Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Izetbegović, Dodik i Čović dogovorili formiranje Saveta ministara BiH

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine (BiH), Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović postigli su danas dogovor o formiranju Saveta ministara BiH i potpisali Principe za formiranje vlasti na nivou BiH.

Huawei radi na lansiranju sopstvenog operativnog sistema

Od trenutka kada se Huawei našao na crnoj listi američke administracije i zapao u probleme, kada je saradnja sa dobavljačima softvera i hardvera iz SAD u pitanju, sve su češće informacije o tome da kineski gigant priprema sopstveni operativni sistem.

Mihajlović: Kreće se u izgradnju pet novih autoputeva

Ukupna vrednost infrastrukturnih projekata koje Srbija realizuje i priprema iznosi 14,5 milijardi evra, a ulaganje u infrastrukturu, zajedno sa sprovedenim reformama, doprinelo je da u protekle dve godine građevinarstvo postane glavni pokretač rasta BDP-a, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Godišnje priznanje "Pavle Vuisić" ide Gorici Popović

Nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima za 2019. godinu biće dodeljena Gorici Popović, odlučilo je Predsedništvo Udruženja filmskih glumaca Srbije.