Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminuo novinar RTS-a Igor Bulat

Novinar i urednik u Radio-televiziji Srbije Igor Bulat preminuo je u 48. godini posle kratke i teške bolesti, saopštava Udruženje novinara Srbije.

Četvoro povređenih u Pljevljima prebačeni u Srbiju, svi stabilno

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović rekao je da se svi povređeni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila kada je autobus nakon sudara sa putničkim automobilom sleteo sa puta kod Termoelektrane Pljevlja, a koji se nalaze u pljevaljskoj opštoj bolnici, dobro osećaju i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

Maksić: Ne zna se koliko novca ode medijima iz javnih preduzeća

Novinarka BIRN-a Tanja Maksić kazala je da se oko dve milijarde dinara godišnje opredeljuje kroz konkurse za finansiranje medija, da se još oko četiri milijarde dinara izdvaja za javne servise, dok nema podataka koliko novca odlazi medijima putem javnih preduzeća.

Majka i ćerka povređene na Halkidikiju stabilno

Državljanke Srbije, žena i njena četvorogodišnja ćerka, koje su zadržane u bolnici u Solunu nakon što se zapalio gliser na Halkidikiju, nisu životno ugrožene, izjavio je generalni menadžer bolnice Konstantin Emanuilidis.

Ulepšana slika stvarnosti

Predsednik države često ističe parametre koji u lepom svetlu prikazuju stanje ekonomije i nivo životnog standarda u Srbiji; međutim, pokazatelji koje u javnim obraćanjima izostavlja ukazuju da je situacija mnogo gora nego što se medijski predstavlja.

Šarović: Treba tužiti Hrvatsku zbog radioaktivnog otpada na granici

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je da očekuje da Predsedništvo BiH donese odluku o mogućoj tužbi i međunarodnoj arbitraži protiv Hrvatske, ako ta zemlja ne odustane od odluke da na samoj granici sa BiH, na Trgovskoj gori, gradi odlagalište za radioaktivni otpad.