Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Apatin: Završena izgradnja prvih jaslica

U Predškolskoj ustanovi "Pčelica" u Apatinu završena je dogradnja još 700 kvadratnih metara novog prostora za mališane jaslenog uzrasta, pa će od septembra u novoizgrađeni objekat ići 71 dete.

Hag odlučio: Jojiću i Radeti će se suditi u Srbiji

Međunarodni sud u Hagu odlučio je da ustupi Srbiji proces protiv zvaničnika Srpske radikalne stranke Petra Jojića i Vjerice Radete koje je Haški tribunal optužio za nepoštovanje suda, saopšteno je danas iz Haga.

Obavezna srednja škola do 2030. godine

Sve zemlje potpisnice Agende UN o održivom razvoju, među kojima je i Srbija, moraju do kraja 2030. godine da imaju besplatno i obavezno osnovnoškolsko i srednješkolsko obazovanje i dostupno kvalitetno predškolsko obrazovanje.

Rasturali drogu po Srbiji i EU

Trinaest državljana Srbije je uhapšeno i oko 23 kilograma droge zaplenjeno u zajedničkoj akciji srpske i austrijske policije.

Dogovoren novi aranžman sa MMF-om

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021.

Prostran: Jeftin hleb nije odraz visokog standarda

Velika potrošnja hleba i njegova niska cena nisu odraz visokog standarda, ali kako je to jedna od najvrednijih, kultnih namirnica, preko njega se obično prelamaju i socijalna i politička pitanja, izjavio je agroekonomista Milan Prostran.

Jadran najtopliji u poslednjih sto godina

Ko se ovih dana kupao u Jadranskom moru, a to je činio i prethodnih godina u isto vreme, verovatno se iznenadio jer je temperatura vode bila veoma prijatna, a prema proceni stručnjaka, ona je najtoplija u poslednjih 100 godina.

Deset najskupljih gradova na svetu

Konsultantska kuća ECA International, koja se bavi analizom kvaliteta života u svetskim metropolama, objavila je godišnju lestvicu najskupljih gradova za život 2018. godine, piše "Biznis insajder".

FOTO: Kraft Team - pravo mesto za one kojima trebaju pravi majstori

Svako ko je ikad morao da radi neke popravke u kući zna koliko proces nalaženja dobrog, kvalitetnog majstora može biti stresan, no na tržištu Srbije pojavio se portal Kraft Team - jedinstven način da do veštih ruku zanatlija dođete lako, brzo i uz što manje troškova.