Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oslobođeni bivši rukovodioci Fukušime

Tri bivša rukovodioca japanske kompanije Tepko, koja je upravljala nuklearnom elektranom Fukušima, oslobođeni na sudu pošto je ocenjeno da ne mogu biti smatrani odgovornim za posledice nuklearne katastrofe do koje je došlo posle velikog cunamija pre osam godina.

FOTO: Trudo se izvinio zbog mazanja lica tamnom šminkom

Kanadski premijer Džastin Trudo izvinio se zbog šminkanja lica tamnom šminkom 2001. godine na zabavi s temom "Arapske noći" nakon što se slika pojavila u javnosti manje od pet nedelja pre izbora u kojima ga čeka teška borba.

Danas: U slučaju nestašice Srbija bi imala nafte za samo desetak dana

Iako je najefikasnija odbrana u slučaju nestašica nafte formiranje obaveznih rezervi, država Srbija veoma malo sredstava izdvaja za te potrebe, ističe stručna javnost, komentarišući strahovanja nastala posle napada na saudijska naftna postrojenja, koji su uzdrmali svetski lanac snabdevanja ovim najvažnijim energentom.

Rusija naoružava kosmonaute zbog divljih životinja

Rusija će naoružati svoje kosmonaute posebnim pištoljem koji bi trebalo da ih štiti od divljih životinja, ako slete u udaljena i nenaseljena područja, kazao je direktor Ruske svemirske agencije Dmitrij Rogozin.

Inđija: Ubio komšiju nožem

U komšijskoj svađi u ulici Stevana Sremca u Inđiji, večeras se dogodilo ubistvo, potvrđeno je "Novostima" iz Policijske uprave Sremska Mitrovica.

Njujork zabranio aromatizovane elektronske cigarete

Njujork je postao prva država koja je zabranila upotrebu aromatizovanih elektronskih cigareta, nakon skoro 400 slučajeva ozbiljnih bolesti povezanim sa udisanjem pare iz njih, koje su zabeležene u SAD, preneo je danas Glas Amerike (Voice of America VOA).