Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Najpopularnija imena u Srbiji - Sofija i Luka

U poslednjih nekoliko godina sve je više devojčica koje se zovu Ema, Una, Anja, Tea i Iva, dok dečacima daju imena apostola i svetaca, mada se još "dobro drže" Stefan, Lazar, Filip i Vuk, navodi se u podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Na severu Bačke slab rod pšenice

U subotičkom ataru gotovo je završena žetva pšenice, ali je već sada jasno da je rod znatno manji nego prethodnih godina i da se kreće između 4,5 do 5,5 tona po hektaru.

Mame su zakon: Nezapamćena drskost ministra Đorđevića

Ministar rada Zoran Đorđević poslednjih dana ponovo pokušava da prebaci odgovornost na drugu stranu, umesto da ne odugovlači menjanje diskriminatornog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, ocenjuju u inicijativi "Mame su zakon".

Zemaljska njiva nebeskom glumcu

Bio jednom jedan Ratko. Bio glumac. Odličan. Glumčina. I čovek. Ljudina. Roker pankerske duše, gradski šmeker pravi, u svemu što je govorio, onom što je radio. Uvek u crnom. Nasmejan i šeret. Bilo ti uvek sresti ga drago.

Britanski poslanici blokirali put ka Bregzitu bez dogovora

Poslanici donjeg, Predstavničkog doma Parlamenta Velike Britanije, danas su doneli odluku kojom sprečavaju vladu da "suspenduje Parlament" čime se unapred blokira mogući pokušaj vlade da Velika Britanija izađe iz EU bez dogovora o razlazu.