Info
14.06.2015.
15:24
Robot File sa misije Rozeta probudio se nakon sedam meseci hibernacije i uspeo da uspostavi vezu sa Zemljom u trajanju dužem od jedne minute, saopštila je danas Evropska svemirska agencija (ESA).
  • B

    14.06.2015 20:17
    Nismo ni svesni dokle je stigla ljudska pamet i tehnologija... Zamišljam jedan sasvim autonomni sistem koji je u stanju da miruje sve dok ne napuni baterije koliko je potrebno,i zatim da se sasvim sam "probudi" i nastavi sa slanjem podataka.

    Možda bi tako mogao da miruje godinama, vekovima? Zamislite da se npr. za 1000 godina jedan takav robot probudi i pošalje informacije ljudima koji bi dotad zaboravili na njega! Kakva bi pometnja nastala :-)
  • 14.06.2015 17:14
    Tupadzistan i svemir
    Citam ovu vest onda sednem u voz za Suboticu i dodje mi da se obesim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna