Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Stotine novih požara pustoše Amazoniju

Hiljade ljudi su angažovane na gašenju požara koji nastavljaju da pustoše amazonsku prašumu u trenutku kada raste meĐunarodni pritisak na predsednika Brazila Žaira Bolsonara da učini više na obuzdavanju vatre.

UNS pozvao međunarodne novinarske organizacije da podrže zahteve direktorke Kanala 9

Udruženje novinаrа Srbije (UNS) saopštilo je da je poslаlo pismo Međunаrodnoj i Evropskoj federаciji novinаrа (IFJ i EFJ) u kojem se trаži dа te orgаnizаcije podrže zаhteve vlаsnice novosadske televizije Kаnаlа 9 Mаje Pаvlović dа se nаknаde koje plаćаju regionаlne televizije usklаde sа njihovim prihodimа, kаo i dа je primi predsednik Srbije.

Pola godine od nesreće u kojoj je poginula žena, Babić i dalje direktor Koridora iako je podneo ostavku

Nakon saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula jedna osoba, vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić saopštio je da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju, ali više od šest meseci kasnije njegovo ime, kao v.d. direktora, i dalje se navodi na sajtu ovog preduzeća koje sprovodi neke od najznačajnijih državnih projekata.

Preti opasnost da postanemo uvoznici piva

Izvoz piva iz Srbije u zemlje Evropske unije lane je vredeo 20,1 miliona evra, a najviše je izvoženo u Bugarsku – za 10,6 miliona evra i Hrvatsku – za 3,8 miliona, pokazuju podaci Eurostata.

Za auto-puteve dajemo duplo više od ugovorenog

Iako je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila da će konačna računica biti tek izvedena, izgradnja poslednje i najteže deonice na južnom kraku Koridora 10 koštala je, sudeći prema izjavama državnog vrha, bar dvostruko više nego što je na tenderima bilo ugovoreno, a slična je situacija i sa istočnim krakom, od Niša do Dimitrovgrada.