Autor: 021.rs

Novi Sad
07.11.2019.
09:23
Građanska Vojvodina osudila je nameru Vojske Srbije da u sklopu obeležavanja Dana 1. brigade Kopnene vojske u Novom Sadu otkrije spomen-ploču Mladenu Bratiću, general-majoru i komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje Jugoslovenske narodne armije.
  • Potomak

    09.11.2019 10:49
    Predanje
    Za nas koji smo lično ili čiji su majke, očevi, babe i dede pretnjama i bombama isterani sa svoje imovine iz hrvatske samo zato što su Srbi, ovaj gest je nešto najmanje što se moglo uraditi. Da, jedan grad je žrtvovan u hrvatskoj, ali svi koji su ostali bez lične kuće, stana, stvari (fotografija, knjiga, ručnih radova predaka...), grobova predaka i prava na kontinuitet uspomena, iz stotine manjih mesta u hrvatskoj, njima je Vukovar simbol sveopšteg stradanja a ne samo nevino ratom opustošen grad.
  • Besna mama

    09.11.2019 09:22
    Sramota
    Sramota je i što su za ovaj dogadjaj pokupili desetogodišnju decu iz ugledne novosadske škole u Starom gradu da izigrava publiku i tapše gradonačelniku na 3,4, sad! Ostavite našu decu na miru!!!!!
  • Joe

    08.11.2019 23:03
    @Petar Stipetic
    Долазиш овде и вређаш. Није пристојно доћи у туђу кућу и још вређати домаћина. Вероватно је у питању недостатак кућног васпитања, али није важно, опраштам ти.

    Генералу Стипетићу се ни у сновима није могло предати 5000 војника Кордунашког Корпуса јер је бројно стање те војне јединице било само 1200 војника. И од тих 1200 војника, велики број се већ био пробио у РС.
    У праву си, изнео сам нетачан број о 500 убијених у сектору Север. Прави број је 703. Само у Двору На Уни их је 110 сахрањено. Извињавам се због грешке.
    Узгред, на територији која је била у надлежности Петра Стипетића деловале су и злогласне "Црне мамбе". О њиховим злочинима против цивила није потребно ни говорити, верујем да се о томе већ све зна.
  • Autonomasch

    08.11.2019 21:30
    Odgovor za Komit Južna Srbija
    Kakva je to bila promena vlasti 1988 godine u Vojvodini na koju dolaze organizovano autobusima učesnici Jogurt revolucije iz Hrvatske odnosno Bosne i Hercegovine? Koja je to bila oružana paravojska kada su 9. Marta 1991 na ulicu izašli tenkovi? Jogurt rvolucija je bila brižljivo planirana agresorska akcija od strane Srba neonacista koji i dan danas haraju. Neće dugo!
  • Bojan

    08.11.2019 18:16
    purgerNS/Hogar strasni

    Kad već osećaš potrebu da spamuješ sa komentarima pod različitim imenima, pokušaj da ti i komentari budu različiti - po sadržini, kad već ne mogu po stepenu gluposti - inače možeš da ispadneš baš težak idiot.
    U stvari nema veze, kad sam stigao do kraja prethodne rečenice shvatio sam zašto ti to niie bitno.
  • Hogar strasni

    08.11.2019 17:20
    Petre Hrvatiću
    oterali ste 250,000 svojih građana...popalili im kuće,starce koji su ostali ste ili pobili ili zapalili
    porušili svoro sve spomenika antifašizmu,..porušili groblja..
    uradili sve da se srbi nikada ne vrate...
    pokri se ušima i budi tiho..pssssst
  • purgerNS

    08.11.2019 16:50
    Pero Stipizdiću
    moram samo da se osvrnem na deo tvog komentara u kom pominješ da su srbi "uzeli" vojvodinu....i da su starosedeoci loše prošli
    da ti striček objasni....srbija je kao zemlja pobednica dobila današnju vojvodinu kao ratnu reparaciju..isto su od mađarske uzeli i rumunija i tadašnja čehoslovačka...
    ta pobednička srbija vam je spasila dupeta i zemlju...
    a onaj ćopavi zagorac vam je poklonio deo te iste vojvodine...baranju
    što se tiče starosedeoca...mađarima,slovacima,rusinima i inima ne fali ništa...više nego srbima
    drugi je par opanaka što su hrvati kao prave dame birali ples....
    odlazili u hrvatsku i birali nekretnine srpske....menjali blatare za katnice na moru
    lipi pozdrav i budi pristojan..umeš ti to...krleža je pisao o tome
  • Petar Stipetic

    08.11.2019 16:03
    Јое@, cim si poceo lupati o Dresdenu 1929' diskvalificirao si se. Kao da citam Borislava Jovica koji takve bisere ispaljuje. Ii lazes da je u sektoru sjever ubijeno 500' civila.Nnisam siguran da je bilo tko ubijen, ako je sigurno nije Stipetic imao nista s tim. Na koncu, general Petar Sstipetic je davao 2001' godine tri dana istraziteljima Haskog suda iskaze u Zagrebu i nije optuzen za bilo sta u operaciji Oluja. Potpuno slobodan covjek. I pravi profesionalac. Bez vojnicke mrlje. A to da se nije predalo izmedju 5.000 i 6.000 pripadnika Kordunskog korpusa kao sta ti kazes, je notorna neistina. Pa predao se zapovjednik Kordunskog korpusa pukovniik Cedo Bulat sa kompletnim naoruzanjem i vojnom tehnikom. Samo im je HV tj. politicki vrh RH dao slobodan koridor da napuste Hrvatsku. Pa ako ne vjerujes meni, sve je zabiljezeno i dostupno na YT u. Samo upisi Cedo Bulat ili predaja Kordunskog korpusa na Baniji 1995'. Tako su ti snimke kolona vojnika Kordunskog korpusa kako civilnim automobilima napustaju Hrvatsku. Porazeni i potuceni do nogu. Prosli su fenomenalno kako su trebali proci kao teroristicka i neprijateljska vojska. Radio 021' korektni ste i pluralni, za razliku od cenzure i mraka koji vlada na svim Beogradskim elektronskim medijima pod kontrolom Aleksandra Vucica. Jja pisem o svim zlocinima, i ne samo fizicke prirode, vec i materijale kojih je bilo mnogo prema Srbima u HR. Sada je tema Bratic i podizanje ove spomen ploce u NS. Lp.
  • Јое

    08.11.2019 13:46
    @Petar Stipetic
    Генерала Братића је снајпером убио Србин припадник ДБ-а. Убио га је због тога што је сувише добро радио свој посао, а за време ратова деведесетих то је било непожељно. Братића су убили исти они који су генерала Биорчевића држали везаног и натерали под претњом смрти да мора да нареди повлачење из правца Осијека, који су Хрвати терористи тада већ напустили. Да није убијен Братић и да није извршено повлачење из Осијека, три дана након тих догађаја, Милошевић је могао (да није био агент ЦИА) да пије кафу на Марковом тргу у Загребу. Циљ рата деведесетих није био стварање Велике Србије, већ испуњење комунистичког циља из Дрездена 1928. о потпуном уништењу српског националног бића и о распарчавању српских националних територија. То је и остварено, уз свесрдну помоћ Срба комуниста који су издали спрске националне интерсесе.
    Када је у питању Чедо Булат, није у питању Банијски корпус већ Кордунашки, и није се предало 6000 људи са комплетним наоружањем, већ један мањи број док су остали успели да се пробију у РС. О лику и делу Петра Стипетића најбоље говори чињеница да је на територији за коју је он био задужен убијено 500 цивила (жена, деце и стараца).
  • Petar Stipetic

    08.11.2019 13:13
    Dusko@, i za italiju ne brini, nista u HR nije Talijansko niti je ikada bilo. Otprilike i je, kao sta je Nis Turski ili Beograd Bugarski. Opet pises potpune bedastoce. Dalmacija je bila pod upravom Mletacke republike 3 i pol vijeka, kao sta je Srbija bila pod Otomanskom imperijom gotovo pet vijekova, pa danas dobro vidimo tko je bolje prosao. Dok smo mi imali i renesansu i rani barok, vi ste u Srbiji imali mrak, zato danas onako blesavo smijesno pokusavate prisvojiti renesansnu knjizevnost Dubrovnika, te Drzica i Gundulica, i to sve sa 500' km udaljenosti. Komedija s natruhom tragike u jednom. Na koncu, Srbija je 90' ih napravila istu gresku kao i fasisticka Italija 50' godina ranije, kada je pokusala pripojiti sebi Istru i Dalmaciju, pa su ceh platili Talijani Istre i Dalmacije koji su gotovo kolektivno napustili ta podrucja nakon zavrsetka 2.w.w. Ista je stvar i sa Podunavskim Svabama nakon 2.w.w. Da ste bar nesto naucili, ali ne, vi ste se osjecali nadmocni, bas kao i 3. Reich i fasisticka Italija 50' godina ranije, pa ste krenuli u stvaranje nekakve prosirene Srbije, i sta se dogodilo: obrali bostan, a ceh platili Srbi iz HR. I hrvati iz Srbije kao kolateralna steta. Ako zelite place od 700' 900' ili 110' eura, onda preimenujte Bulevar Oslobodjenja u Bulevar Zrtava Novosadskog Korpusa. Lp i pozdrav za NS.
  • Petar Stipetic

    08.11.2019 13:03
    Mala ispravka, Kordunski korpus a ne Banijski. Dusan@, nije sramota biti Srbin, sramota je biti Mladen Bratic i Veselin Sljivancanin. I sramota je takve ratne zlocince braniti i pravdati, to je Dusko sramota, ali ti to ne razumijes. Mnogi ih brane ovdje po plusevima koje dobijaju komentari poput tvoga, ali ima i mnogo onih koji imaju svijesti i savjesti i to ne odobravaju. I ne postoji srpski internet, www je slobodna svjetska mreza za komunikaciju i transferiranje podataka i dobara i kao takva je svakome dostupna. Jednako tebi i meni. A ti ako ne zelis komentirati na domenama koje imaju hr predznak, to je tvoja stvar, samo ne dociraj drugima nista u vezi toga. Hrvati su nazalost maltretirani po Vojvodini, posebno u Srijemu, i desetine tisuca su morali napustiti Srijem 90' ih godina, iako NICIM nisu ugrozili drzavu Srbiju i NITI JEDAN metak na svoju domovinu nisu opalili, za razliku od poveced dijela Srba iz HR koji su digli ruku na vlastitu domovinu i pokusali komadati njen teritorij. U tome nisu uspjeli i otisli su u svoju maticnu domovinu Srbiju. Jasno, bez Srbije do rata ne bi ni doslo, zato za svoje probleme idite direktno kod Sase Vucica i njega pitajte zasto ste napustili svoje domove. On vam zna odgovor na to pitanje. Mnogo slusas i upijas krive informacije srpskog politickog mainstreama u vezi s 1.w.w. Nista niste mogli uzeti ono sta nije vase. Zapravo i jeste, Vojvodinu, pa vidimo danas kako su prosli starosjedioci u njoj.
  • Dusan

    08.11.2019 09:25
    Sta je ovde
    Koliko kroasana cita ove nase novine...ja ne idem ni na jedan njihov portal jer me ne interesuju.Hrvati velicaju sve svoje branitekje i generale, tu niko nije digao glas.Sramotno je kako su nam komunisti naneli stetu i isorali mozak.Sramota je biti Srbin, Ne secam se da je iz Srbije otislo hiljade hrvata u zbegove, teritorije koje su oni prisvajali od prvog sv rata pa na ovamo, doci ce kad tad na reviziju.Kamo srece da nisu usli u Jugoslaviju i da Ksradjirdjevic nije bio halav da im se dodvori...sad bi isli do Peste pa malo i do Zagreba u Madjarsku...ili u Italiju pa malo do Rijeke...
    Nisu im zaboravili Italijani nista ali bave se prioritetima, kasnije ce ovo resavati...
  • BurgerNS

    07.11.2019 18:09
    @purgerNS
    A iza kog monitora se ti skrivas, napisi ime kad si hrabar. Kome je to drago sto se nije ponovila 41
  • purgerNS

    07.11.2019 18:04
    Petar Stipetić
    gde si zemaro moja...
    Gledaj u svoje dvorište...kod nas dođi na kafu..lepo kulturno i nadasve uljudbeno..sa štovanjem
  • Vojvosadjan

    07.11.2019 17:59
    @petar stipetic
    Ne blamiraj se svega ti..
  • ××

    07.11.2019 16:35
    Gradjanska Vojvodina :D
  • Vukovarac

    07.11.2019 16:15
    Pozdrav drugari
    21 vek ljudi idu u svemir prave svemirske programe ispituju život na marsu a mi u 1991 tuga!
  • Zeljko Stojadinovic

    07.11.2019 15:56
    Братић је једини генерал на југословенској/српској страни који је погинуо у ратовима на простору бивше Југославије.
  • /

    07.11.2019 15:32
    aman vise sa tim nvoima
    pa razjurene su sve sa zapada.

    imate sada ruskih i kineskih nvoa, ako na njih mislite da vas truju
    cak odavde neka srpsko kineska nvo ih vodi na letovanje
  • purgerNS

    07.11.2019 15:15
    evo ih...ispuzali..
    ispod blata i močvarne kaljuge razne nemanje 384 i ostali mrzitelji srba
    Josip Boljkovac jedan od hrvatskih premijera ...napominje da je Tuđman „želeo rat po svaku cenu”
    sam Franjo Tuđman je rekao da mu je rat bio potreban...
    napadi i blokada na kasarne,ubijanje i proterivanje srba pre bilo kakvih akcija JNA
    dan danas sude Glavašu koji je pre rata odvodio srbe i bacao ih u Dravu vezane selotejpom...da dao im je i da piju akumulatorsku kiselinu...
    e pa braćo mila "ovdašnja" ja sam ponosan i na Novosadski korpus i na sve srbe dobrovoljce
    znam da bi vama milije bilo da se ponovio zločin iz 1941 i da služite švabama al eto...
    a vi možete samo lajati iza taraba....onako kako znate...po noći i inkognito..treba zaraditi strane dnevnice pljuvanjem na svoje
  • Komit južna Srbija

    07.11.2019 15:06
    @ Autonomash
    Vojska izlazi na ulicu kada grad zauzme naoružana paravojska, kao u slucaju Vukovara.
    U slučaju Novog Sada su bili radnički protesti a vojska ne izlazi da interveniše po mitinzima.
    U tim previranjima je jedna frakcija SK smenila drugu frakciju iz Sk, pa shvatam da je za vas sto ste ostali bez funkcija to rušenje sveta a ne samo ustava ali u stvari to nije tako.
  • Za Pravnika

    07.11.2019 14:37
    Regularnoj vojsci je dozvoljeno čišćenje terena da bi se izbeglo veće zlo. Zvuči logično, ali nažalost to veće zlo tada nije bilo izbegnuto. To govori o pameti i mudrosti onih koji su rukovodili tadašnjim ružnim dešavanjima u ex YU. A ovi razni Sremci i slične kvazipatriote - kada ćete shvatiti da u jednom narodu ima ljudi sa različitim stavovima i prioritetima. Nekom je prioritet normalan život i prosperitet, a nekom da se nagvažda sa neistomišljenicima i okrivljuje ih za svoje nevolje. I svi imaju isto pravo da se zovu npr. Srbi. Vi sigurno to pravo nikom ne određujete, vi samo iskazujete netrpeljivost.
  • Petar Stipetic

    07.11.2019 14:27
    Spomen ploca za generala gubitnicke i porazene vojske. Vama zaista svojstveno, jos od 1389' i Kraljevica Marka :) Tamo gdje je ratovao ovaj general, tamo je danas sahovnica. Malo juznije, s zapadnih obronaka Fruske gore iznad Iloka se dvogledom moze osmatrati svjetla Novog Sada. Slobodno postavite tu plocu, ali ne unutar nekakve zgrade, pa unutar nekakve sobe ili sobicka, nego budite face pa je postavite pored Miletica na Trgu Slobode. Samo objasnite mladima kakvi su rezultati rata tog generala. Tamo gdje su Srbi s tenkovima dosli, na traktorima su otisli. Od 13% populacije 91' u HR, danas ih je realno mozda 3% ako odbijemo one koji su samo formalno prijavljeni da stanuju u HR. Danas tko dolazi na more u HR, dolazi kao stranac i gost u tudju zemlju, a nekad ste ( su ) dolazili u svoju. To su vam blagodati rada generala Bratica. O gospodarskom sunovratu i placama od 200' do 300' eura, ne traba posebno pisati. Generalu Petru Stipeticu se predao kompletni Banijski korpus na celu s Pukovnikom Cedom Bulatom s oko 6.000 vojnika i stotinama tenkova, oklopnjaka i transportera, i niti jedan vojnik nije ubijen, vec im je otvoren koridor za napustanje RH. Sve imate na YT u. Sad zamislite da je situacija bila obrnuta i da su se Hrvati predali Sljivancaninu i Braticu 91' u Vukovaru, sta bi im se dogodilo. Vjerojatno bi bila Srebrenica prije Srebrenice. To je razlika izmedju ratnih zlocinaca generala Bratica i pukovnika Sljivancanina, i jednog vrhunskog stratega generala Petra Stipetica.
  • Hex

    07.11.2019 13:56
    u sta smo se pretvorili, oni koji od zivota nemaju puno uvek utehu nalaze na pogresnoj strani i u proslosti...bombardovati grad ma kako to bilo "legitimno" ili ne je uvek zlocin, mi kad bombardujemo onda se branimo a kad nas bombarduju onda smo napadnuti...ali uvek i u svakom slucaju smo samo mi zrtve...to je nasa matrica
  • Student

    07.11.2019 13:42
    Spomenik Dositeju, Tesli, Mokranjcu, Bajicu, Subi, Kisu, Anticu?
  • mrcke

    07.11.2019 13:24
    @Dipl.pravnik

    Ako mislis da te to J čini ozbiljnim, pametnim i pismenim, debelo si se za...o! O rečeničnoj konstrukciji bolje da ne pričam.
  • liman IV

    07.11.2019 13:23
    mene sramota ovih iz gradzanske vojvodine
  • Sramota!

    07.11.2019 13:19
    Dalkeo će stići narod koji u svojoj državi pljuje svoju vojsku.
    Samo zato jer određene NVO dobijaju određeni novac od određenih zemalja za ovakve naslove.
    More, zagudiće vama opet rat, pa da vas vidim onda, koji će ostati vođekan.
  • Gringo

    07.11.2019 13:17
    Skrivanje iza JNA
    JNA je vec u maju osnovala centre za obuku vojske RSK oko Knina i Baranji,i onda taj novosadski korpus ide "osloboditi" Vukovar ruku pod ruku sa belim orlovima,arkanovim tigrovima i pjevaju četničke pjesme a vi pričate o nekoj legitimnoj vojsci???
    P.s.ajde da su 90-te i gledate RTS, ali bar danas imate druge medije...
  • Mastodont

    07.11.2019 13:06
    @Dipl.pravnik

    Pa ako si diplomirao na pravnom onda znaš da barem 60% ljudi odatle izađe a da ne znam da sastavi složenu rečenicu, a barem polovina od toga ne savlada ni rudimentarne civilizacijske ideje poput kupanja i izbegavanja veličanja ratnih zločinaca iz raznih zabiti.
  • f

    07.11.2019 13:03
    Sto vise ratova gubimo tim vise zelimo da ratujemo .
    Cudna nacija .
  • drr

    07.11.2019 13:00
    budimo realni
    Malo ste pobrkali pojam terorizma. Milošević je bio terorista koji je prvi napravio protivustavni državni udar u AP Vojvodini, AP KiM i Crnoj Gori i onda se okrenuo da nastavi pohod u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH gde je na kraju bio zaustavljen. Ako su u Vukovaru zaista bili teroristi, da li je stvarno ceo grad morao biti sravnjen sa zemljom?! Još nisam čuo za sličan primer "antiterorističke operacije". Verujem da tadašnji vojni vrh nije imao mnogo izbora, ali je rušenje jednog celog grada ipak bilo suviše ekstremno, ne mislite?
  • Dipl.pravnik

    07.11.2019 12:27
    @Pravnik

    Ako sa takvim poznavanjem elementarnih pravila pravopisa imaš diplomu pravnika onda si je najverovatnije kupiJo.

  • Јое

    07.11.2019 12:21
    Генерал Братић
    За неинформисане...
    Да се питао генерал Братић Вуковар не био разорен већ би био ослобођен без много разарања, а криминална банда која га је окупирала би била истребљена. Генерала Братића су убили исти они којима је био циљ да се Вуковар што више уништи, да се што више закрве Срби и бивши Срби, и исти они који су организовали догађаје у Сребреници. То су они што су у октобру 44. засели на грбачу српског народа и који и дан данас тамо седе.
  • Monolit

    07.11.2019 12:16
    Nema gorih ljudi od ovih obozavalaca Slobodana Milosevica i glasaca SPS/JUL/SRS tokom '90ih. Posto nemaju hrabrosti da se pogledaju u ogeldalo i sami sebi kazu sta su uradili kada su slepo zaokruzivali glasacke listice oni ce vas do iznemoglosti ubedjivati kako su oni ipak bili u pravu. Jos gore je sto te nebuloze oni prenose na svoju decu kao neku istinu, da ti isti roditelji kojima metak jedan nije prosao pred glave kad su ususkani sedeli u svojim foteljama iscekujuci sledeci Dnevnik 2 a dok su nase oceve mobilisali u neke krs planine, Vukovare, Sarajevo da ratuju zbog njihovih hirova.

    A evo i sta su gledali na tom Dnevniku pa nije ni cudo kako su glasali

    https://youtu.be/8o9-HyZJsEw
    https://youtu.be/WzbReo66tjQ
    https://youtu.be/4a5ct7vVcgk
    https://youtu.be/MJ-Tx5cPizo
    https://youtu.be/zJkcEDSi7gw

    I naravno Vucelic proziva sve novosadske dezertere koji nece da ginu za ove gore budalastine
    https://www.youtube.com/watch?v=Vz7c3f6vHGo&feature=youtu.be&t=1420.
  • Steva-NS

    07.11.2019 12:14
    Kome smeta,neka okrene glavu !
  • Autonomasch

    07.11.2019 12:06
    Drug profesionalac
    Da, to je bio zadatak JNA prema tadašnjem Ustavu, ali po tom istom Ustavo obaveza JNA je bila da itnerveniše kada je bila Jogurt revolucija, ali ona tada nije ništa radila. Pa zašto? Kada se napada Novi Sad onda tonisu teroristi nego narod koji se desio? E pa neće biti. Isti ti koji su tada, 1988. napada li NS i rušili ustav i Vojvodinu su napadali Vukovar. Ti se poštovani Profesionalac moraš odlučiti da li si hteo rušenje Vojvodine i rat ili smatraš da je time oteta Vojvodina koju treba vratiti? A?
  • hm

    07.11.2019 12:04
    Veličanjem bilo čega vezano za rat je pogrešno. Dosta više ratovanja.
  • da

    07.11.2019 12:03
    Dosta više sa veličanjem ratnika i raznoraznih "heroja". Niko od njih nije iz boja izašao bez krvavih ruku. Od sad ulice nazivati po prirodnim obeležjima, eventualnim dostignućima - po naučnim dostignućima a ne po masakrima. I krajnje je vreme da se istorija uči u školama ne po bitkama i osvajanjima već na osnovu pronalazaka i istraživanjima i šta su nam ona omogućila.
  • Петровград

    07.11.2019 11:37
    Још једна испостава Сигурносно-обавјештајне агенције.
    Покушајте да замислите супротну ситуацију.
  • Nemanja

    07.11.2019 11:33
    @Сремац
    Crkva i vojska - jedni u dvorišta škola parkiraju limuzine, drugi protivavionske topove. Narod koji podržava institucije koje gaje ovakve ‘vrednosti’ i treba da nestane, i to da drugi narodi to slave kao međunarodni praznik.
  • V

    07.11.2019 11:27
    porazno je da posle toliko godina ZLObodanov duh i dalje tinja na ovim prostorima .
  • Saljman Ružni

    07.11.2019 10:52
    Štafeta
    Sljažem se!! Nikako spomen-pljoča zljikovcu. Da se vrati štafeta mljadosti, i sljike dragog maršalja Tita. Nikako se ne smeju toljerisati ovi zlji naionaljisti. Ja sam uvek bijo za Jugosljaviju i himnu "Hej, Sljoveni"!!!
  • Pravnik

    07.11.2019 10:51
    E ovako po konvencijama i pravima rata (nisam ni cetnik ni jugosloven ni partizan ni niko)
    JNA je bila regularna armija SFRJ, na neregularnom referendumu se izglasava neutralnost. (Imate radova na pravnim fakultetima i u zagrebu i u sloveniji na ovu temu koji ponistavaju njihovu neutranost).
    Dolazi prvo do sukoba naoruzanog sukoba izmedju paravojske hr i JNA pravno gledajuci i po svim konvencijama drzava ima pravo na upotrebu sile protiv svog naroda ko ne veruje neka istrazi. (Isto je SAadam husein bobmardovao svoj narod po toj istoj konvenciji)
    Da ne bued da pricam gluposti slobodno istrazite pa vidite . Ja sam bio sokiran ovim saznanjima pre 10 godina.
    postoje konvencije koje daju dozvolu regularnoj vojsci da izvrsi ciscenje terena da ne bi doslo do vecih problema
  • Brasko

    07.11.2019 10:46
    Hajde da zaboravimo da je bitka za Vukovar počela blokadom kasarne JNA u gradu. Ili da je do početka borbi za grad u njemu nestalo i ubijeno stotinjak Srba.
    Bratić je vodio legitimnu vojsku u legitimnu operaciju. Grad su razaranju izložili oni koji su u gradu napravili položaje
    Ende.
    Btw, Hag nikog nije tražio zbog borbi za Vukovar niti je samu operaciju JNA okarakterisao kao protivnu međunarodnim konvencijama ili ratnom pravu.
  • Harley Queen

    07.11.2019 10:36
    О чему ви причате??? Војска Југославије је била легитимна! Пре него што било шта коментаришете прво се мало образујте у основним стварима. Пошто очигледно не разумете можда ћете разумети народски речено. Замислите да вам неко дође на кућни праг желећи да убије вас и вашу децу? Да ли би сте се бранили? Или би сте мирно чекали да вас убију, без да се браните? Ако неко мрзи рат онда сам то ја. Не желим превише да залазим у све али прва ствар око рата у Вуковару, мало се распитајте да видите ко је први почео,ко је давно планирао све то, ко је први поставио барикаде, ко је први ушао са аутоматским пушкама у комбинат Борово док су радници радили и ко је прва особа која је нестала у Вуковару...да не набрајам даље.
  • Neoplanta

    07.11.2019 10:19
    @profesionalac
    Sa druge strane obale, gadjati grad dok ga potpuno ne urusite, zahvaljujuci bojnoj sili koju posedujete, a sve po narednìbi ratnog zlocinca, NIJE HRABROST I POSTUPANJE PO DUZNOSTI, NEGO STRAMOTNO PONASANJE NEKOG, KO BI MORAO DA IMA VOJNICKU CAST I DOSTOJANSTVO i da sulude ideje psihopate odbije! Ovaj covek je zlocinac,bas kao i njegov naredbodavac!

    Stvarno mi je zao sto se Novi Sad pretvara u mahalu najgore vrste, gde se ludilo hvali, a pamet i postenje zatiru!
  • НОВО НАСЕЉЕ ФКВ

    07.11.2019 10:14
    "Новосадски корпусе, стиди се!"
  • labud

    07.11.2019 10:11
    bljak
    Povraća mi se od "građanskih"...
  • khm

    07.11.2019 09:54
    Nikom ko je politicar ili ratnik ne bi trebalo dizati spomenike
  • Vojvodina

    07.11.2019 09:52
    Odvratno. Ovde je i djavo rekao dovidjenja.
  • Profesionalac

    07.11.2019 09:48
    Ne razumem
    Kakav napad na Vukovar, covek je bio pod zakletvom i branio grad od terorista?!
    O kakvom vi napadu pricate?! Da niste popili pamet??!!
    Bolje cutite i ne sramotite se...
  • Сремац

    07.11.2019 09:47
    Ладолежи
    Грађанска Војводина је скуп ладолежа на грбачи овог народа,која ради на основу програма и пројеката оних који се боре да што више понизе Србију и српски народ. Институције као што су Војска и Црква су увек на мети ових ладолежа од момента "утрчавања у ЕУ пројекте НВО",јер добијени новци се морају оправдати нападом на сопствени народ.
  • +384

    07.11.2019 09:47
    Dobro je da još po neko diže glas protiv zla, bar da susedi vide da nismo svi ovde monstrumi.
  • Dusan

    07.11.2019 09:46
    Alo bre
    Pa ko je ovde lud?, to je bila legitimna vojska Jugoslavije, sve ostalo bi se svuda tretiralo kao teroristi...koliko je Srba stradalo u Vukovaru?, ima li poremecenijeg naroda od nas...u svim prethodnim ratovima su nas istrebljivali i ubijali.Ako je nekoubijao mimo pravila rata, treba mu suditi...
    Kad je krenuo sukob u hrvatskoj, mog dedu su stabili na poternicu iako je vec bio pokojni dobrih dvadeset godina , jer je bio sudija i nekada pre za vreme tita azagovornik vracanja Baranje u okvire Vojvodjanskih granica...
    Imam puno prijatelja Hrvata, dobri ljudi ali ekstremizma tamo ima mnogo, pa ne mogu da svare da neko pise cirilicu.,,
    Sto tanudruzenja malo ne protestuju za to njima, pa zatom za povratak imovine, proteranih stotina hiljada...
  • tifa

    07.11.2019 09:39
    Ah, sad, ako mogu Drazi, Nedicu, sta fali i Braticu,....

    Ajde malo da se gleda buducnost, a da se za proslost samo nauci dize spomenik. Ako moze?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna