Info
03.05.2015.
18:56
"Zatvor mi nije bio težak, teška je sloboda", kaže M. R.(34), jedan od bivših zatvorenika koji u Leskovcu bezuspešno pokušava da nađe bilo kakav posao.
  • 04.05.2015 13:07
    pogotovo gazde krimosi.
    ti gledaju i prelazak mimo pešačkog.....
  • -

    04.05.2015 06:03
    -
    pa sad,
    a batinasenje protestanata kao 90-ih vise nije perspektivno zanimanje?
  • Gavra

    03.05.2015 22:46
    za Anonimusa ....
    PORED TVOJIh MAGISTRATURA , VEROVATNO NIKAD NISI POKUŠAO DA NADJEŠ POSAO SA NIŽOM STRUČNOM SPREMOM I LIBIO SI SE SVAKOG POSLA KOJI JE FIZIČKI ? Sa takvom logikom te niko i neće zaposliti ... probaj malo da radiš neki običan posao za 25-30.000 din i pokušaj da se dokažeš da vrediš više !!
    Ja sam isto dipl.ing i magistar agronomije i radio sam sve poslove , nekada u društvenoj firmi , posle u privatnoj bio 14 god. direktor , a opet sad radim administrativne poslove za zlojebičnog gazdu , ali mi plaća , pa čekam svojih 5 minuta ponovo ... a za bivše robijaše imam nekoliko preporuka : većina od njih umeju da budu disciplinovani i pošteni na poslu , a za istoriju ne treba uvek pitai :)
  • Gavra

    03.05.2015 22:36
    Robija ....ili bajbok
    Nekog opameti , a nekima samo dodje kao opomena , ali se većina posle zapita - kako dalje ?
    Uz sve obuke , instruiranja i prevaspitavanja , kako da nadju posao , ako im u CV piše da su bili u zatvoru ?
    Za neke koji će se vratiti u "bratstvo " je to velika preporuka - ali za većinu veliki minus u svim gradjanskim i inim preporukama , pa kako onda da se realizuje socijalizacija ?
    Ja bih prvi na posao primio bivše robijaše , pa čak i one "povratnike" na probni rad od nekoliko meseci .. treba ljudima dati šansu u zavisnosti od njihovih kvalifikacija i radnih sposobnosti !!!
  • Gavra

    03.05.2015 22:26
    Ko o čemu ....
    Ako se neko ogrešio o zakon i posle toga odslužio svoju kaznu - znači da nije imao tešku zaledjinu politike ili kapitala ... takvima treba dati šansu , pa i ako su bili pobratnici na služenju , jer je poenta u tome da , kad im se ne da" šansa - ništa im drugo ne preostaje .. pa se vrate starom zanatu .
    Upošljavanje bivših robijaša , vojnih i policijskih radnika je isto ... svi su naučili na disciplinu , red i naredbe .Nema velike razlike medju njima , ali dok se ume dobro proceniti !!! Verujem da većina svih ovih kategorija mogu biti dobri radnici i rado ću ih primiti jad ponovo otvorim svoj biznis ....
  • 03.05.2015 21:32
    Kakvi
    Robijasi!!! ja sam magistar ekonomskih nauka i nemam posao!!! Govorim tecno engleski i francuski i bio sam 10 god. reprezentztivac srbije u atletici. Ali kad su bile mobilizacije za rat e to vec moze. Odma su me odveli. Da se radi ne moze ali u rat i na demostracije to vec moze. I mora!
  • hmm

    03.05.2015 20:06
    dobro je da se o ovome piše, em što oni koji rizikuju robiju imaju temu za razmišljanje, em što oni koji su u društvu imaju temu za razmišljanje.

    ako su normalni u glavu i jedni i drugi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna