Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Fejsbuk lansira alatku za zaštitu privatnosti

Društvena mreža "Fejsbuk" danas lansira dugo obećavanu alatku koja omogućava korisnicima da blokiraju društvenu mrežu da prikuplja informacije o njima sa drugih sajtova i aplikacija.

Rusi tvrde da je odlazak na Mars nemoguć

Vreme koje je potrebno da se stigne do Marsa trenutno onemogućava takve misije, izjavio je direktor za letove u svemir sa posadom u ruskoj državnoj korporaciji "Roskosmos" Sergej Krikalev.

Nedimović: Afrička kuga svinja pod kontrolom u Srbiji

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da je afrička kuga svinja pod kontrolom, da nije bilo novih prijavljenih slučajeva te bolesti, kao i da pojava ove zaraze neće odložiti prestanak vakcinacije od klasične kuge svinja, koja je najavljena za oktobar.

Pepsiko i Matoni potpisali ugovor o kupovini kompanije Knjaz Miloš

Predstavnici kompanije "Matoni 1873" (Mattoni 1873), najvećeg distributera bezalkoholnih pića u centralnoj Evropi i "Pepsika" (PepsiCo Inc), prozvođača hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja, potpisali su danas u Beogradu ugovor o kupovini 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji "Knjaz Miloš".

Lekcija iz Slovenije

Pre tridesetak godina, u Vojvodini je hmelj uzgajan na 2.000 hektara, trostruko više nego u Sloveniji. Danas su "Janezi" sa 1.700 hektara pod "šišarkastom" biljkom vodeći evropski izvoznik, dok je u Srbiji uzgoj ovog profitabilnog useva sasvim simboličan.

Italijanski premijer podneo ostavku

Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je danas u gornjem domu, Senatu Parlamenta Italije, da podnosi ostavku pošto je desničarska Liga, predvođena ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem, odlučila da uskrati podršku populističkoj vladi.