Info
28.10.2013.
11:56
Srbija bi uskoro mogla da dobije uređaj za proizvodnju kajmaka ujednačenog i vrhunskog kvaliteta, koji bi, kako ističu autori patenta, imao "prođu" na svakom tržištu i postao nacionalni brend.
  • No Name

    29.10.2013 09:44
    @Anonimus
    Potpuno se slažem jer sam i ja upravo ovo hteo da napišem...
  • 29.10.2013 08:05
    Ne znam samo kome ćete ga tako skupo naplaćivati. Dok je aflatoksine ni mleko se ne izvozi, a kamoli kajmak. Trovaće samo svoj narod za skupe pare, kao što rade već godinu dana sa mlekom. Ispadne da je prosečna nemačka krava bolje zaštićena od prosečnog građanina Srbije. Ali, mi smo dobili što smo zaslužili. Pijte mleko i jogurt, jedite kajmak, a onda optužite Amere da smo bolesni zbog njihovog bombardovanja. Ako nam je tako lakše - i to je OK. Stoka smo mi!
  • NN

    28.10.2013 19:48
    Odlicna stvar!
    Tako je, ovaj fabricki kajmak nece biti kao sto je domaci ali ce, nadajmo se, biti dovoljno dobar, i jeftin, da se prodaje. Kolaci, vino, rakija, i mnogo sto sta drugo se industrijski proizvodi i ima prodju. Srbija treba da iskoristi ovu priliku da zastiti kajmak kao svoj brend i da ga naplacuje ekstra zbog geografskog porekla. Srbija ima jako dobru hranu i to je jedna od sansi za Srbiju.

    Do pre desetak godina u kanadi nismo imali kajmak (pa smo (dosta uspesno) mesali neke sireve i namaze za gibanicu). Posle se pojavio industrijski kajmak - neko (valjda nash) proizvodi u Ontariju. Deca ga obozavaju. Naravno, nije kao iz Cacka ali je bolji od ostalih proizvoda iz svoje klase/cene.

    Ameri su proizvodnju vina automatizovali znacajno (kao i sve drugo) i uspeli su da se uvrste u svetsku ligu po kvalitetu. Madjar im je zasadio prvi cokot u Kaliforniji. Izvor: vinarije iz Nappa Valley, CA.
    Zdravo bili!
  • none

    28.10.2013 13:44
    A kada če da vrate vrednost alfatoksina na nivo koji je prihvačen u EU ? Sve dok to ne urade i ne uverim se da je to i sprovedeno ja ovde ne pijem ni jedem mlečne proizvode...
  • 28.10.2013 13:38
    Švajcarci mogu da proizvode tradicionalne sireve u nehigijenskim brvnarama, u drvenim kacama, bez rukavica.. Švajcarci nisu u EU. Mi nismo Švajcarci i nije da imamo izbora, ali čisto onako da bude napomenuto.
  • Dokoni kum 021

    28.10.2013 12:29
    Ejjjj ...
    Izmislili ste toplu vodu...
    Da je sve to tako, ne bi kajmak moje baba Vinke bio mnogo bolji od kajmaka baba Natalije ...
    A istu metodu primenjuju ...
    Jedno je rucna izrada a drugo je masinska.
    Uporedite kajmak sa pijace, iz cacka , i onaj od plasticnim cabricama proiyvodjaca velikih mlekara.
    Kao nebo i zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna