Autor: Danas

Info
06.10.2022.
08:23 > 08:23
Šta je problematično u sedam, od osam odobrenih udžbenika biologije za osmi razred u lekciji o biološkom smislu adolescencije?
  • andrija

    10.10.2022 00:24
    jos malo...
    Kako je pocela SPC pa ce djaci uciti biblijsku biologiju potopa i nastanka coveka u skolama mislim da su popovi u pravu za bolje u ovoj drzavi nismo sto se tice predmeta biologija.
  • Radoznala

    08.10.2022 19:13
    ???
    Izvin'te, a moze li neko da mi objasni koje su to prikladne "aktivnosti, stavovi, uloge i ponašanja za muškarce ili žene"?
  • Nemanja

    07.10.2022 15:13
    @ svi "prirodni"
    Dame i gospodo,
    Svi mi se rađamo kao xx ili kao xy kombinacija hromozoma...to da li ćemo da budemo "muškarci" ili "žene" je određeno time kakav koktel hormona nam telo dominantno pumpa i jeste čista biologija. To šta ćemo i kako ćemo da se nosimo sa tim činjenicama spada u druge nauke, psihologiju i sociologiju na prvom mestu.
    Dakle, niko nije postao "žena u muškom telu" ili obrnuto zbog mode, obrazovnog programa i sl, nego ga tako njegovi hormoni određuju. I, da, (sva) deca na početku puberteta imaju izraženije disbalanse hormona nego ikad u životu, škola i nauka zvana Biologija jeste mesto gde o tome treba da uče.
  • Vladan

    07.10.2022 11:03
    @Светислав

    Kreature takvog profila obrazovanja večito tripuju da će da brane nešto od nečega da bi sami sebi dokazali da su inteligentiji i obrazovaniji od dinstane pečurke. Nažalost, to čini da delujete samo još samo gluplji i još jadniji.
  • Glas razuma

    06.10.2022 18:01
    Nazadnjaci i rikverc majstor!
    Ovom režimu odgovara krah obrazovanja.
    Sećate se još od Šešelja, koji je mahao pištoljem, kakav radikali i sada naprednjaci imaju odnos prema studentima.
    Sećate da je sam Prvorođeni govorio strancima da imamo jeftinu radnu snagu. Isticao je jeftinoću, ne kvalitet.
    Pogledajte kakvu industriju dovlače u Srbiju i kija vrsta i složenost poslova se otvara kao perspektiva.
    Pogledajte samo ko su kod Vučića ministri prosvete!?
    I na kraju, ali ne manje bitno- ovako manipulativnoj propagandi vlasti, neskrivenom plasiranju poluistina odgovara neobrazovano, funkcionalno nepismeno biračko telo !
  • Vule

    06.10.2022 17:49
    Statističaru
    Ne.
  • Milan

    06.10.2022 17:40
    Roditelji...
    Kada je počela epidemija i on-line nastava, moje dete je bilo 4. razred. Zaprepastio sam se kada sam shvatio koliko roditelja ne ume da pomogne detetu, koliko zapravo ne znaju nešto što se uči u 4. razredu OŠ i što bi svakoj odrasloj osobi trebalo da bude trivijalno.
    Sada, odjednom, ti što ne znaju matematiku ili poznavanje prirode i društva za 4. razred postaju veliki stručnjaci za biologiju u 8. i žele da se nešto pitaju. Ljudi, shvatite, da su se kroz istoriju pitali glupi i neobrazovani, još uvek bismo jurili antilope po afričkim savanama.
  • Talibanizacija narod

    06.10.2022 17:31
    Da li se iko mesa u ucenje crkve?odakle onds crkvi pravo da se i u obrazovanje mesa? Mesa se u politiku i svakodnevni zivot.
    Ko hoce neka ide u crkvu kao i dosada. Ja sam za slobodu izbora. Ovi radikalni ctvenjaci postaju nameljivi kao sns i njihov vodja.
    Kako protiv pink i happy crkva nema prigovor?
    Krajnje je vreme da se crkvenjaci vrste u crkvu i bave relijom kao i dosada. Inace cemo postati pravoslavna ipostava talibanaca.
  • Лиманац

    06.10.2022 17:26
    Напротив
    Биологија, као и остале науке, на удару су идеологија које их насилно мењају, а које су изузетно штетне и опасне по наше друштво.

    Желе да нам затрују децу причама о „флуидности”, „полном и родном идентитету” и осталим глупостима.

    Мисле да ће им проћи? Варају се. Још једном смо показали да је Црква народ и да је народ Црква.
  • Vanja

    06.10.2022 16:39
    Eh
    A da se "crkva" malo bavi svojim pedofilima i prestane da lupa ovaj narod po dzepovima. Bolje nek se smire i ne turaju nos gde im nije mesto da ne zavrse u komunizmu opet. Idite sa milim Bogom vise...
  • SFRJ

    06.10.2022 15:30
    Ne tako davno...
    U jednoj, danas nekima omraženoj zemlji, znao se red: nauka u školama, a dogma u crkvama! Sve ovo mi dođe kao osveta loših đaka.
  • Statističar

    06.10.2022 15:29
    Vule je bio Лиманац!
  • Roditeljima

    06.10.2022 15:18
    Ne brinite
    Niko nikome ne može ubaciti ideju u glavu da je drugog roda od onog u kom je rodjen, ako ta osoba nije o tome već mislila, pogotovo ne sa 14 godina.
    Ako mislite da su takvi slučajevi retki, obrazujte se kroz njihovu perspektivu: https://xyspectrum.org/?_rstr_nocache=rstr447633ed36db3b26

    Deca i ranije treba da uče o biološkim, psihološkim i drugim različitostima medju ljudima, jer smo previše agresivni jedni ka drugima i škola je možda jedina nada da će neka deca dobiti znanje o tome, jer nisu rodjena u srećnijim prilikama.
  • ns posmatrac

    06.10.2022 15:13
    Biologija
    Hteo sam da napisem da ovo nije teme za Biologiju vec za neku drugu naucnu granu ali sam ipak pogresio.

    Etologija (грч. ήθος — navika, običaj, narav, karakter + грч. λογος — nauka, znanje, znanost, učenje) biologija je ponašanja, tj. grana biologije koja proučava ponašanje životinja uključujući ljude. Fokus etologije je ponašanje u prirodnim uslovima, dok je biheviorizam usmjeren na proučavanje prirode, modela i specifičnih odgovora ponašanja u laboratorijski podešenim okolnostima.

    Etologija ima veoma širok raspon istraživanja, od odnosa prema sopstvenom tijelu i egzistenciji, preko međuindividualnih i međugrupnih odnosa posmatrane vrste organizama, do proučavanja interspecijskih oblika ponašanja.
  • Светислав

    06.10.2022 14:37
    @Vladan Када људи таквог образовног статуса морају да бране очигледне чињенице од "научника" (индоктринатора), значи да су ствари отишле тамо где не треба. Мада, можда само треба гледати шта ради "модеран свет", гадити се свог народа, ударити се лопатом у главу и не размишљати ни по коју цену.
  • Vule

    06.10.2022 14:24
    Kao roditelj odbijam svaku mogucnost da dozvolim da se moja deca uče ovakvoj nenaucnoj ideologiji u školi.
    I pozivam se na medjunarodne konvencije po kojima pravo na izbor vaspitanja pripada roditeljima.
  • jova limanac

    06.10.2022 14:21
    Školski predmeti u osnovnoj skoli, Srbija, 2024. godina
    - Matematika sa osnovama napredne korupcije
    - Boguugodna biologija za mlade Adame i Eve
    - Jovanjička hemija i precizne vagice
    - Fizika hemtrejlsa i 5Ga
    - Geografija srpskog sveta
    - Istorija rijalitija
    - Novoruski jezik i putinogramatika
    - Pravoslavna fizička kultura sa trčanjem, plivanjem, penjanjem i skakanjem uz krst časni
    - Ikonopisanje i četnomuralizam
    - Porodična muzička kultura i poznavanje opusa Vesne Vukelić Vendi
  • Pobogu!

    06.10.2022 13:53
    @Jelena
    "da se muskarcima dozvoli da nose suknje i stikle"

    Dozvoli?!

    Eto zašto smo tu gde smo ....
  • Bo

    06.10.2022 13:36
    @Jelena

    Simpatičan pokušaj sarkazma, ali muškarcima nije zakonom zabranjeno da nose suknje i štikle. Ne znam samo zašto bi nekome prilikom oblačenja bilo koje odeće prioritet trebalo da bude odobravanje njihovog oca. Jel tvoj otac ponosan na baš svaku tvoju odevnu kombinaciju? Jel ga redovno pitaš za odobravanje?
  • TBL

    06.10.2022 13:35
    Postoje osobe koje se osećaju zalutalim u pogrešnom telu i to je takav psihološki pritisak da zbog odbacivanja i maltretiranja okoline mnogi od njih izvrše samoubistvo. Čitam pojedine komentare i pitam se zašto ljudi na netu ne potraže odgovore, bar je danas to svima dostupno s par klikova, najlakše je zbog neznanja osuđivati ljude koji su različiti i maksimalno im otežati ionako teške živote. Sticajem okolnosti sam upoznala osobu s ovim poremećajem i od tada se moja percepcija promenila. Nisam ni znala koliko im je teško svakodnevno funkcionisanje, nešto što se nama podrazumeva. Meni je svejedno šta piše u udžbeniku ili ne, ja sam svom detetu ovo objasnila.
  • Vlada

    06.10.2022 13:27
    @Jelena

    Niko od nas nije primoran da živi tamo pošto Vojvodina nije Balkan - primorani smo samo da živimo među vama koji se nimalo ne snalazite u urbanoj civilizovanoj sredini, ali insistirate da vam je mesto tu.
  • GNEKOLOG

    06.10.2022 13:26
    Uskoro će crkva da se digne i protiv muškh ginekologa. Pa što da ne. Jel u redu da muški g-kolog pregleda žene? NIJE! Jel ste videli negde ženskog urologa? NISTE! Pa? Jel da da je mutno? Eeeeeee. CRKVOOO! REAGUJ! HAHAHHA
  • Interceptor

    06.10.2022 13:14
    1. Ono sto te ne ugrozava, sta ima da ti smeta i zasto si pozvan da komentarises?! Sta se mene tice ko koga voli i kako se oseca. Njegova licna stvar.
    2. Otkad se crkva pita za bilo sta u vezi sa naukom i otkud ideja da se uopste petljaju u to, a da mi uzimamo u obzir njihovo misljenje?!
    3. Roditelji, valjda, dobijaju decu koju vole najvise na svetu i podrska su im na svakom koraku. Nisam rodila ni decaka ni devojcicu, nego svoje obozavano dete. Sta me briga njegov licni dozivljaj sebe, kakve veze to ima sa mojom ljubavlju?! Podrzavam sta god da jeste, jer meni nije nista drugo nego cista ljubav i sreca.
    4. Izlazite vise iz nasih spavacih soba!
  • Ozezi

    06.10.2022 13:11
    Srpska Talibanska Crkva
    Jel ovo pravoslavna fatva na biologiju od strane talibanizovane crkve?
  • Vladan

    06.10.2022 12:29
    @Светислав

    U pravu si, radnici gradske čistoće su otprilike istog nivoa obrazovanja i pitaju se o sadržaju udžbenika za biologiju taman koliko i desničari i njihove sekte.
  • Vojvodjanin

    06.10.2022 12:25
    Samo jedno pitanje neka čuveni Danas pita. Zašto ovo nije pisalo u udžbenicima i pre recimo 10 godina? Jel mozda nije bilo lgbtova tada? Dosta mi ih je više! Što sam bio pasivan do sad bio sam! Bude li mi kod deteta u 8.neki od ovih udžbenika samo ću da iscepim te strane.
  • MAPKO100

    06.10.2022 12:10
    Sekularna drzava
    A imamo primer Slovenije gde je od juce dozvoljeno gay parovima da usvajaju decu. A mi ovde raspravljamo o udzbeniku iz biologije za osmi razred koji se nece iskoristiti jer profesori predaju sta zele i ne drze se programa a deca svakako nece nista uciti ni nauciti! Svakako smo u kanalu.
    A onda gologuzi albanac vredja javni moral...
  • Jelena

    06.10.2022 12:08
    Ja sam za to da se muskarcima dozvoli da nose suknje i stikle. To bi bilo na ponos svakom ocu koji je moderan i urban a primoran da zivi na primitivnom Balkanu medju pravoslavnim vernicima.
  • LoL

    06.10.2022 11:39
    A ha, znaci jeste u pitanju postojanje milion polova i slicna kojesta... Zar ta famozna logika onda ne smatra da to pripada psihologiji, a ne biologiji, ako neko ima problem sa prihvatanjem da je musko ili zensko (ili, kad vec toliko to potezu i hermafroditi, iako je njihova populacija u promilima) to je onda do prihvatanja tzv. identiteta, zar ne? Ne slazem se u potpunosti sa crkvom, jer treba svako da ima ista prava (brak i ostalo), ali to ne znaci da treba bukvalno decenije i vekove nauke bataliti kako bi se neko osecao prihvacenim jer bukvalno postoje muski - xy i zenski - xx pol, fizicki ne postoji vise.
  • w

    06.10.2022 11:34
    Ne znam da li je u redu da ovo pise u udzbenicima ili ne,i za i protiv sam.
    Za-igrom slucaja upoznala sam osobu koja je rodjena u muskom telu i videlo se da ima mnogo zenskih hormona, ne mogu ni da zamislim kako je takvim osobama psihicki i pogotovo ako dolaze iz neke male sredine. Taj muskarac(zena) mi je rekao jednom uzgred u prici "...kad se ozenim,kad zavrsim fakultet..."videlo se da ga drustvo ne prihvata ili on sam sebe,u svakom slucaju ne treba da se zene jer tako povredjuju i druge osobe,moraju da imaju vecu podrsku.
    Protiv- protiv sam jer deca u tom uzrastu nisu mozda dovoljno zrela da mogu da shvate napisano a da ih to mozda moze i da zbuni, a u svetu imamo slucajeve kada osobe i nakon promene pola zazale,ali tad nema nazad.
  • Детелинара

    06.10.2022 11:26
    Чуј полни и родни идентитет. Шта је то? Постоје два пола и то је то. А шта му дође родни идентитет? Знамо сви шта је род. Јел то по родном идентитету да се неко изјасни као ујак? Или тетка? Зашто су у биологију убачени психички проблеми? То није за биологију. Биологија лепо каже да постоје два пола и да их одређују хромозоми. Све остало како неко у својој глави трипује је за књигу из психијатрије.
  • Светислав

    06.10.2022 11:20
    @Milan NS Да ли су се побунили црква и десничари, или радници градске чистоће је потпуно небитно, суштина је да се под плаштом науке врши идеолошка индоктринација.
    @Game of Trolls Пошто пратите модеран свет и гадите се затуцаног Балкана, закључујем да сте у праву, у потпуности одбацујем све што сам написао.
  • Jednostavno

    06.10.2022 11:17
    Ali zakomplikovali su
    Sve je u stvari veoma jednostavno jer ako već država nije u stanju ili neće da Veru prebaci u crkvene prostorije i izbaci iz škole gde bi nauka i samo nauka i znanje trebali da imaju prednost onda bi bar trebalo promeniti ime iz veronauka u "hrišćanska vera". Time bi za početak sve bilo jasnije drugo sa obzirom da nauka stvara pitanja i znatiželju za odgovorom tu veri nema mesta svi ljudi verujući i desno orijentisane partije i ostali koji žele samo da veruju a ne da veruju u nauku država dobija jedno veliko poslušno stado koje neće stvoriti bunt koje bi ljudi od nauke misleći svojim glavama i svaki dan otkrivajući nešto novo, mogli da stvore.
    KO RAZUME SHVATICE.
  • Aleksej

    06.10.2022 10:49
    Xexe
    Danas je moderno sve samo sto nije normalno :D
  • Svega ovoga

    06.10.2022 10:44
    Svega ovoga ne bi bilo da je Nikolas Kejdž Jos uvek u udzbeniku. Jel ima neka peticija da ga vratimo?
  • g pen

    06.10.2022 10:42
    Samo da obavestim da smo imali Zavod za udzbenike. Ali.... bilo kuda sns patriota svuda.
  • g pen

    06.10.2022 10:38
    Debilni mentalni sklop nacije cete videti po broju posetilaca kladionica. (Kuca uvek dobija)
  • Udbaška Džamahirija

    06.10.2022 10:25
    Idu sve jače i jače, znači - frka im je.
  • Joca

    06.10.2022 10:25
    Bezveze
    "Ne znam samo koliko je dovoljno biti obrazovan ili koliko je potrebno biti diplomirani biolog da se vidi da je u pitanju nenaucna podmetica raspojasanih liberala i ravnozemljasa sa Zapada. Jednostavno, RODOVI NE POSTOJE i ne postoi ni jedna naucna dokaziva cinjenica u korist te teorije. To kako se neko oseca ili ne, stvar je "softvera" koji taj neko vrti sebi po glavi.
    U toku je specijalni rat protiv civilizacije, kulture i normi koje su bile postovane do danas. Bioloske devijacije su deo prirodne postavke stvari, kao i fizicki nedostaci jedinke po rodjenju, ali su uvek samo devijacije i/ili poremecaji.

    "Crkva i desnicari" su pronadjeni neprijatelji aktivista zaglupljivanja naroda po celom svetu a ne samo po Srbiji. Cak i veca grupa njihovih istomisljenika se klasifikuje i ugurava u "Crkvu i desnicare" iako oni tamo nikako ne zele da budu. Ali bitno je "ravnozemljasima" da se ljudsko drustvo polarizuje i sukobljava.
    U Srbiji se ovakve stvari lako plasiraju jer je to nekome izvor prihoda u jednoj defakto siromasnoj zamlji. Milosevic je za vreme njegove vladavine uvozio nuklearni odpad da bi navukao para za opustosenu zemlju, a posle njega se prodaje ama bas sve sto se moze prodati ili izneveriti u Srbiji, ne bi li nekom upalo nesto u dzep.
    Zanimljivo je sto sledbenika tih profitera ima na sve strane, cak i bez nekog licnog materijalnog interesa (osim afirmacije u toj nekoj grupi), gde njihove aktivnosti i ponasanje mozemo okarakterisati samo jednom recju BUDALE.
  • Game of Trolls

    06.10.2022 10:24
    @Vule @Светислав
    Vule
    06.10.2022 • 08:55
    To kako neko sebe dozivljava sigurno nije materija koju proucava bioloska nauka.
    Zasto se pobogu insistira da deca uce o tome na casovima biologije?
    A i ta rodna teorija je u pravoj nauci sporna.

    Sporno je samo u 'nauci' zatucanog Balkana. Mi toliko volimo da kaskamo za modernim svetom da cesto jasemo u pogresnom smeru.
    Nije mi samo jasno cega se bojite, da ce deca nauciti da na svetu postoje razlicite osobe?
  • Antispin

    06.10.2022 10:20
    @Светислав
    U kojem god udžbeniku kojeg god predmeta da su napisali te obične naučne i životne činjenice, crkva bi tražila da se sklone.
    Jer crkva smatra da je jako važno sakriti postojanje običnih životnih i naučnih činjenica od učenika.
    Neobrazovanima se lakše manipuliše.
    Slučajno je to udžbenik biologije, mogao je biti i udžbenik psihologije, sociologije, građanskog vaspitanja.
    Tako da je ta priča "nije to za udžbenik biologije" promašena.
    Prava priča je: da li nama treba obrazovanje ili ne?
  • Marija

    06.10.2022 09:53
    'Takođe se navodi da se podudarnost rodnog i polnog identiteta NAMEĆE od rođenja izborom odeće ili frizure, da su "ženske" i "muške" igračke uvod u ono što se od dece očekuje kada postanu odrasli ljudi, te da ovakva podela ISKLJUČIVO na dva predviđena roda dovodi do diskriminacije među polovima ili diskriminacije osoba kod kojih se polni i rodni identitet ne podudaraju'
    Ovo je nauka, biologija?
    Ne, dragi moji, nemam trunku homofobije, ali ovo nije biologija koja je egzaktna nauka. Može biti psihologija, sociologija ili ideologija možda... i nije onda za decu osnovne škole.
  • Dušan

    06.10.2022 09:44
    Problem je to imamo nekoliko stranih izdavača koji svašta pišu. Ovo je samo malo što ste zagrebali. Kada bi se sve objavilo bilo bi zanimljivo. Ja sam za to da imamo zavod naš domaći koji jedini štampa šta će nama neko iz HRvatske da štampa knjige i da nas uči??? Evo toliko nas vole da nam i naftu zabranjuju.
    I da ono pto je najbitnije kako deete može da odluči šta želi da bude dok je malo??? Da je mene neko pitao ja bih bio dinosaurus sva seća pa me niko nije pitao po tom vašem principu.
    A od tolike slobode mišljenja i dovoljavanja svega što neko pomimsli pa nameće "slobodu" eno Vam u bajnoj americi ljudi kenjaju na ulicama jer im je to priroda dala i kada moraju istog momenta se isprazna na ulici. Živela slobodaaaa
  • Bačka Republika

    06.10.2022 09:32
    Ništa sporno!
    Piše ono što treba da piše u skladu sa globalnim društvenim promenama kao i razvojem naučno istraživačkog rada a protivnici odnosno desničari i crkva su ometeni u razvoju kao i uvek. Neznam zašto se uopšte njihova mišljenja toliko široko prenose u medijima kad je to uvek mržnja prema različitostima i novim mislima jer su to već dokazano zli ljudi. Vidi se u komentarima ovde da im se sve zasniva na ličnim napadima kroz vređanje i odbijanje svega van njihove fantazije bez ikakvog dijaloga, a i vidimo svu njihovu dobrotu i zabrinutost kad je u pitanju nasilje nad ženama i decom. Jedino što trenutno ovaj jad od tzv države pokušava da ih predstavi kao neku veliku opasnost od koje je kao bolji onaj kvazi diktator. Jadno i providno.
  • Andrija Šrek

    06.10.2022 09:32
    ??
    Evo ja uporno čitam i uopšte ne vidim šta je, sa aspekta savremene nauke SPORNO u "spornim" udžbenicima biologije.
  • Biba

    06.10.2022 09:27
    Slažem se sa svim što je napisano u tim udžbenicima. Sigurna sam da je većina ljudi imala prilike tokom života da se sustretne sa osobama kod kojih se pol i rod ne poklapaju.
  • Voldi

    06.10.2022 09:15
    Ako će država izmenjati udžbenike zbog pritiska crkve, onda smo stvarno slina od države.
  • Motka!

    06.10.2022 09:15
    @sale
    .... za maloletnike koji su zlostavljani?
    Pa- neće.
    Zato što su sve to tradicionalne vrednosti koje oni propagiraju i zastupaju.
    Mi smo glupo stado koje treba ćutke da ih sluša a oni su prepametni neupitni bahati vladari.
  • Миодраг

    06.10.2022 09:14
    Наука а не идеологија
    Страшно је када некомпетентни појединци покушавају да се петљају у науку и мисле да су јако паметни а све посматрају кроз идеолошке наочари. Они су сиромашни умом а хтели би да буду вође уместо да њих воде и саветују људи богатији знањем. Свакако је срамота трпање политике у науку и потребна је оштра реакција научне заједнице и јавности да се то спречи.
  • Svi bi da budu u

    06.10.2022 09:09
    pravu
    Pa prvo je bila na udaru liberala i radikalnih levičara. Koji se sad bune kad ovi desni hoće na njihovo mesto.
  • Milan NS

    06.10.2022 09:08
    @Светислав
    to je običan spin.
    Poenta je da se odjednom crkva i desničari mešaju u nešto što oni misle da je "parada ponosa" u udžbenicima.
    Možda, ali samo možda si u pravu za kompetenciju biologa, ali crkva i desničari nikako nisu kompetentni ne samo za ove nego za 99% drugih tema
  • /

    06.10.2022 09:02
    /
    @svetislav
    talibanizacija je uzela maha u srbiji.
    kod mene na poslu je tip odbio radni zadatak iz verskih pravoslavnih ubedjenja. u pitanju je bio zadatak na temu evolucije.
    krajnje je vreme da se stane na put ovome.
  • Građanin u pokušaju

    06.10.2022 09:01
    Ekipa iz '90-tih nas je vratila u '90-te.
    Ono što nisu tada uspeli da završe - sada guraju punom parom!
  • sale

    06.10.2022 08:56
    razuma bez
    Hoce li biti neka litija za 30 zena koje su od pocetka ove godine brutalno ubijene od strane svojih partnera?
    Hoce li crkva nekada spomenuti taj problem? I zbog cega nece?
  • Vule

    06.10.2022 08:55
    To kako neko sebe dozivljava sigurno nije materija koju proucava bioloska nauka.
    Zasto se pobogu insistira da deca uce o tome na casovima biologije?
    A i ta rodna teorija je u pravoj nauci sporna.
  • Светислав

    06.10.2022 08:36
    Идеологија, а не наука.
    Родни идентитет је идеолошки конструкт, а не последица научног сазнања. У српском језику има потпуно различито значење у односу на оно које се намеће у тим уџбеницима. То што је неко дипломирани биолог, не даје му за право да по свом нахођењу изриче наводне научне истине (колико год њих да се удружи), јер су оне последица коришћења научних метода, а не заузимања битне позе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna