Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zeman imenovao novu vladu na čelu sa Babišom

Češki predsednik Miloš Zeman imenovao je danas novi, dvopartijski kabinet na čijem je čelu premijer Andrej Babiš, čime je uspostavljena manjinska vlada kojoj će možda biti potrebna podrška Komunističke partije.

U Nemačkoj od 2019. minimalac 9,19 evra po satu

Nemačka bi trebalo da podigne minimalnu platu iduće godine na 9,19 evra po satu, a potom na 9,35 evra u 2020, preporučila je komisija koju je imenovala vlada u Berlinu, čime bi se otvorio put za povećanje lične potrošnje u najvećoj evropskoj privredi.

SAD traže od svih zemalja sveta da prekinu uvoz iranske nafte

SAD su zatražile od svih zemalja da do 4. novembra obustave uvoz iranske nafte ukoliko žele da izbegnu američke sankcije uvedene posle povlačenja SAD iz medjunarodnog sporazuma s Iranom o njegovom nuklearnom programu, rekao je jedan visoki američki zvaničnik.

Dinar sutra jača

Dinar će sutra biti jači prema evru za 0,1 odsto nego danas i zvanični srednji kurs će iznositi 118,06 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Ostavka Danice Vučenić u Sudu časti NUNS-a

Novinarka Danica Vučenić podnela je 12. juna ostavku u Sudu časti Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), svega nedelju dana nakon konstituisanja ovog tela, saznaje Cenzolovka.

RHMZ: U sredu obilne padavine

U Srbiji se u sredu očekuje veća količina padavina, u istočnim i centralnim predelima između 20 i 30 litara po metru kvadratnom, a na zapadu i jugozapadu i do oko 40 litara po metru kvadratnom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.