Info
16.08.2015.
17:55 > 18:19
Zbog čestih saobraćajnih nesreća na putevima Srbije, ali i zbog velikih vrućina zbog kojih je smanjen broj davalaca, rezerve krvi su na izmaku.
  • novosadjanin

    17.08.2015 00:21
    nema na ler
    nema nista za dzabe,ni krv ;)
  • sovra

    16.08.2015 21:41
    Dva puta mi je bila malo masnija krv. Vise iz razloga sto nisam bas pazio sta sam pre davanja jeo. Inace sam redovan davalac bio.Onda su me poslali u higijenski gde mi samo prvi pregled nisu naplatili a zakazivali su mi na svakih mesec dana i naravno naplacivsli .Trebalo je da donesem potvrdu iz higijenskog da bi mogao da nastavim da dajem krv. Naravno odustao sam. Zao mi je al komplikovana mi procedura pored svih obaveza i tempa zivota
  • Lucifer

    16.08.2015 21:36
    A+
    Pošto živim u Državi koja ne haje ni za šta i ni za koga, pošto nemam posao, budućnost, perspektivu, pošto su organi te iste države pre 2 god. oslobodili lica koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći u kojoj sam i sam mogao da izgubim život jer eto - "ništa ti se nije desilo, imao si sreće, nikom ništa" na sve ovo mogu samo da kažem:

    Obratite se g. Premijeru i g. Grobaru, možda oni mogu da Vam pomognu. Ja svoju krv ne dam!!!
  • paja

    16.08.2015 20:52
    ako se dobro secam..
    Nedavno je bas bila vest o velikoj kolicini propale krvne plazme. Nije problem u dobrovoljnim davaocima, vec u ocajnoj situaciji u zdravstvu gde vlada haos, neorganizacija, korupcija, a i veci deo zdravstvenih radnika je plac majke Bozje.
  • 16.08.2015 20:11
    Koliko tona krvne plazme se pokvarilo pre koju nedelju? Barabe primitivne.
  • 16.08.2015 19:14
    dobrovoljni davalac krvi
    Da li će iko ikada reći koliko se krvi iz Zavoda prodaje privatnim bolnicama, kolike su plate u Zavodu, ko sve tamo radi, čija deca... Šta je bilo sa onom ogromnom količinom krvne plazme, koja je unitštena... ? A oni uslovljavaju nas da će operacije biti obustavljene!
  • Tetka

    16.08.2015 17:34
    Kada da budem davalac?
    Dobrovoljni sam davalac krvi. Kada sam procitala ovu vest, otisla sam na sajt Zavoda da vidim radno vreme.
    Radnim danima 7-14h, prvog utoka u mesecu 7-18h, i prve subote u mesecu 8-12h.
    Eto, moje veliko izvinjenje svima kojima nedostaje A+, ali ja mogu dati tek za dve nedelje. Jer, znate, iako je Zakon dao neka prava davaocima, oni se bas i ne postuju. Tako da radnim danima u vreme radnog vremena Zavoda ja sam na poslu i tesko ce mi neko tolerisati tih sat-sat i po odsustva koliko treba da dam krv.. A nakon posla Zavod ne radi. Tj. radi, ali tek prve nedelje u mesecu.
    E, moji medicinari... Ako neko ne dobije krv koja vam je potrebna mozda nije do davaoca, mozda je do vas i do vaseg radnog vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna