Poljoprivrednici blokirali puteve

Poljoprivrednici, nezadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje po kilogramu predate robe, počeli su proteste u 10 sati.

Poljoprivrednici, nezadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje po kilogramu predate robe, počeli su proteste u 10 sati.

Blokiran je put od Novog Sada ka Čeneju, put od Sremskih Karlovaca do Petrovaradina, put između Inđije i Stare Pazove, kao i putni pravac Šajkaš-Kovilj.

Kako izveštavaju mediji, Žabaljski most je blokiran, put Bački Petrovac-Odžaci, most kod Titela, most kod Čente. Kako navodi jedan od organizatora protesta poljoprivrednika Miroslav Ostojić, blokirani su sledeći gradovi: Subotica sa 100 traktora, Pančevo sa 500, Titel sa 180, put Titel-Perlez sa 70 traktora. U blokadi su: Savino Selo kod Vrbasa, kao i Šid.

Put Vrč - Zrenjanin je u prekidu kod Konaka. Na području Subotice su blokirane sve priključnice autoputu E-75 (na koridoru 10), kao i putevi Subotica-Kelebija i Subotica-Sombor. Nezadovoljni poljoprivrednici blokirali su i puteve Sremska Mitrovica - Kuzmin, Pećinci - Surčin, Bela Crkva - Vršac, kao i put Silbaš - Bački Petrovac.

U Policijskoj upravi Sombor rečeno je da nema blokada u Zapadnobačkom okrugu. Traktori su postavljeni pored puteva u Sivcu, Kuli i Sonti, ali se saobraćaj odvija nesmetano. Jedan od organizatora protesta Miroslav Ivković dodaje da propuštaju sve hitne slučajeve, policiju, vojsku i vozila hitne pomoći. Svima koji kreću na put kroz Vojvodinu se savetuje da kontaktiraju AMSS.

Oko 200 poljoprivrednika iz okoline Pančeva i Kovačice krenuli su pre podne traktorima iz nekoliko pravaca prema Pančevu. Poljoprivrednici nameravaju da dođu do Rafinerije nafte, u kojoj će danas biti svečano otvoren jedan od novih pogona, a dolaze ministri Vlade Srbije i predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić. Jake policijske snage raspoređene su na svim putevima oko Pančeva, uključujući i poljoprivredne puteve kojima bi traktoristi mogli da priđu gradu.

Zahtevi poljoprivrednika su da se vrati stari način subvencionisanja proizvodnje od 14.000 dinara po hektaru, da se produži rok za podelu bonova za dizel do 1. jula i da se primeni Strategija ruralnog razvoja, koja je uslov za sredstva iz IPA fondova EU. Deo poljoprivrednika ranije je objavio da se neće pridružiti ovom protestu.

  • Ucenik

    27.04.2012 00:34
    Jako lose
    Ja sam ucenik, uplatila sam pripreme na fakultetu u Novom Sadu (8000din, nisu male pare), treba da idem do Novog Sada i sada zbog njih sve to da mi propadne!Bitno da su Dacica i nekoliko automobila koji su bili u pratnji pustili, tada su odblokirali put!SRAMOTA!
  • sale novosadjanin

    25.04.2012 21:48
    @ilija-oj-ilija
    ne pustaju moj predhodni komentar.
    onda da skratim-slicnost vojvodjana i drugih,sa tvoje strane,pobrojanih naroda je-NIKAKVA !!!
    NPR-nismo bili pod turcima 500 godina,nikoga nismo proterivali,nismo izazvali ni jedan rat,nismo ubili cara ni kralja,nismo brdski nego ravnicarski narod,nemamo krvnu osvetu,nase pesme su ljubavne a ne ratnicke,nas instrument je tamburica a ne gusle,nase jelo je gulas a ne burek,ovde zivi X nacionalnosti i vera,imamo 6 sluzbenih jezika a ne 1,imamo ravnicu a ne brda,ovde je ptica golub a ne orao,nase reke su mirne a ne uzburkane,nasa polja su zitna a ne krs,nase pice je spricer a ne lozovaca....
    ps-podrska vojvodjanskim seljacima !!!!!!
  • sale novosadjanin

    25.04.2012 20:02
    @ilija-oj-ilija
    na cijim si barikadama ti bio ?
    na onim sa suprotne strane ?
    pa sta onda ako piju pivo i jedu gibanice ?
    a o vojvodjansjkoj zadrti,nemoj mi ti pricati !
    sa vama i ne moze drugacije !!!!
    PS-onog vaseg zlikovca nisu skrivali vojvodjani nego vasi,jer bi ga inace svaki normalan vojvodjanin odmah prijavio i to bez nagrade !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija