднећу оставку ако Закон о раду не буде усвојен овакав какав је предложен!" рече министар Радуловић пре пет дана. Изгледа да је овим Вучићевим пуленима то програмирано у чипу који носе у глави. Сећам се ја и Вулина који је после срамних избора на српском Косову подносио оставку Њ.В. Првом Потпредседнику Владе. Па се после предомислио. Па кога Ви више зај...вате? Пре неки дан читамо да Ружић не иде "по своје мишљење" у Брисел. Данас опет вест да је и он члан делегације. У овој тужној и несрећној Влади изгледа "не зна десна шта ради лева". Било би јако смешно да се не ради о нашим животима, па мислим да нам ускоро неће бити уопште до смеха. А избори? Неће бити још две године (процурила је дојава из Брисела, па зато кладионице и не стављају то на листе!!!)
  • Vojvodjanka

    20.01.2014 15:45
    AMIN!
    I još samo da negde pročitam vest da su pohapšeni svi koji su se igrali bogova i sprdali se sa nama!
  • 20.01.2014 15:35
    LOL i koji je od ovih novih experata rek'o da ce dati ostavku? Nista novo u Sjebistanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna