Info
21.09.2014.
08:05
Komentator francusko-belgijskog nedeljnika "Vif-Ekspres" Žak Atali upozorava da bi geopolitika ponižavanja Rusije, koju sprovodi Zapad, ako se nastavi, "kao prirodna posledica dovela do trećeg svetskog rata".
  • 22.09.2014 13:51
    NIS za badava
    Ovde neki pričaju o " anti-ruskoj histeriji" a mesecima sami sprovode anti-ukrajinsku histeriju, nipodaštavaju postojanje ukrajinskog naroda, njihovo pravo na državu i veru (ma koja ona bila) i gađaju se raznoraznim procentima i sumnjivim podacima! Kada bi u mojoj zemlji Rusi pošteno platili ono što koriste bilo bi ok! Ovako, neka ih obožava onaj ko hoće i kome se sviđa taj odnos gospodar-sluga!
  • @Y - @Alf

    21.09.2014 19:08
    A da li si ti znao da su te zemlje, Azerbejdžan, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan - bivše članice SSSR-a bile kolevke starih civilizacija, od pre Aleksandra Makedonskog? I to kakvih civilizacija!!! Pogledaj/pročitaj malo o tome. O čemu ti pričaš? O procvatu pod Rusima? O razvoju pismenosti? Ja razumem da ima i ljudi Rusofila, ali isto tako i vi ne *erite nama ostalima. Sa Rusima se NIKO nije usrećio.
  • Y

    21.09.2014 15:28
    @Alf
    OK, u modi je antiruska histerija. Ostaje činjenica da je staljinski režim bio diktatorski i ekstremno represivan. Ali, u posleratnom sovjetskom periodu, mnoge pripojene republike doživele su procvat. Da li se zna da je, recimo, Kazahstan, stupio u porodicu zemalja koje poznaju pismenost TEK krajem XIX veka (Abaj), i doživeo kulturnu ekspanziju tokom sovjetskog perioda (da bi sada bio jedna od najprosperitetnijih država u svetu; i tamo su toga SVESNI)? Slično je i sa Azerbejdžanom, Uzbekistanom, Turkmenistanom i sl. Zidane su opere, podizani muzeji, građeni univerziteti i akademije nauka, jedan ogroman kulturni areal postao je - preko ruske (i ukrajinske) kulture - povezan sa evropskim i svetskim kulturnim nasleđem, i ubrzano se razvijao u toj interaktivnoj vezi. Zato neuki, neinformisani, i mržnjom ostrašćeni, nemojte toliko da s.r.te. Jer, svaki poredak ima dve strane medalje. Više se angažujte oko Srbije, koja ima samo jednu stranu medalje - "pink" (sub)kulturu, prostaštvo u svim sferama društva, amoralnost na svakom koraku, kriminal, i potpunu inverziju svih vrednosnih sistema. Toliko smo jadni, ali imamo hibrisa da ocrnjujemo druge! I u tome "spoznajemo" sopstvenu "veličinu", dok nam us..no dupe globalne ništavnosti viri iz poderanih, i davno neopranih, pantalona! A Žak Atali je rekao istinu.
  • zodijak ns

    21.09.2014 11:20
    bravo
    cestitam na ovon objavlj clanku
  • alf

    21.09.2014 09:30
    Svako je kovač svoje sreće
    ni jedna od država iz bivšeg sovjetskog bloka nije se usrećila sa Rusijom.
    Ovaj blok uvek je mnogo kasnio u ekonomskom i društvenom razvoju za nekim normalnim svetom i brutalno gazio i kočio one u svom bloku..
    Gotovo sve što su napravili bilo je u Rusiji kao republici , ali na sirove mišiće ( npr.automobil ima sve elemente na broju , ali kvalitet nikako , traje najviše 50.000 km i čekaš ga 4 godine ) .
    U ostalim državama bloka tehnički napredak = 0 .

    Puno simpatija za sve ruske naučnike , lekare , inžinjere , pisce i tehničare.
    Mnogi su skrajnuti i nisu mogli da se dokažu u svojoj zemlji.
  • Vlada

    21.09.2014 09:23
    ...
    Kada mudar zbori, budale ostaju bez pravih argumenata.
  • Nema Sikiracije

    21.09.2014 08:59
    Za ljubav je potrebno dvoje
    Da bi se nesto nazvalo svetskim ratom potrebna su dva svetska zaracena bloka. Za sada imamo samo jedan svetski blok sa jedne i tzv Rusiju sa druge strane. Ja bih to nazvao neravnopravnim regionalnim sukobom (ako do njega dodje) koji nema razloga da se zavrsi drugacijim ishodom nego kako se zavrsio Hladni rat, odnosno daljnjom fragmentacijom tzv Rusije (posto im nije bilo dovoljno sto se raspao bolshoii CCCP).
  • ns

    21.09.2014 08:49
    postojanje rusije vodi u treći svetski rat!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna