Info
12.07.2013.
12:25
Građani Srbije smatraju da je saobraćajna policija najkorumpiraniji deo policije, pokazuje istraživanje CESID-a, koje su danas objavili Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Beogradski centar za ljudska prava.
  • VV

    12.07.2013 20:09
    Pre skoro 30 godina
    Moj prvi djak (kada sam drzao casove matematike) je bio jedan tinejdzer u drugom srednje; sin policajca. Standardan nas, sasvim ok, momak. Par godina kasnije sam ga sreo na ulici i lepo smo se pozdravili. Kada sam mu rekao sta radim (ucim da polazem za vozacki ispit) on mi je ponudio (da mi ucini, cinilo mi se), kao nesto sasvim normalno, da mi nadje pitanja i odgovore sa testa. Rekao sam ne i zahvalio se (malo sokiran). Tada je bio mlad policajac, kao tata mu.
    Sta hocu da kazem? Ispod stola se se stvari tamo radile izgleda naveliko i jos poodavno. Nece biti lako, ali moguce je. Treba menjati kulturu, ponasanje, obicaje. Polako i dosledno.
  • а

    12.07.2013 15:14
    a carina?
    Pa u carini u NS za dobar dan daje se 10 eur a za nešto više od 50 -500 eur.Nepismeni rade,90% je kupilo diplome u Zrenjaninu.Inđiji i dr.gradovima.Upravnica uzima šakom i kapom a carinici uz njem blagoslov ucenjuju i niko ih ne sprečava.Kriminal a niko ne reaguje?
  • Steva-NS

    12.07.2013 14:36
    Zastupljenost u višenacionalnim sredinama je "dimna zavesa" za korupciju u Policiji.I niko nije "ranjiv" u uigranom delovanju.To se koristi kao odbrana,kad god je Policija na tapetu!Kakva vlast,"takva kolamast",kaže poslovica!Demantujte,i svi će mo biti zadovoljni!
  • Maxa

    12.07.2013 14:09
    PUNO LICEMERA IMA OVDE
    Ne branim policiju, ali vi gospodo kao da ste sa Marsa pali.
    Besnite na saobracajnu policiju sto je korumpirana a zaboravljate da u korupciji postoje DVE STRANE :
    -Ona koja prima mito
    -Ona koja NUDI
    Zelite li da iskorenite korupciju ?

    NEMOJTE DAVATI MITO SAOBRACAJCIMA I NECE BITI KORUPCIJE!
  • cure

    12.07.2013 13:21
    gradjani srbije
    su glup i nepismen narod.politicari,advokati i sudije onda lekari kojekakvi poreski sluzbenici inspektori......pa tek onda policija.....
  • Milan

    12.07.2013 13:15
    A narod?
    Ja sam saobraćajnim policajcima za 20 godina aktivne vožnje dao "mito" 5€ i to u Podgorici - nisam se na vreme prestrojio, priznao da sam pogrešio, objasnio, on mi sam rekao da mi oprašta kaznu i tražio 5€ za kafu.
    Dva puta sam platio kaznu za prekršaj koji sam napravio, jednom nisam hteo da pristanem da platim bilo šta jer nisam bio kriv i na kraju su me pustili, a desetak puta su me zaustavljali i "rutinski" kontrolisali bez ikakvih primedbi sa moje ili njihove strane.
    Verovatno je ovo istraživanje dobro i stvari tako stoje, ali nisu krivi samo policajci nego i vozači kojima je "lakše" da krše zakon i "časte" policajce, nego da poštuju propise.
  • Joca

    12.07.2013 13:12
    Stvarno???
    Kakvo iznenadjenje! Ma nemoguce!
    A da nisu tome krive astronomske kazne opisane u Zakonu o saobracaju? Pa jos kad je bio u predlogu, ljudi su vristali da ce to da donese samo porast korupcije u tom domenu. I sad se svi cude?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna