Niko neće da zaposli bivše robijaše

"Zatvor mi nije bio težak, teška je sloboda", kaže M. R.(34), jedan od bivših zatvorenika koji u Leskovcu bezuspešno pokušava da nađe bilo kakav posao.
"Zatvor mi nije bio težak, teška je sloboda", kaže M. R.(34), jedan od bivših zatvorenika koji u Leskovcu bezuspešno pokušava da nađe bilo kakav posao.

Preko NSZ u Leskovcu 22 bivša zatvorenika traže posao, 19 iz Leskovca, tri iz Lebana. Portparol NSZ Marija Stevanović pretpostavlja da je njihov broj daleko veći. "Mnogi ne dozvoljavaju da se zabeleži informacija o boravku u zatvoru", kaže Stevanovića.

M. R., metaloglodač po zanatu, pre tri meseca odslužio je kaznu zbog fizičkog napada na pripadnika policije. Od tada ne prestaje da traga za poslom. "Do potencijalnih poslodavaca pre mene stigne glas da sam robijao. Niko me ne želi, čak ni u agencijama za obezbeđenje gde sam ranije radio. U zatvoru sam imao hranu i toplu postelju, sada se osećam kao da me je neko izbacio na goli asfalt", žali se M. R.

Ekonomista A. Đ. (29) ni pre šestomesečne izdržane kazne zatvora zbog saobraćajnog prekršaja nije mogao da nađe posao, ali je makar imao nadu. "Tri dana sam konobarisao u kafiću da bi mi se gazda četvrti dan zahvalio na saradnji bez objašnjenja. Znam da je u međuvremenu čuo da sam bio u zatvoru", priča A. Đ.
  • 04.05.2015 13:07
    pogotovo gazde krimosi.
    ti gledaju i prelazak mimo pešačkog.....
  • -

    04.05.2015 06:03
    -
    pa sad,
    a batinasenje protestanata kao 90-ih vise nije perspektivno zanimanje?
  • Gavra

    03.05.2015 22:46
    za Anonimusa ....
    PORED TVOJIh MAGISTRATURA , VEROVATNO NIKAD NISI POKUŠAO DA NADJEŠ POSAO SA NIŽOM STRUČNOM SPREMOM I LIBIO SI SE SVAKOG POSLA KOJI JE FIZIČKI ? Sa takvom logikom te niko i neće zaposliti ... probaj malo da radiš neki običan posao za 25-30.000 din i pokušaj da se dokažeš da vrediš više !!
    Ja sam isto dipl.ing i magistar agronomije i radio sam sve poslove , nekada u društvenoj firmi , posle u privatnoj bio 14 god. direktor , a opet sad radim administrativne poslove za zlojebičnog gazdu , ali mi plaća , pa čekam svojih 5 minuta ponovo ... a za bivše robijaše imam nekoliko preporuka : većina od njih umeju da budu disciplinovani i pošteni na poslu , a za istoriju ne treba uvek pitai :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija