Info
25.04.2012.
11:19 > 13:02
Poljoprivrednici, nezadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje po kilogramu predate robe, počeli su proteste u 10 sati.
  • Ucenik

    27.04.2012 00:34
    Jako lose
    Ja sam ucenik, uplatila sam pripreme na fakultetu u Novom Sadu (8000din, nisu male pare), treba da idem do Novog Sada i sada zbog njih sve to da mi propadne!Bitno da su Dacica i nekoliko automobila koji su bili u pratnji pustili, tada su odblokirali put!SRAMOTA!
  • sale novosadjanin

    25.04.2012 21:48
    @ilija-oj-ilija
    ne pustaju moj predhodni komentar.
    onda da skratim-slicnost vojvodjana i drugih,sa tvoje strane,pobrojanih naroda je-NIKAKVA !!!
    NPR-nismo bili pod turcima 500 godina,nikoga nismo proterivali,nismo izazvali ni jedan rat,nismo ubili cara ni kralja,nismo brdski nego ravnicarski narod,nemamo krvnu osvetu,nase pesme su ljubavne a ne ratnicke,nas instrument je tamburica a ne gusle,nase jelo je gulas a ne burek,ovde zivi X nacionalnosti i vera,imamo 6 sluzbenih jezika a ne 1,imamo ravnicu a ne brda,ovde je ptica golub a ne orao,nase reke su mirne a ne uzburkane,nasa polja su zitna a ne krs,nase pice je spricer a ne lozovaca....
    ps-podrska vojvodjanskim seljacima !!!!!!
  • sale novosadjanin

    25.04.2012 20:02
    @ilija-oj-ilija
    na cijim si barikadama ti bio ?
    na onim sa suprotne strane ?
    pa sta onda ako piju pivo i jedu gibanice ?
    a o vojvodjansjkoj zadrti,nemoj mi ti pricati !
    sa vama i ne moze drugacije !!!!
    PS-onog vaseg zlikovca nisu skrivali vojvodjani nego vasi,jer bi ga inace svaki normalan vojvodjanin odmah prijavio i to bez nagrade !!!
  • malaaa

    25.04.2012 19:45
    ...
    Eto koliko je narod zadovoljan sa sadašnjom vlasti! Svi ovakvi i slični događaji su dokaz da je ljudima dosta! Izbori!
  • Ilija Novosađanin, ništa manji

    25.04.2012 18:26
    za Saleta Novosađanina, rasistu
    Jaka stvar staviti ime k'o tvoje.
    Ti veruj šta hoćeš, ja verujem svojim ušima.
    A seljaci su čestiti koliko si ti kosmopolita. Bio sam na barikadama i ništa se to ne razlikuje od one kosovske (pivo, meso i cigare).
    Vojvođanska zadrtost ništa se ne razlikuje od crnogorske, bosanske, hercegovačke...

  • sale novosadjanin

    25.04.2012 17:07
    @Scotch Bonnet
    kao i uvek do sada-svaka ti je na mestu !!!
    vojvodina vojvodjanima bez bgd,mne i bih partija,njihove mafije i ovdasnjih poltrona !!
  • sale novosadjanin

    25.04.2012 17:04
    podrska nasim seljacima 2 !!!
    predlog-osnujte svoje seoske zadruge,ujedinite sredstva,napravite doo za export-import i otkup poljuprivrednih proizvoda,postavite direktora koji ce garantovati napredak,zakupite prodajni prostor u gradu,izbegnite nakupce.....
    pogledajte sta su uradili italijanski seljaci oko milana i francuski seljaci oko tuluza !!!!
    ni zrna dahijama !!!!
    ps-TI KOJI NI IME NEMAS-vojvodjanski seljaci nikada ne bi branili zlikovca !!!!!
  • Scotch Bonnet

    25.04.2012 15:43
    Narod = 0
    Je*an smo mi narod i nije ni cudo sto nas jasu razne lopine i tajkuni vise od 20 godina. Svakim danom se sve vise cuju kuknjave, jauci i psovke zbog sve goreg zivotnog polozaja i standarda.
    Sada kad nam se pruza prilika da jednom za sva vremena uz pomoc paora i ostalih smenimo vazale i feude sa fotelja nadju se razni anonimusi sa suzenom svescu da kritikuju blokade, jer boze moj, nemoz se voziti po drumu. Zamisli!? Sta je sa vama?
    Nisu ove blokade iz dokonosti vec iz nuzde, zar nisu lekari strajkovali danas, zar nisu prosvetari strajkovali pre par nedelja??? Svakim danom u novinama se da citati sama jeza kako ljudi sebi seku prste, strajkuju gladju, prete samoubistvom ili blokiraju razne ustanove. Zar vas se to ne dotice? Zar smo do te mere postali bezosecajni i bezperspektivni glupanderi???
    Zar su paori krivi sto ih drzava zateze i pljacka oko isplata subvencija? Sramota da vas bude!

    Podrska nasim Vojvodjanskim paorima u svakom slucaju.
  • 25.04.2012 14:09
    osteceni -lala
    E pa lalo ja znam da moze nezakonski da das zemlju u arendu kome hoces jer to niko ne proverava ko ti radi zemlju nemoj da lupas,malo razmoisli koliko je obicnog naroda ostalo bez posla pa nije stalo na njivu tebi da brani da udjes da posejes jer ti i nisi za to kriv nego drzava, tako i vi trebate da ide te tamo pa sa njima se dogovarajte i pregovarajte a ne da sve ide preko nasih ledja jer mi nemamo zemlju nego jedan obican posao na koji moramo da dstignemo a vi nas sprecavate!
  • Johns

    25.04.2012 14:02
    Podrska poljoprivrednicima. Drzava se sramotno odnosi prema njima. Cela Srbija je u strajku. Pod hitno su potrebne promene.
  • Lala

    25.04.2012 13:40
    Anonimus,osteceni
    Lupetas covece a iz aviona se vidi da je ista osoba napisala oba komentara ti i tvoji traktori i arenda...vidi da nemas pojma jer svi ti traktori su uzeti na lizing na 10 godina i zemlja ne moze zakonski da se daje u podzakup..vidi se da si neinformisan i da siris neistinu!
  • za saleta novosađanina

    25.04.2012 13:39
    O kojoj policiji vi pričate? Očigledno po ceo dan sedite za kompom. Evo, ja ću vam reći sa lica mesta da policije nema. Zapravo, ima u nekom zanemarljivom broju, negde sa strane. Seljaci stali na most i ne puštaju nikoga da prođu. To im je bio plan. Kakve veze ima policija, osim što bi trebalo da ih sve rastera i ispiše propisne kaze zbog ometanja saobraćaja. Pa ja sam jednom platio kaznu 5000 dinara zato što sam stao pred zebru kako bih pustio stopera koga sam pokupio uz put da izađe. Stao sam na 5 sekundi i popio kaznu zbog ometanja saobraćaja. A šta je ovo? Pa zar ovo nije kažnjivo? Najlakše je kao papagaj ponavljati: Beograd, mafija crnogorska, ova ona, šta sve ne. Ti tvoji seljaci su prošle godine napali policiju zbog hapšenja Mladića. Bio, video, slušao svojim ušima njihov lalinski akcenat (čisto da ne pomisliš da ti seljaci nisu dovoljno rasno čisti za tvoje pojmove). To je istina. Ovo što ti pričaš je neka virtuelna stvarnost koju samo ti živiš.
  • Sajmon

    25.04.2012 13:36
    Anonimus
    Prestani da branis nesposobnog ministra poljoprivrede jer coveka neinteresuju problemi svog naroda jer poljoprivrednici su isto narod,a iz aviona se vidi da si clan DS-a pa zato i osporavas njihove blokade a branis vladine nesposobnjakovice...
  • putnik

    25.04.2012 13:29
    Lako je svima vama koji radite u svom mestu. Nažalost, ima nas koji svaki dan putujemo na posao. Meni lično zbog ovih sve učestalijih nedolazaka na posao već nad glavom visi otkaz. To nije nikakvo preterivanje. Jednostavno je tako.
    A sliku o čestitim paorima biste veoma brzo promenili kada biste, kao ja, prozborili koju sa njima. Tolika doza drskosti, arogancije, ismevanja, potpunog odsustva sluha, a da se sve vreme sa tobom zavitlavaju i šegače, kao da smo u kafani... Seče slaninu nekom bricom, preko zalogaja mi govori da ga ne zanima moj posao, jer ja bez njega "ne b' im'o 'leba jesti". E, pa ako ovako nastave, uskoro i neću. Baš zahvaljujući njima, vrag ih odneo.
  • Tito

    25.04.2012 13:19
    poljoprivrednici
    Opet su prevarili poljoprivrednike.
  • sale novosadjanin

    25.04.2012 13:16
    tema je na
    pogresnom mestu-blokade su u vojvodini a ne u srbiji !!!!
  • osteceni

    25.04.2012 13:04
    sramota
    Kako vas nije sramota da zarad vasih interesa ispasta obican narod i sirotinja,sad pred setvu smo mi obicni trebali da blokiramo njive da nemozete uci i da sejete pa da vidite kako je kad vam neko ukida pravo na slobodno kretanje,licno znam u mom selu ljude koji te oranice za koje dobijaju subvenciju daju u arendu drugome u arendu znaci dva puta uzima iste pare za tu zemlju a i one sto za livade dobijaju subvencije.Te traktore bi vam zaplenio i pohapsio te iste gazdetine koje su se osilile pa neznaju sta ce vise od obesti dok sirotinja se bori da ode da zaradi hleb vi je sprecavate da ode na posao SRAM VAS BILO
  • Goran

    25.04.2012 12:55
    blokada
    Blokiran je i R - 107 Novi Sad - Beočin - Ilok u Beočinu, kod benzinske pumpe...
  • 25.04.2012 12:44
    Zoran
    Svi koji podržavaju protest treba da znaju da svaki taj traktor na slici košta više nego nihov stan.Pokupovali "siroti" paori mehanizaciju, uzeli po 100-200 hektara zemlje u arendu, a sad treba država da to subvencioniše i plaća. Sadašnji ministar poljoprivrede poseduje stručne kvalitete o kojima nebih da komentarišem, ali u konkretnom slučaju oko raspodele subvencija je u pravu, jer ovo što je rađeno za vreme Dragina je van svake pameti.Zloupotreba je bilo na sve strane, e sada kada je pukla tikva, ajde da dižemo revoluciju.
  • prtz

    25.04.2012 12:27
    http://youtu.be/FVTf986IXtQ?t=1m16s


  • berolina

    25.04.2012 12:26
    sorom sajke

    Srbija nije pravna drzava!
    Srbija nije nikakva drzava!
    Srbija radi samo u korist "izabrane", podobne i kriminalne "gospode"!
    Srbiju ne interesuju ni nezaposleni, ni mali, ni srednji privrednici!

    Srbija je KORUPTNA ZEMLJA i nista vise...izkorumpirani su svi u vladi, u ministarstvima, u kojekakvim "organizacijama".
    Srbijanska vlada cuva jedino samo svoja ledja, svi ostali "komadi", smetaju!
    Srbija kupuje kreditima socijalni mir...a, dugove ce odplacivati sveti Brcko!

    vlast-slast-mast

    MENJAJTE SE, il' ce do jeseni biti kasno

  • sale novosadjanin

    25.04.2012 12:23
    pitam se pitam,
    gde su bili ti policajci,kada im je legijina formacija blokirala pola gazele ?
    tada su imali sebi ravne i naoruzane sa druge strane.
    sto ih nisu sklonili ili im zabranili da dodju do beograda ?
  • oni

    25.04.2012 12:19
    http://youtu.be/FVTf986IXtQ?t=1m16s







  • EvoOvako

    25.04.2012 12:12
    Ponovo isti komentar - Pred vladu!!!
    Oovo NIJE cinizam i ironija, nego ideja kako da se izborite za svoja prava, a da ne ugrožavate druge ljude!!! Idite pred vladu, pa tamo protestvujte! Možda vas neće pustiti sa traktorima i kombajnima, ali siguran sam da imate i putnička vozila, kombije, i motocikle kojima policija ne može zabraniti ulazak u Beogra ili Novi Sad ili Niš! Na putničko vozila i kombije natovarite i poneki skuter ili bicikl i blokirajte ulaz u vladu!! Naime, poznato je da je bilo slučajeva da na barikadama nisu propuštana vozila sa bolesnim ljudima. Isto tako je poznato da se blokadom puteva blokiraju i životi ljudi koji su isto tako "mali" i napaćeni poput poljoprivrednih proizvođača! Ukoliko napravite takav protest dobićete i podršku mnogih drugih koji će vam se možda i pridružiti, a ukoliko blokirate puteve samo ćete ući u konfrontaciju sa komšijama koji ne žive od poljoprvrede i izazvaćete gnev kod "običnog" stanovništva! Lično bi uvek podržao protest ispred zgrade parlamenta i blokiranje iste, ali ne podržavam blokiranje puteva, jer se time ugrožava pravo na moje slobodno kretanje. Nadam se da sam bio jasan - pametnome dosta!
  • Bacvanin

    25.04.2012 12:02
    Anonimus
    Sta ti znas uopste o poljoprivredi,garant da nema strajka traktor ne bi video u zivotu vec samo na tom kompijuteru na kom visis ceo dan!
  • Danica

    25.04.2012 12:01
    sta radi policija?
    Radi li policija svoj posao u ovom slucaju?
  • Goran

    25.04.2012 11:59
    @
    Mislim da tim ljudima ne treba nista zameriti oni jednostavno se bore za svoja prava a to sto drzava za njih nema sluha to je nesto sasvim drugo....
  • Slavisa

    25.04.2012 11:59
    Nek blokiraju mamu svoju
    @Fantomi
    Vidis da ti mesecima cekas neku terapiju ili snimanje, pritom nisi hitan ni u ambulantnim kolima, psovao bi tim traktorasima sve po spisku,
    jer ces zbog propustenog termina, ponovo cekati mesecima, a mozda i umres do tad...
    Ti putevi su napravljeni da ih svi koristimo, nebitno za koju namenu, i kako sad neko ima pravo da meni ili bilo kome blokira taj put?
    Nemam razumevanja za NACIN na koji oni izrazavaju svoje nezadovoljstvo.
  • 25.04.2012 11:51
    SRAMOTA SELJACINE
    Ajde malo razmislite koga podrzavate, svi bi tako mogli da strajkuju da imaju takve masine za blokadu, sta lekari da iznesu na put, igle i spriceve???? to nije strajk, to je nasilje nad gradjanima, to je zakon jaceg. UOPSTE ne podrzavam agrarnu politiku u zemlji ali smatram da je preraspodela subvenicija logicnija od prethodne, prvo procitajte pa prosudite, veliki traktoristi su ostali bez para i naravno da se sad izivljavaju, sram ih bilo, i njih i vas!!! Znate li koliko ljudi zivi od terenskog rada u Vojvodini?????
  • Vladimir

    25.04.2012 11:47
    Podrska!
    Tako je paori.Trazite svoje i pokazite im kao se brani svoje!!!
  • Milan

    25.04.2012 11:38
    razmislite malo glavom!
    prva dva komentara koliko ja vidim pise ista osoba i uopste ne razumem da neko moze da govori ovakve gluposti...pa sta bi ti radio da te poslodavac ne ispostuje i ne plati jel bi i dalje dolazio na posao ili bi strajkovao...razmisli malo o tome pa onda pisi komentare!!
  • Todor

    25.04.2012 11:37
    puna podrska!
    Puna podrska vrednim poljoprivrednicima Vojvodine...borite se za svoja prava koja nista drugo vec samo vam pripadaju i ne trazite vi nista sto nije vase,ako treba blokirajte celu zemlju pa neka vide oni tamo sto sede u fotelji kako je bez kad okrenu ledja seljaku!
  • Lala

    25.04.2012 11:35
    licemerje...
    Zamolio bih pojedinu gospodu iz grada koji pisu nebuloze i koji nisu krocili dalje od gradskog cistog asfalta da ne lupetau gluposti,kad budu samo jednom zakoracili u blatnjavu njivu i na njoj nesto posejali i pokosili neka se onda jave do tada mogu samo da lupetaju i nagadjaju!
  • sale novosadjanin

    25.04.2012 11:18
    podrzavam poljoprivrednike ali
    opet prave grasku-resenje je u bgd kod njihovog nesposobnog ministra tzv pravnika.
    drugo,sada idu izbori i ovi sigurno odlaze,tako da od njih nema vajde.
    jedino resenje za svagda je bloklada svih prilaza,prelaza,mostova,puteva,dunava i prestanak placanja svih haraca prema bgd !
    ps-ovi sigurno odlaze ali se vojvodini ne pise nista bolje !!!
    i dalje ce nas terorisati bgd,mne i bih partije,njihova mafija i ovdasnji poltroni !!
  • 25.04.2012 11:05
    odgovor
    http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/malesevic:-subvencije-po-kilogramu-ne-postoje-nigde_310144.html
  • kuka & motika

    25.04.2012 10:57
    http://www.rtvpancevo.rs/Vesti/Lokal/traktori-na-putevima-paneva.html

    PANČEVO, 25. april 2012. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici sa trakotrima, koji su krenuli iz južnog Banata, ponovo prema Beogradu uspeli su da oko 11 časova blokiraju ulaz u Starčevo iz pravca grada. Kako javalja reporter TV Pančevo, blokirana je i ulica Dimitrija Tucovića, kod Vodne zajednice. ShareThis

    Pošto Vlada Srbije nije izmenila svoju odluku do 24. aprila o promeni načina subvencionisanja ratara, jutros su iz više mesta u južnom Banatu poljoprivrednici ponovo krenuli ka Beogradu. Na svim prilaznim putevima bile su od jutros postavljene i jake policijske snage, ali su traktoristi uspeli da oko 11 časova blokiraju ulaz u Starčevo iz pravca Pančeva. Jedan sutobus na liniji 14 ATP zato saobraća do blokade, a putnike nakon blokade preuzima drugi autobus.

    Reporter TV Pančevo javlja da su traktori uspeli da zauzmu i obe trake u Ulici Dimitrija Tucovića, kod Vodne zajednice.

    Od jutros je blokiran i put kod Alemxa a Jabučkom putau, a traktori su zaustavili saobraćaj i na nekoliko drugih saobraćajnica u južnom Banatu, pa policija savetuje vozačima da za Novi Sad koriste autoput.
  • 25.04.2012 10:54
    Zandarmerijo znas sta ti je ciniti. Skljanaj blokade kako znate i umete. Vec mi je pun kufer blokada, iskljjcdenja struje, vode, ratova, izbora, kampanja... Hocu slobodu kretanja.
  • Auohtani Vojvodjan

    25.04.2012 10:49
    foist
    Ziveli nasi paori, ziveli Vojvodina nasa !@
    Tacq na pljacq ! Idemo na Bgd pa ako ne dadnu, zidamo granicni vojvodzanski zid !

    o druze bivsi Dachicu deder, neces nas ovaj put kupiti jevtinim koktelom
  • Podrska!

    25.04.2012 10:44
    Bravo!

    A ako dodju Dacicevi batinasi/huligani, pored azurne policije koja stiti "svoj" narod, vi uzvratite istom silom.
  • 25.04.2012 10:42
    Како наводи један од организатора протеста пољопривредника Мирослав Остојић блокирани су следећи градови: Суботица са 100 трактора, Панчево са 500, Тител са 180, пут Тител-Перлез са 70 трактора. У блокади су: Савино Село код Врбаса као и Шид, Инђија и Стара Пазова. Председник Асоцијације пољопривредника из Сонте Зоран Арсић је рекао да ће се до сутра у вези могуће радикализације протеста чекати упуства Асоцијације из Суботице.

    Пољопривредници тракторима кренули ка рафинерији у Панчеву

    Око 200 пољопривредника из околине Панчева и Ковачице кренули су пре подне тракторима из неколико праваца према Панчеву.

    Пољопривредници намеравају да дођу до Рафинерије нафте, у којој ће данас бити свечано отворен један од нових погона, а на чије отварање долазе министри Владе Србије и председнички кандидат Демократске странке Борис Тадић.

    Јаке полицијске снаге распоређене су на свим путевима око Панчева, укључујући и пољопривредне путеве којима би трактористи могли да приђу граду, незванично сазнаје агенција Бета у полицији.
  • Bole

    25.04.2012 10:37
    Nitkovi
    Da li ima drzave i milicije pa da ovu bagru rastera vec jednom!
  • fantomi

    25.04.2012 10:36
    posvuda
    Meni je fascinantno da, svaki put kada budu blokade poljoprivrednika - a to očekujem i danas - odjednom se stvori nekoliko desetina trudnica, bolesnika i ranjenika koji se svi jadni ne mogu kretati od zlokobne blokade. Čim poljoprivrednici, kojima je zabranjen Sveti Grad Beograd, stave blkadu na nekom mostu, odmah kreću komentari: jao, nisu pustili bolesnika, jaoooo, žena se porađa na njivi, jaaaaaaaaaaooo umire ranjenik u kolima ambulante.

    Mislim, jel ovi što komentarišu misle da smo blesavi? Čim krenu blokade, odjednom se vojvođanski putevi volšebno ispune hordama amulantih kola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna