Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
26.04.2018.
09:30 > 09:19
Izbor za dekana Medicinskog fakulteta u Novom Sadu trenutno je jedna od gorućih tema univerzitetske zajednice.
  • STUDENT

    18.05.2018 00:08
    Samo da se ne zaboravi da je prof. Vejinović prošle godine podržao Vučića za predsednika Srbije.
  • ekonom

    30.04.2018 11:26
    DRI
    https://www.dri.rs/ревизије/извештаји-о-ревизији/архива-2017.371.html , pod br.16)

    Čitajte i sami ćete steći sliku o stanju na fakultetu.

    Svaka čast ljudima iz DRI-a.
  • reks

    29.04.2018 16:32
    izbor dekanice
    Samo da podsetim kompletnu javnost kako studente medicine tako i nastavnike s pitanjem:
    Ko je ovakav način izbora dekana smislio?. Podseticu vas Prof.Nikola Grujić sa svojim poslusnicima prodekanima (zna se ko je bio u tom timu pre tri godine!!!!).Nažalost problem ovog drustva je tzv. selektivna amnezija za pojedine događaje npr. izbor dekana ili kako hocete selektivno pamćenje.
    Draga dama je pre tri izgubila sa značajnom razlikom od 50 glasova na izbornom vecu od protiv kandidata, a onda volšebno postala dekan nakon nn veća i saveta. Mizerno i jadno!!! I eto bas sada se cudi kako se to njoj pravom moralnom anđelu desava i kako je opstruiraju mračne sile SNS. Svakoko da treba promeniti ovaj izborni nonsens bez obzira na politički establišment i da se ubuduće novi dekan bira na izbornom veću ili drugom krugu. Pa kom opanci, pa kom obojci. Neka o tome odluce profesori i studenti. Neka oživi konačno akademski duh!!! Depersonaliozovati funkcije!!!
  • Jovan

    28.04.2018 20:13
    Inspekcija
    A sta je sa izveštajem budžetske inspekcije? Kad ćete i tome izveštavati?
  • Nemanja

    28.04.2018 20:09
    Digitron u ruke
    Valjalo bi se prisetiti i činjenica, a jedna od njih je cena školarine za strane studente koja je skočila sa 3600€ na 5500€ u mandatu dekanica Brkić. Broj studenata na engleskim studijama prelazi 500.

    Takodje to je novac koji nije budžetski i uprava fakulteta sama raspolaže njime.

    Saberi, oduzmi, pitanje je gde studentske pare zavrsavaju?

    Možda na još jednu botanicku baštu u dvorištu?

    Ups... pa da, nema Medicinski dva dvorišta?
  • apsolvent

    27.04.2018 19:38
    OSMEH mislim da grešiš. Nisam siguran ali mi se čini da su na platnom spisku fakulteta svi studenti a to je nekliko hiljada mladih ljudi. Svi, ama baš svi od pre dve godine imaju besplatan WiFi signal na fakultetu i okolini, svi imaju novu i sredjenu čitaonicu, svi mogu da uživaju u novoj računarskoj učionici, novim ekranima za obaveštavanje, prelepom dvorištu ... nekoliko stotina studenata je na Kopaoniku i medicinijadi svake godine. Mnogi su na razmenama po evropskim univerzitetima koje pomaže fakultet, studenti-englezi dobili tablete i prve elektronske udžbenike...sredjene studentske prostorije... uf, pretarao sam pošto će mi neko reći da sam iz OSMEH-a. A zaista nisam.
  • Pitam ja Vas?!

    27.04.2018 16:28
    Osmeh
    Iz studentske organizacije OSMEH ima 21 student na platnom spisku fakulteta! Koja su to imena? Da nisu deca nekih od sadasnjeg tima dekana?
  • drmr

    27.04.2018 11:05
    pitanje
    Zbog čega se stalno sprovode neke finansijske kontrole na fakultetu kad je sigurno
    "sve u redu"? :-)
  • Vesna

    27.04.2018 06:40
    Treci
    Ponistiti konkurs i izabrati treceg. Ko nije u zdravstvu taj ne zna sta se tamo radi. Velika lova i interes je u zdravstvu. Sta je Slsnkamenac poslusnik cija je cerka zaposlena u kcv,sada je duznik nekome. Svi oni nekome duguju. Prinudnu upravu uvedti na fakultet i klinicki centarkoji je privatna firma na racun budzeta. Oni rade sto god hoce a poreski obveznici finsnsiraju. Nicije dete osim lekarske ne moze da radi u klinickom. Samovolja na racun naroda.
  • Steta...

    26.04.2018 20:48
    Steta. Tako dobri profesori i lekari a tako potlaceni, uplaseni i poslusni...
  • Nency

    26.04.2018 17:10
    TuSamJa
    U zemlji gde je integritet licnosti najapstraktniji pojam jedino su moguca politicka doigravanja u svakoj prilici (Ne bih da navodim prilike jer bi spisak bio bar od nekoliko hiljada naslova!).Verovatno se bavimo razmotavanjem kucina decenijama kada vlastodrsci bas uvek namecu svoju VOLJU jer nista drugo i ne poseduju.
  • Ranko

    26.04.2018 16:29
    Medicinski fakultet
    Vejnović je zaposlio 2 ćerke na Medincinski.
  • Nastavnik

    26.04.2018 14:11
    Predlazem, dragim studentima da sa osmehom zakazu predavanje za sledece nastavnike:
    Prof.dr Mikov Aleksandra, Prof. dr Matic Milan i Doc. dr. Glavaski Mirjana kako bi isti naucili da su predavanja obavezna kao i sednice Saveta.



  • Branko

    26.04.2018 12:28
    Mogu i hocu
    Da smo slozni lako bi pobedili. Toliko.
  • Student

    26.04.2018 12:09
    OCMEX
    Petre, to si potpuno u pravu sve. S tim da se izbori za parlament jesu juce odrzali i OCMEX je oduvao Savez preko 700 razlike (1100:315)! Tako da je jasno koga i studenti zele za dekana, kao i profesori koji su pokazali volju na nn vecu i izbornom vecu (ubedljive pobede prof. Brkic).
    Clanove saveta iz reda studenata poznajem i verovao sam da ih nece slomiti, sada su to i pokazali. Kapa dole. Sve ostale organizacije su sns, OCMEX nije.
  • Student

    26.04.2018 12:07
    Mi se nećemo predomisliti. Nećemo se povući pod pretnjama. Mi verujemo da ovi dobri ljudi mogu pobediti SNS. Prof. Vejnoviću, da imate imalo integriteta došli bi na sednicu i izgubili kao čovek, a ne bežali kao kukavica. Sram i stid!

    P.S. Pozdrav za pokrajnske glavonje koje nam prete
  • Petar

    26.04.2018 12:03
    @Na zalost nije sve na prodaju. U sustini necu da ulazim u to ko je kakav covek i ko je posteniji. Postenja u politici nema. Svi se oni bore prevashodno za svoje pa tek onda za javne interese. Grujic je vodio fakultet kako treba, Brkicka je takodje sasvim okej, a ne verujem ni da bi se kod Vejnovica nesto puno promenilo. To je kao kod vlasti u drzavi. Nije problem ko je na vlasti. Nego ne valja sistem. Sve je to sjahao Kurta da uzjase Murta. A da se razumemo niko od njih nece promeniti kvalitet nastave. Na oftalmologiji se po 40 ili 50 studenata gura na vezbama u prostoriji velicine 15 kvadrata. Na hirurgiji je sve na dobrovoljnoj bazi. Klinicki predmeti imaju jako lose vezbe. Mogao bih ja da pricam do ujutru ali nema potrebe. Ja sam konkretno blizi sa ljudima iz Osmeha. Ima onih koji su na vaznim univerzitetskim pozicijama i super su ljudi,a ima i onih punih sebe kao da su Vucic, a ne jos uvek studenti. Tako je i u Savezu. U sustini svako gleda da dodje do para i da sto ugrabi. Jer ko dogovara studetska putovanja, medicinijade. Studentski parlament pre svega. Tako da nisam ni na cijoj strani. Ali mi je sve ovo jako smesno. I nista ne moze bez politike. Ali na Balkanu se to tako radi. Svi smo se vec pomirili sa tim.
  • Perica

    26.04.2018 11:44
    Izaberite Nenada Erdeljana taj sve zna!
  • @Бојан

    26.04.2018 11:32
    26.04.2018 • 09:45 - Селективн
    Možda bi nama neupućenima mogao pojasniti na koji kriminal na Filozofskom fakultetu misliš?
  • ***

    26.04.2018 11:25
    Krezubi zeljni vlasti, novca i slave urusavaju i ovakve institucije. Nista im nije prepreka, rade protiv svih samo da bi zadovoljili svoju sujetu i bili veliki u ocima sebe samih. Da li postoji jos neka tacka u ovoj zemlji do koje ovi unistitelji nisu dosli, oteli, pokrali, unistili? Sve sto su dotakli pretvorili su u pepeo, obesmislili sve sto je bilo smisleno, ubili zivot u ljudima, gradjanima. pretvorili normalan svet u zombije.
  • VladaN

    26.04.2018 11:21
    SNS svinjarija..
    ...i to samo jedna u nizu. Koja mizerija od "akademskih građana". Poslušnici bez morala i obraza i to svi redom gore nabrojani koji su umesto integriteta počevši od direktora KC pa do poslednjeg pokazali koliko partijski poslušnik može da se sroza.
  • Kolega

    26.04.2018 11:18
    Za fakultet
    Verujem da je svakom u zdravstvu dosta price o Tihomiru Vejnovicu. Da li postoji stranka ciji clan nije bio ? Da li postoji jos neka funkcija na koju zeli da dodje ?

    Izgleda da je Medicinski fakultet u Novom Sadu jedino uporiste koje se sa aktuelnim dekanom (politicki nepristrasnim) bori za intelektualnu autonomiju.

    Zelim svom fakultetu i mladjim kolegama/studentima sto bolje vodjstvo i nadam se da ce to biti prof. Brkic.
  • Uzasnut

    26.04.2018 11:08
    Na zalost sve je na prodaju

    1. Iza svega stoji politika, a namera je da svi dekani na fakultetima NU, kao i rektor, budu iz redova SNS. Slicno se desava i na Tehnoloskom fakultetu, na FTN, a bice i na drugima kad dodju na red
    2. Dr Petar Slankamenac itekako ima interesa da radi to sto radi, nista nije slucajno
    3. Tacan je i komentar koji je dao Petar. Cekaju se novi clanovi Saveta iz redova studenata posto stari, sadasnji, nisu podlegli uticajima koji su na njih vrseni
  • Bratislav

    26.04.2018 10:52
    VPŠ
    Isto ovo se dešavalo i na Viskoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Na kraju je je nažalost pobedila politika.
  • Petar

    26.04.2018 10:06
    Nikakva mudrost. Cekali su se jucerasnji izbori za studentski parlament. Postoje dve srudentske organizacije. Osmeh i Savez. Prva je uz Brkicku, drugi samim ti uz Vejnovica. Drugi su godinama bili jedini, dok se nisu osnovali prvi i pobedili ih. Tesko je da ce drugi ponovo preuzeti vecinu u parlamentu i dati podrsku Vejnovicu,a mozda i hoce ko to jos zna. Uglavnom sada kada se dodje do rezultata izbora znace se ko je i dekan i zdravo.
  • Buduci doktor

    26.04.2018 09:48
    Volja naroda
    Profesori su glasali(narod) sve je jasno kao dan,onaj ko ima vise glasova taj pobedjuje. E sada zasto i ko gura Prof. Tihomira Vejnovica,zasto u svemu mora politika da umesa svoje prste,zasto uvek mora clan SNS-a da bude na nekoj vodecoj funkciji a ne neko ko je izabran voljom naroda (profesora). Uz duzno postovanje prof. Vejnovic bi trebao da odustane od kandidature,malo je srozao dostojanstvo ovim postupkom...
  • Бојан

    26.04.2018 09:45
    Селективно
    Не желе да се мешају у криминал на Филозофском факултету, а овде се умешали. Срамота.
  • Mila

    26.04.2018 09:45
    Mene bi bilo sramota
    Treba dodati da je u svim prethodnim glasanjima,jedan od kandidata,prof Brkic imala ubedljivu vecinu kolega i studenata.Drugog kandidata njegove kolege ne podrzavaju (čitaj ne cene...) i ne zele na čelu fakulteta
  • Mile zlojeb

    26.04.2018 09:37
    Vejnović bi ako može da postane i patrijarh srpski.
  • Andrija Šrek

    26.04.2018 09:30
    Nesvest
    Svinjarije...Mene samo zanima kako to da ovi, navodno pametni ljudi, nisu svesni da će vrlo brzo (najduže za 25-30 godina) svi oni biti MRTVI...
  • Del Potro

    26.04.2018 09:25
    PISMEN
    Strašno je što se ovi nepismeni mešaju u sve živo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna