Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rad žena je manje vrednovan

Pokrajinski ombudsman saopštio je da su neravnopravnost i siromaštvo svakodnevica velikog broja žena i neposredan rezultat njihove manje ekonomske, društvene i političke moći.

Dinar jači za 10 para

Dinar će danas biti jači prema evru za deset para, tako da će zvanični srednji kurs biti 103,50 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Sutra suđenje huliganima u Đenovi

Suđenje četvorici srpskih fudbalskih huligana, među kojima je i Ivan Bogdanov, uhapšenih oktobra prošle godine posle nereda na stadionu u Đenovi, gde je trebalo da bude odigrana utakmica reprezentacija Italije i Srbije, trebalo bi da bude održano sutra u Đenovi.

Pokrajina subvencioniše nova radna mesta

U oblast zapošljavanja, na teritoriji Vojvodine, u ovoj godini će preko programa koji će biti sprovedeni na svim nivoima, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnih samouprava, biti plasirano 1.959.000 dinara.

Berluskoni operisao lice i vilicu

Italijanski premijer Silvio Berluskoni podvrgnut je operaciji lica i vilice kako bi se sanirale povrede koje su mu nanete prilokom napada u Milanu 2009.

Italijan osumnjičen za šverc ljudi

Osnovni sud u Sremskoj Mitrovici odredio je pritvor do mesec dana jednom italijanskom državljaninu osumnjičenom za šverc ljudi i falsifikovanje dokumenata, saopštila je danas policija.

Od prodaje Delta Maksija državi ni dinar

U budžet Srbije od poreza na prodaju Delta Maksija belgijskom Delezu možda neće ući ni dinar, piše danas sajt Pištaljka koji istražuje zloupotrebe službenog položaja u vlasti, preduzećima i institucijama.

Studenti FON-a evropski prvaci

Studenti Fakulteta organizacionih nauka (FON) pobedili su na evropskom takmičenju u rešavanju globalnih izazova (Hult Global Case Challenge) u Londonu i plasirali se na svetsko finale koje će biti održano u Njujorku 28. aprila.

Počinje dijalog Beograda i Prištine

Dijalog Beograda i Prištine počeće sutra popodne u Briselu i trajaće do srede, a sastanci će se u budućnosti održavati više puta mesečno, u zavisnosti od postignutog napretka, saopšteno je danas u EU.

Iz svatovske kolone za provalnikom

Policajac Milenko Vekić iz Policijske stanice u Futogu "iskočio je" iz svatovske kolone da bi sustigao i savladao prestupnika koga je dan ranije uhapsio zbog posedovanja robe sumnjivog porekla.

Seoske straže zbog krađa

Meštani sela Čantavir u subotičkoj opštini odlučili su da organizuju posebnu stražarsku službu kako bi svoju imovinu zaštitili od učestalih krađa.