Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Moguć kraj globalne dominacije dolara

Američki dolar će se suočiti sa teškoćama da ostane vodeća međunarodna valuta u narednim decenijama jer će rastuća moć azijskih ekonomija narušiti njegovu lidersku poziciju, predviđa američka banka "JPMorgan Čejs".

INTERVJU Maja Pelević: Recept za propast - brisanje prošlosti, stalni gubitak kontinuiteta i sveprisutni narcizam

Maja Pelević, dramska spisateljica, rediteljka i aktivistkinja neko je ko se kroz svoje pisanje istinski bori za slobodu govora i mišljenja. Srbija 2019. godine za pisca je neizmeran izvor najbizarnijih tema, ali od "imati temu" važnije je imati plan za "dan posle", smatra Pelević, tim pre što nas istorija uči da se nakon revolucije vrlo često zaboravlja zašto se ona uopšte digla...

Odbačena optužba za korupciju protiv Berluskonija

Italijanski sudija odbacio je slučaj korupcije protiv bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, u vezi sa udelom koji ima njegova holding kompanija Fininvest u upravljanju imovinom banke Mediolanum.

Blic: Nova taksa na računu za struju od avgusta

Građani će na julskom računu za struju, koji će im stići tokom avgusta, imati novi trošak u vidu takse za unapređenje energetske efikasnosti, rekao je danas za "Blic" direktor za snadbevanje električnom energijom Elektroprivrede Srbije Radovan Stanić.

Haradinaj saslušan, branio se ćutanjem

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj ispitan je danas pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u svojstvu osumnjičenog i branio se ćutanjem, izvestila je Radio slobodna Evropa (RSE).