Info
12.11.2013.
14:39
Izgradnja gasovoda "Južni tok" uposliće domaću građevinsku industriju, ali pojeftinjenje cene gasa zavisiće od transportne tarife i cene nafte, kažu analitičari.
  • 12.11.2013 15:36
    Necu gas, hocu struju
    Da se mi ne lazemo ovde. Ne pravi se taj gasovod da bi se u Srbiji kupovao jeftin gas, vec da bi rusi imali sta da prodaju, a usput da kontrolisu stetu koju ce da trpe jer je vec u Albaniju stigla cevka iz Azejberdzana sa tendencijom da se prosiri na Hrvatsku, Crnu Goru i Italiju. Tako da cemo po ko zna koji put preko nasih ledja cuvati ledja bratji na rusite.
  • Lalla

    12.11.2013 15:15
    da se ne lazemo,,,,,,
    Problem za cenu gasa je;
    struktura cena gasa!!!!
    Sta cini cenu jednog kubika
    i sta bi zapravo za cenu kubika trebali da dobiju potrosaci?????????!!!!!!!!!!!!!!,,,
    koliko je zapravo posrednika koji se ugradjuju u cenu gasa od Madjarske granice do potrosaca????!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,
    Jugorosgas,Srbijagas,distributer,,,,,,,,
    po nekoj slobodnoj proceni,
    i do 40%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,
    posto ne zele postupiti po zahtevu po obrascu {Pverenika za dostupnost informacija,a sto je Zakonska obaveza, i daju strukturu cene kubika gasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Drugi problem je koeficient preracuna;
    posto clan 54,Zakona o energetici decidno kaze;
    da je mesto isporuke-razdvajanja merni set;
    slobodno tumacenje; trebalo bi da bude;
    do mernog seta i merni set; je sve sto se desava na teret distributera,a iza mernog seta potrosaca?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,
    Nepostupanje po zahtevu Poverenika;opravdano izaziva sumnju da se dodatno ugradjuje u cenu kubika gasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,
    I pitanje pitanj je;
    Zasto se cena gasa ne obracunava po toplotnoj vrednosti u,esto u kubiku;posto je nesporno da je kvalitet gasa los,zbog mesanja sa domacim gasom;a ne vrsi se ponderisanje,a osnovano se pretpostavlja da se cena transporta obracunava i na domaci gas????????????!!!!!!!!!!!!!!!,,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna