Info
10.09.2010.
15:29 > 09:21
Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv doktorke Tatjane B. (1978) iz Temerina, zbog osnovane sumnje da nije prijavila zlostavljanje deteta.
  • glas razuma

    26.10.2011 16:00
    u nedostatku informacija radi sujeta i mašta....
    Dotična lekarka je bila dežurna i dva meseca ranije kada je istoj bebi slomljena lobanja, ni onda nije prijavila policiji, nakon toga posle dva meseca ponovo su doneli istu bebu, ista doktorka ne obavestava policiju, salje bebu u bolnicu gde ona umire od posledica povreda nastalih nasilno. U bolnici isto konstatuju, ne zovu policiju mada je pregled obavila načelnica Dr. D, posle ovog radi se obdukcija, i tamo se konstatuje da u nastupila smrt usled nasilnih povreda i NIŠTA! Policiju niko ne obaveštava od svih ovih zdravstvenih radnika koji su imali kontakt sa bebom i uočili povrede mada im je to obaveza po zakonu. Dva dana nakon što je sahranjena beba policija saznaje da "selo priča..." i tada majka priznaje svoje delo - nedelo. Majka osuđena, a od doktorke se odustalo iako je policija podnela krivičnu prijavu , zašto? Bilo bi jako zanimljivo čuti objašnjenje tužilaštva i suda.....
  • Još jedna mama troje dece

    13.01.2011 15:40
    Pročitah, pa opet, pa opet... Ne vidim da piše da je lekarka, kako neko reče, ''uputila dete u bolnicu''. Ni da je optužena da je ''kriva za ubistvo''.
    Dotična dr nije uradila ono što je trebalo i za to treba da odgovara, bez obzira da li bi prijava policiji spasila dete ili ne. Ako je postojala i najmanja šansa za spas, a možda i jeste, treba uraditi ono što treba. Čak i ako to ne piše u zakonu.
    Zato, doktore Petroviću - ja jesam normalna, jer bih, za razliku od Vas, uradila onako kako mi nalaže, ako ništa drugo, bar osećaj odgovornosti i ljubavi prema deci. Na stranu moral, etika, zakon i ostalo... Samo trunka ljudskosti treba Vama i Vašoj koleginici da uradite ono što je ispravno.
  • Hank

    11.09.2010 17:45
    @Mile i dr
    Ova nesrećnica što je ubila dete ima još jedno dete. Mislite li da je neko trebao da zaštiti to dete ili ne?
    Uostalom, lekarka će imati priliku na sudu da dokaže da je tužilaštvo pogrešilo.
    Vi NE prijavljujete krivično delo koje vidite?!
    BTW nisam nešto inteligentan jer i dalje nisam video vezu behatona sa ovim slučajem... ili je to ono "Pitate me za ***** dok gori Hilandar?"
  • @LSV

    11.09.2010 17:13
    Тамо нема ЛСВ
    У тим развијеним земљама, ван границе наше, пре свега нема ЛСВ-а и осталих паразита.
    И заиста, да ли сада треба да одговара лекарка која је случај усмерила на праву страну - у болницу да му се укаже помоћ, обаве допунска испитивања и коначно провери њена сумња.
    И сада нико из болнице није одговоран, отац детета није одговоран, бабе, деде, комшије, сеоске трачаре ... и бог те пита ко још... У тим местима се зна ко је шта вечерао, а не да се овакви случајеви не знају. И сада нико није ништа знао осим лекарке. Чудно је да нису и попа и учитеља оптужили? Од памтивека су поп, учитељ и лекар, после берберина, били први људи у селу. Сада служе за подмиривање рачуна?!
    О чему се овде ради? Шта је ту циљ? По свему судећи да се све усмери у ћорсокак. Испашће да ни крволочна мајка није крива, јер докторка није приметила да је то луда жена.
  • @mama troje dece

    11.09.2010 14:36
    Koleginica je radila svoj posao
    Posao lekara je da leči. Dete je poslato na višu instancu. Prijava policiji više ometa lečenje, jer oduzima vreme i energiju u ovom slučaju. Kada je dete zaprimljeno u bolnicu, leči se dalje po protokolu lečenja, a tu policija ne može da pomogne.
    Koleginica nije ništa pogrešila. A policije treba sve više, a parkića i stubića uopšte ne treba.
    Vaš bes je vaš problem.
  • mile

    11.09.2010 09:56
    Hank : Za neupućene, a dobronamerne. Doktorka je stručno obavila posao i kako se iz vesti vidi propustila je da prijavi policiji povredjivanje jadnog deteta. I dete nije umrlo zbog nemara lekara, već zbog težine povreda koje mu je "majka" nanela. Dakle samo neprijavljivanje nije uticalo na ishod lečenja, ili pošiljalac poruke misli da bi policija spasila dete. Usput koliko je dotični prijavio policiji krivičnih dela kojima je bio svedok.?
  • @Hank

    11.09.2010 09:08
    Da nacrtamo:::
    U gradskoj kasi ima para za stubiće, behatončiće, diodice... jer gradski oci imaju dil sa dobavljačima i ugrađivačima, sa jedne strane, a za policiju nema para, jer tu nema dila, sa druge strane.
    Trećim rečima, samo za tebe, svesna inteligencijo, gradski oci rade samo ono što se njima isplati lično, a od nas otimaju novce personalno i mi to "ladno" trpimo.
    A dete je bilo u bolnici, a ni tamo niko nije prijavio moguće nasilje, a tamo je naročito to bilo potrebno. Sa jedne strane meriš kilometrom, sa druge mikrometrom... nije u redu.
  • mama troje dece

    11.09.2010 08:50
    @DrPetrvovic
    Kako to mislite "Zar treba za sve da se zove policija?"???????
    Kada neko dobija platu da obavlja neki posao i ako u opisu posla stoji da nesto TREBA da se uradi,pa jos i ako jos postoji Zakon koji obavezuje da nesto TREBA da se uradi onda mogu samo da se nadam da je nick koji ste odabrali "dobra fora" i na niste stvarno lekar koji radi u Novom Sadu!
    Nije "koleginica ubila dete' ali je prekrsila Zakon, a po meni je pre svega prekrsila sve eticke norme! Ako je posumnljala da se radi o nasilju nad detetom MORALA je odreagovati pa sve i da je Zakon na to nije obavezao!!!!!
    Naravno da nam nisu potrebni "stubići, behatlončići, le-diodice rasveta, eko-parkići, glancanje centra..."!!! Jos manje su nam potrebni lekari koji ne rade svoj posao kako treba i tumace Zakon kako se njima cefne a pritom su takodje placeni od naseg novca!
  • Hank

    11.09.2010 07:45
    @DrPetrović
    Dete je moglo biti spašeno, a nije upravo zbog nemara lekara. Naravno da mora policija da se zove u ovakvim slučajevima.
    I ne vidim kakve veze imaju behaton, stubići i ostalo osim da skrene pažnju sa tragičnog nemara lekarke.
  • NS matorac

    11.09.2010 07:15
    Ljudi, Zabalj je malo mesto, svi se poznaju. Kako da lokalna lekarka olako prijavljuje policiji pacijente? Imala je sumnju, postupila je eticki - uputila dete ispravno, gde je mogla, iskazala sumnju. Izvinite, a kako je moguce da tako "ociglednu" stvar decja bolnica prijavi tek posle 10 dana? Koliko pratim, majka je uhapsena tek kad je dete umrlo a krivicno delo nasilja je ucinjeno znatno pre smrti bebe!
  • Dr Petrović

    11.09.2010 05:01
    Da li ste vi normalni?
    Pa nije koleginica ubila dete, a nije ni prikrivala dokaze.
    Zar treba za sve da se zove policija?
    I ovako im treba po 1h da odreaguju po prijavi i da potom stave u zapisnik #nema mesta intervenciji" jer posle 1h situacija više ne postoji.
    Ima li policija u zapisniku išta sa adrese pokojnog deteta?
    Da li posledice nasilja u porodici treba da trpi koleginica ili nedostatak policije, jer, eto, nužni su nam stubići, behatlončići, le-diodice rasveta, eko-parkići, glancanje centra... a policije nigde, reda nigde, a drvlje i kamenje na vrednog lekara.
  • LVS

    10.09.2010 18:57
    @ Bane: U onim uredjenim zemljama, van granice nase, ako postoji i malena sumnja na fizicko nasilje,naricito nad ovako malim detetom to se prijavljuje policiji i socijalnoj sluzbi, a ako se utvrdi suprotno, tim bolje. Lekar je duzan na prijavi sumnju, to joj je bila duznost, i to nije uradila, prema tome je nacinila OGROMAN propust.
    Ako si gledao malko ER seriju, tu je bilo dovoljno primera - totalno realnih - kako se to odvija u SAD na primer.
  • Bane

    10.09.2010 16:25
    Ako je u izveštaju napisala "najverovatnije", znači da nije bila sigurna,ali je dala do znanja da tu nisu čista posla.Uputila je dete u Dečiju bolnicu gde je trebalo utvrditi uzrok povreda. Po meni ona nije napravila propust, jer šta bi bilo da je obavestila policiju, a da se njene sumnje ne ispostave tačne. Nažalost i veliku tragediju,majka je odgovorna za smrt svog deteta. Nemam visoko mišljenje o lekarima, naprotiv,ali smatram da doktorka nije napravila propust.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna