Info
07.10.2014.
09:18 > 09:19
Sa uslovima rada i platama koje su jedne od najnižih u Evropi i regionu nema ni govora o bilo kakvoj vrsti dostojanstvenog rada u Srbiji, ocena je srpskih sindikata radnika, povodom 7. oktobra, Svetskog dana dostojanstvenog rada.
  • "Srdjan Aleksic"

    07.10.2014 13:16
    Bolje niste zasluzili.
  • Anonimus

    07.10.2014 12:25
    @ deki
    Upravo zbog takvih smo i dospeli na dno septicke jame... Upravo zbog toga odlazi u inostranstvo skoro sve što vredi od omladine. Samo vi nastavite da se folirate ja polako vec pakujem kofere za odlazak...
  • skull

    07.10.2014 11:55
    i onda meni neko kaze "budi srecna sto si prijavljena i cuti". maltene ispada da mogu raditi i besplatno samo zato sto imam zdravstveno i socijalno osiguranje i putne troskove. a kad (ako) dodjem do penzije koja ce biti minimalna jer sam prijavljena na minimalac, onda ce mi isto tako govoriti "nisi trebala da radis za minimalac, trebala si da radis nesto bolje". a prijavljena sam na 6 sati a od toga radim 8 i po. dostojanstvo na poslu,ne znam ni sta znaci to
  • Anonimus

    07.10.2014 11:40
    Kod nas radnik je rob u svakom pogledu. I sve dok to bude tako ovde se neće ništa da se promeni. Stranci će izbegavati investicije u ovo mafijaško robovlasničku zemlju dok će radnici gledati da gde god mogu manje da rade. Kvalitet i ovo malo proizvoda što se ovde proizvodi će konstantno da opada a cene da rastu. A o kvalitetu usluga da i ne pričam od javnih prevoza do interneta sve je na srednjevekovnom nivou. Poslodavci će da se bogate mladi školovani da odlaze iz zemlje a nivo visoko obrazovnog sistema da opada. Drugim rečima nama ni crni srednji vek nije ravna.
  • 07.10.2014 11:40
    Dekiju
    Tek da razbijem iluzije dobronamernom pametnjakoviću: onima bez knjižice stigne faktura na kućnu adresu sa propratnim pismom u kome je jasno naveden rok uplate na račun Urgentnog centra.

    Dakle - ni kod babe nema džabe!
  • 07.10.2014 11:37
    Zaključak
    sebe i druge sindikalne organizacije tu nisu računali!
  • deki

    07.10.2014 11:02
    !!!!
    Dobronameran savet za sve koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu. Uveče ili popodne u Urgentni centar malo folirate jake bolove i urade vam sve preglede na koje bi čekali mesecima i da imate overenu kjnižicu.Masa ljudi je to odavno skapirala zato su takve i gužve al vredi čekati!
  • pera

    07.10.2014 10:00
    ..
    Kad vec pricamo o tome sta to nasi radnici imaju, kakvo obrazovanje imaju, koliko ih je pismeno, koliko ih zna da obavlja posao za koji se prijavljuje i koliko ih ima takve radne navike da zaista i urade to za sta su placeni? A ne da provedu pola radnog vremena na pus pauzi...
  • novosadjan

    07.10.2014 09:47
    ali zato imamo paradu za jednog gosta i gomilu poltrona
  • Joca

    07.10.2014 09:27
    Pa sta?
    Pa vidite ljudi, za jeftinocu rada sami ste krivi. Prvo, pristali ste da se "proda" i pokloni sve sto je vredelo, da novi vlasnici (uglavnom medjunarodni hostapleri i dokazani kriminalci, ovde nazvani "investitori", ili pak domaci bivsi ratni profiteri) otpuste sve radnike, prodaju masine i otvore prodavnice strane robe. Dok imate para u slamarici, kupovacete njihovo, a onda odjednom vise necete moci ni da kupujete, sto vam se polako i dogadja, zar ne?
    Ne valja vam nista domace i volite jeftini kineski bofl. Pa kupujet ga onda, aline zna vise cime cete ga kupovati.
    Nista ne radite, ne ulazete, ne ucite, vac samo tavorite i bistrite politiku, velicate vodje i prodajete im glasove za 2000 dinara.

    Pa eto vam onda, ne znam sta je problem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna