Novi Sad
08.02.2016.
11:07 > 11:15
Preko 3.000 Novosađana je uložilo novac ili parcelu, a druga strana, navodni investitor, ne može da ispuni svoju ugovornu obavezu.
  • Ludnica

    09.02.2016 20:31
    U ovoj zemlji me više ništa ne čudi. Na našem placu je "investitor"(čitaj prevarant) prodavao stanove koje nikada nije ni izgradio jer sa nama vlasnicima placa,nije ni potpisao nikakav ugovor. Uglavnom,prevario je mnoge,pare sklonio ko zna gde, možda i van zemlje,mi smo izgubili svoje vreme kao svedoci na Sudu a on će verovatno naći već neku vezu da bude oslobođen,nevinašce jedno...
  • prevaren

    09.02.2016 16:43
    bele njive 28
    lep clanak,vrlo dobar ocena.Fali deo o zelenasiima ,agencijama,Pravosudju,Policijskom odelenju za Privredni kriminal...i samo jedna recenica o zivotu na visokoj nozi svih investitora i podizvodjaca.Nadam se da ce kritika biti konstruktivna i da ce tekst imati nastavak.Nas investitor je uhapsen u martu 2011,proveo (zajedno sa suprugom )6 meseci u ISTRAZI ,da ne utice na svedoke....Danas,februar 2016 jos nije zapoceto sudjenje.U stvari Istraga jos nije okoncana???!SRBISTAN
  • paa

    08.02.2016 15:18
    Mrtva trka ko je alaviji i neozbiljniji - ovi biznismeni investitori u pokusaju, ili ovi kupci i menjaci placeva. Kad ce se narod opametiti da kad nesto izgleda previse dobro da bi bilo istinito, onda verovatno istinito i nije. Svako je imao opciju da kupi manji izgradjen stan za realnu cenu kvadrata, a umesto toga su resili da kupe veci u po cene, a dobice ga jednog dana, kad se izgradi. A ako napustas stari prostor koji se rusi, onda lepo uzmes od investitora neki vec postojeci stan u vlasnistvo, a ne jednog dana ocu bas tu da zivim, kad se izgadi. E pa eto vam sad. Macka u dzaku.
  • Novosadjanin

    08.02.2016 14:58
    Dobar tekst ali treba naglasiti kome je odgovarao ovaj javasluk. Investitor je mogao biti svaki gilipter sa 500 eura u dzepu. I takvi su u sprezi sa vlascu uspevali da se obogate na racun naroda pa da odu u stecaj i posle toga vaskrsnu kao novi investitor, bogat, da opet vara narod. Sto se tice stambenih zadruga, pa one su prve pocele da pucaju. SZ Buducnost, Srecni dom....
  • brasa

    08.02.2016 14:28
    svako je svesno ulazio u rikiz jeftinije cene kvadrata... . ma hajdeee , rizicno je potpisati ugovor overiti ga i ocekivati da bude postovan, nema tu nista rizicno to bi trebalo da je normalno, problem je sto su ustbvari lopine zasticene ko licki medvedi, pa prodaja vise puta istih stanova nije rizik nego lopovluk, 60 000 0000 evrica se neko utalio u novom sadu aloooo malo li je
  • lala

    08.02.2016 14:11
    dokle tako?
    kad ovi bizMismeni ukradu milione i prevare hiljade to je samo, eto, biznis, a oni su i dalje uspešni i poštovani a kad neka sirotinja uzme bez plaćanja kilo hleba jer nema ni za to para onda je ona lopov...dokle izvrnuti sistem vrednosti i kad ćemo konačno nazvati stvari pravim imenom?
  • Bibika

    08.02.2016 13:48
    Poznajem porodicu iz priče Budućnost - Graditelj. Dali su svoju nekretninu i ne mogu do obećanog. Najstariji član je umro od stresa, ostli podstanari.
    To je period kada je zavladala građevinska mafija, umrežili se sa bankama, agencijama, uzimali nekretnine, novac ,..
    Svi su bili kratki za jednu zgradu, samo se čekalo na kome će se srušiti piramida.
    Najveći krivac je država jer nije uvela red u ovu oblast i dopustila da svako gradi stanove, bez validne dokumentacije i dozvolila veliku prevaru građana.
  • Vandrokaš

    08.02.2016 13:04
    BG H2O se finansira na istom principu: uzimaju pare kupcima po fazama gradnje!
  • Ema

    08.02.2016 11:39
    Ukinuti monopol
    Odliccan tekst. ZZivan je ukazao na posledice monopola banaka na trgovinu novcem, nestanak sstednih zadruga. Takve privilegije banke nemaju ni u (neo)liberalnoj Americi. Dakle, ukinuti monopol bankama, vratiti stambenu stednju u vidu zadrugarstva. A odista su vlasnici preterivali u proceni vrednosti parcela. Potrebno nam je ssto vise ovakvih tekstova, iz kojih se vidi kako nasse drusstvo funkcionisse.
  • Gkedaju oni pazljivo

    08.02.2016 11:34
    Kako to funkcionise
    Sloboda i dostojanstvo nekad ima valutu u svojoj i tudjoj glavi, dakle uprosceno svako ima pravo da presudi sam ako se i svi dogovore da zataskaju i sakriju se iza kojekakvih vestaka i ko zna kojih nakocenih fukara...znate sta je osnovno merilo kojim se rukovodi prevarant - koja mu opasnost preti od prevarenog kad prevari...i verujte retko kad podbace u svojim procenama, sto bi narod rekao i to je tacno, nisu prevarili ni jednog coveka kad pristanes da ti uzmu dostojenstvo vise se ne brojis pod ljude, surovo ali je tako
  • Milutin

    08.02.2016 11:19
    Slazem se sa tekstom, svako je svesno ulazio u rikiz jeftinije cene kvadrata. Nema tu puno sta dodati, slicno i za one koji su uzimalil kredite u svajcaracima. Mogli su i u evrima ali imje to bilo skuplje, pa su rizikovali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna