Info
02.06.2014.
15:49 > 05:33
Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je ta stranka prikupila 64 potpisa poslanika u pokrajinskoj skupštini, koji podržavaju inicijativu za izmenu izbornog sistema u pokrajini, čime je obezbeđena većina za taj predlog.
  • Toma

    03.06.2014 15:18
    civilizacijski korak unazad
    Svako demokratsko društvo koje drži do sebe teži tome da ima većinski a NE proporcionalni sistem!!! Tamo gde se kandiduje imenom i prezimenom je teže pobediti naravno, zato to njima i smeta. Svim strankama prepunim primitivaca smeta većinski sistem jer njihovi ljudi u svojim sredinama ne znače ništa. SnS je većinski dobio delegate isključivo tamo gde su i proporcionalno robotski glasali za njih. U drugim mestima su podobijali kandidati DSa, ali ne zato što su iz DSa nego zato što ih njihova sredina koja ih je izglasala, smatra vrednim poštovanja. Šta narod misli o kadrovima SnSa su izbori i pokazali. Nula.

    Najpravedniji sistem je većinski jer tada narod nekog okruga/naselja/izborne jedinice šalje čoveka iz svojih redova, koga poznaje i koga podržava.
    Tako parlament ima predstavnike svih delova teritorije. Tu se nikada ne može desiti da pola bude iz beograda kao u republičkoj, i slično.

    Ni slučajno ne ukidati većinski sistem, jer je on jedina prepreka instalaciji partijskog truleža dirigovanog iz centrale.

    To je najpravedniji i najdemokratskiji sistem izbora.
  • sven

    03.06.2014 02:25
    Dobro, sada bi trebalo da raspisete izbore. Ali vi zaseli sa DS -om necete da postupite casno i odstupite sa vlasti.
  • vojvodjanin

    02.06.2014 21:01
    Ako hocete da vidite oslikane glasove gradjana Vojvodine onda vec jednom raspisite izbore!
  • Tata

    02.06.2014 16:39
    ko sa djavolom tikve sadi...
    Koje ste vi ljige....
  • 02.06.2014 16:22
    Pa ko je tu lud? Zar nije uvek bila prica kako je taj direktan (kako ovde kazu vecinski) bolji i demokratskiji, manje ima veze sa strankama, koliko direktno sa odabranim ljudima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna