Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Novi Sad
14.04.2021.
15:10 > 09:06
Sednica Senata Univerziteta u Novom Sadu na kojoj je odlučivano o kandidatu za rektora bila je burna, a i kako su neki prisutni ocenili "tabloidna", umesto "akademska".
  • Upućeni

    19.04.2021 11:28
    Molba za 021
    Molim vas i ovaj put da zaista objavite komentar, mislim da bi nekom zaista dobro došlo prosvećenje i osvešćenje zbog izgovorenih laži i uvreda. Kada ste i takav komentar od MS objavili, komentar ili odgovor upućen pomenutom licu je baš blag u odnosu na onakvu sramotu koju je on napisao. Hvala!
  • Upućeni

    19.04.2021 11:09
    Pazite se...
    Nastavak... vi ili ti, MS, pazite se da se ne okliznete zbog svojih laži i uvreda, gde će vam duša... Ponavljam, papir u ruke pa lepo prošetajte Fakultetom i napravite spisak onih koji su dolazili ili nisu dolazili pa se uverite u ono što pričate, a saznaćete istinu i šta ćete onda sa svojim lažima. Nazivate nekog pogrdnim imenima??? Da li vi uopšte razmišljate šta izgovarate i da će se možda neko, danas ili sutra vašim potomstvom sprdati. Možda ste vi visoki i od brda odvaljeni pa mislite da ste Bog i da vam je sva pamet u mišićima. Zaista bi bilo pametno da se bavite sobom, a ne koliko je neko akademski zavredeo neko mesto ili ne. Ne brinite... Čuće se, a onda ćete se pokriti i ušima. Srećno vam bilo.
  • Upućeni

    18.04.2021 17:19
    Otkri se MS ako smeš,zbog laži
    Ti ili Vi, što se predstavljate sa MS, kada ne znate zaista šta je istina, nemojte zbog neke vaše lične netrpeljivostii iznositi laži pa potom i vređati. Gospodinu koji je, kako Vi kažete, da je dobio otkaz, istekao mu je ugovor o radu, jer više nije mogao da se produžava, a valjda bi trebalo i da znate, a i slobodno da proverite da zapošljavanja na neodređeno nije bilo moguće, znači, tadašnji Dekan je postupio po zakonu i desilo se pre nego što je "nečiji" sin trebao da dobije potpis... Nastavak sledi...
  • Koji bre studenti

    17.04.2021 22:59
    NS
    Koji crni studenti... jedni vole sami o sebi da pisu ocigledno.
  • grupa studenata

    17.04.2021 01:27
    DIF (nastavak)
    Kada bi profesori čiji bi glas mogao i trebao daleko da se čuje, mogli da govore ko je zaista Prof.dr Dejan Madić bez straha da će ostati bez svog posla. Bez sumnje bi smo preputili Rektorat ovom čoveku. A sada već čitali o idejama i planu budućeg napretka Univerziteta i vraćanja ugleda i časti obrazovnih institucija.
  • grupa studenata

    17.04.2021 01:24
    DIF (nastavak)
    Kada bi profesori čiji bi glas mogao i trebao daleko da se čuje, mogli da govore ko je zaista Prof.dr Dejan Madić bez straha da će ostati bez svog posla. Bez sumnje bi smo preputili Rektorat ovom čoveku. A sada već čitali o idejama i planu budućeg napretka Univerziteta i vraćanja ugleda i časti obrazovnih institucija.
  • grupa studenata

    17.04.2021 01:02
    DIF
    @MS Difovac odgovor
    Što bi se narodski reklo svako polazi od sebe, pa izgleda da i dobro upućeni Difovac.
    Koji zna i tako je siguran da su se Madićevom sinu upisivale desetke dok on nije ni dolazio na nastavu, a režiser toliko daleko otišao da je sin i prorektor postao.Verovatno je on onda taj koji je sedeo u fotelji ali za džojstikom, a ne, na nastavi. A kao i većina čekao da im neko ponudi/sredi nešto.Sa uverenjem da to tako ide uvek u životu, preko nekog svog.
    Da je posećivao fakultet poslednjih par godina. Znao bi da njegov sin i dalje nije diplomirao, i to ne svojom neodgovornosću. Pitanje je kad će ga i završiti, a ne da mu se upisuju tek tako desetke i nameštaju mesta.Takođe, znao bi da je njegov sin pored aktivnog i uspešnog studiranja istovremeno i radio struku u praksi kao trener deci.
    Takodje, znao bi da dok je Prof.dr Dejan Madić bio dekan Novosadskog Difa isti po prvi put 2017.god. ušao na Šangajsku listu najuspešnijih fakulteta po broju naučnih radova.
    A gde smo danas? -Danas smo već ispali sa iste.
    Znao bi koliko je nauka tih godina cvetala, a profesori bili posvećeni radu i studentima.Znao bi da Prof.dr Dejan Madić nije politicki nastrojana osoba, već akademski ugledan prvenstveno pedagog,naučnik i profesor.Čak nije član ni jedne političke partije, što ukazuje na to da su njegova postignuća ogledalo uspešnog,posvćenog rada struci i nauci.
    Svaku fotelju časno grejao i pošteno izvršavao funkciju i što je najbitnije čuvao ugled studenata i akademske zajednice.
  • D

    16.04.2021 09:26
    D
    Da li elita oblikuje narod ili narod oblikuje elitu? Završila sam fakultet davne 1978god.mislim da je tad Univetzitetska elita imala nešto drugačiji imidz.
  • Ovo je

    15.04.2021 20:47
    Stenogram sa sednice partijske ćelije radkala. Svađajy se jer im vođa nije još dostavio njihove stavove, pa su zbunjeni.
  • ?

    15.04.2021 18:44
    Da oblate?
    Kandidat je sam sebe oblatio a i deo vlasti koji ga podrzava shvata kakav je. Jedino Rade D ne shvata. Njemu je samo bitno da se osveti Milosevicu. Prosto ko pasulj. Ipak, u celoj prici niko ne poziva rektora na odgovornost sto u svom timu ima aktuelnog prorektora Madica koji je plagirao cinjenice a i priznao Kosovo
  • Erdogan

    15.04.2021 14:43
    Ovo zakuvavaju "izvori" koji bi da oblate jednu stranu pa da onda pobedi njihova strana o kojoj se ne pise. A izgleda da nikome od novinara nije interesantno da porazgovara sa ucesnicima jer evo toboznja "afera" vec danima a jedino ko daje informacije su anonimusi sa interneta od kojih vecina laze ili nema pojma.
  • @Melita

    15.04.2021 10:18
    Vi bi, izgleda, da zakuvate malo i na Filozofskom? Biti dekan je uživancija a ne odgovornost? Donosi veliku materijalnu korist? Ne - ako položaj ne zloupotrebite. Na Filozofskom - ako je suditi po prijavljenim kandidatima - niko od oko stotinak redovnih profesora ne želi da na sebe preuzme odgovornost i obaveze koje sobom nosi dužnost dekana. To su činjenice, bar za nas "naivne", koji za razliku od Vas nisu upućeni u tajne Filozofskog fakulteta.
  • Akademska zajednica?

    15.04.2021 09:09
    Država u kojoj se najobrazovaniji ovako ponašaju je osuđena na propast, a već je i propala.
  • Tabloid

    15.04.2021 08:22
    FTN
    Postoji audio zapis sa sednice NNV FTN u kojem Doroslovački izjavljuje da su on I Kolakvić bili kod Miloševića i da su se dogovorili ko će biti dekan. Problem je samo što Kolaković nije ispoštovao dogovor.
  • Genije

    15.04.2021 07:15
    Lopov a genije
    Zato je dekan Poljoprivrednog P-Tica pokrenuo izbore za dekana godinu dana pre isteka mandata. Dok se Vlasi ne sete! A pravi je razlog da sve završi pre nego što počne gužva oko rektora. A pogotovo dok tužilaštvo ne pokrene krivični postupak protiv njega jer je u toku predkrivični. Ko ne veruje neka se raspita zašto istražni organi dolaze svaki drugi dan.
  • Kale

    14.04.2021 23:32
    Ukinete Radeta i sve je rešeno. Toliko jednostavno.
  • Dobrila

    14.04.2021 23:13
    @Statut
    Ajde sad ponovo pročitajte ovaj članak pa ćete videti da se nekoliko puta na sednici spominjalo razrešenje rektora. U slučaju rasprave o razrešenju rektora, Senatom predsedava Rade kao najstariji. Rade je samo rekao ono što piše u Statutu UNS. Inače, na UNS je toliki haos da bi oni trebali da mole Radeta da bude rektor par godina i da zavede red. Ovo je moje najiskrenije mišljenje.
  • @melita

    14.04.2021 22:54
    Neverovatno je da na svakoj vesti ostavljate isti komentar umesto da proverite neke stvari prvo.
    Kako je dekanica Filozofskog u 5. mandatu ako je dekan 9 godina a mandat traje 3 godine?
    Malo matematike prvo
  • MS

    14.04.2021 22:42
    DIF
    Vidim da bi nam svima život bio lakši kada ne bi bilo Doroslovačkog, Miloševića i Madića. Međutim, ništa se ne zna o kandidatu za budućeg rektora, pa rekoh da kažem par reči, a 021 i ostali bi mogli da ispitaju i provere verodostojnost informacija, čisto da se vidi šta se na tom DIF-u radi. Budući kandidat dok je bio Dekan DIF-a ili kako ga zovemo FSFV, bio je toliko bahat da se ta bahatost pretočila na njegovog sina koji je dolazio na Fakultet samo kada je trebao da upiše desetku ili kada je trebao da uzme potpis, kolege iz grupe ga skoro i ne znaju. Jednom se desilo da mu jedna profesorica nije dala potpis zato što je imala stav i jednostavno nije mogla da mu da potpis kada su svi znali da se dečko ne pojavljuje na Fakultetu, automatski je ta profesorica bila na crnoj listi i neposredno nakon toga njen suprug koji je radio na Fakultetu dobio je otkaz, njoj Madić nije mogao ništa jer je redovni profesor,. Sujetniju osobu i veće zlopamtilo nećete sresti od Dejana Madića, taj ako vam dođe na mesto Rektora, dobre će se češati svi koji su javno izneli nešto protiv njega, a nije isključeno da sina postavi za Prorektora, ništa me ne bi iznenadilo. Gospodo Dekani, ovim ste pokazali da ste daleko od gospode, budući Rektor treba da bude institucija, da se klanjate ispred njega zbog njegovih kvaliteta, a ne da dovedete nekog bahatog pekinezera!
  • Vlada

    14.04.2021 22:28
    Izjava
    Postovani clanovi Senata,
    Na osnovu clana Statuta xx dajem neopozivu ostavku na funkciju rektora Univerziteta u Novom Sadu. Zahvaljujem vam se na saradnji.
    D.Jakšić

    ...evo iskopiraj, Dobrila iz komentara koja odlicno poznaje statut naci ce ti član statuta pa samo ubaci bro, copy paste, potpisi i good bye.
  • Beba

    14.04.2021 22:25
    Bravo, Melita
    Hvala na komentaru. A New Horizon, nemojte biti naivni ako niste potkupljeni.
  • Statut

    14.04.2021 22:24
    @Dobrila
    Aj sad ponovo procitajmo recenicu. Da, sednicom senata predsedava najstariji clan senata kada se raspravlja o predlogu za RAZRESENJE REKTORA. Na ovoj sednici se nije o tome raspravljalo nego o PREDLAGANJU KANDIDATA ZA NOVOG REKTORA. To nema veze jedno s drugim a jos manje s Radetovim mozgom. On ne moze nikako biti u pravu. Osvetoljubivo zlo na univerzitetu.
  • Dobrila

    14.04.2021 22:13
    Statut Univerziteta
    Rade je potpuno u pravu. Pogledajte Statut Univerziteta, član 64, stav 3:
    Када се расправља о предлогу за разрешење ректора, седницом председава најстарији члан Сената.
  • Major Gaspar

    14.04.2021 21:57
    Dekanica PMF-a tako lepo zbori, kao da je briljantno zavrsila obuku na Akademiji za mlade lidere SNS-a. Bice od nje nesto.
  • Jovica

    14.04.2021 21:29
    Radoznalost
    A u kakvom stanju je sada SS prorektor? Da li je SS bivši ili sadašnji prorektor? Kod SS ništa nije sigurno, osim da neće biti dekan FTN... Izgubio na FTN, iako ga je Pokrajina žestoko podržavala...
  • Nj

    14.04.2021 20:30
    Sramota
    Glavni motiv lična korist, iskorišćavanje situacije u svoju ličnu korist, samoljublje i veoma ograničene sposobnosti pretendenata na vlast. Nedostatak vizije, strategije, pa i obrazovanja. Sramota.
  • Dekan

    14.04.2021 20:20
    Univerzitet
    @Tica ili ptica
    Bravo za komentar. Istinit.
  • @Melita

    14.04.2021 20:18
    Jeste da, još samo da je Dekanica i za sns vaša bi priča bila na mestu, a ne da se svim snagama trudi da politiku drži dalje od Filozofskog fakulteta.
  • Pobeguljaaaa

    14.04.2021 19:49
    Ijuuu
    Ali ljudi REKTOR koji je bukvalno pobegaooo sa sedniceeeee, ejjjj POBEGAO. Svima nam je jasno da covek ni sam ne zna kako je postao rektor, ali da bezi sa sednice kojom predsedava - nezapamcen skandal!!! Covek koji se posvadjao sa sopstvenim fakoultetom, smenjenim dekanom, vd dekanom, kolegama, svojim prorektorima...ijuui juuuu juuuuu. Ne znam samo kako ti ljudi misle da pogledaju sutra u oci svoju rodjenu decu i kazu: zmas sine, tatin najveci uspeh u zivotu je sto je i. Ao hrabrosti da pobegne sa sednice kojom je trebao da predsedava... Golem uspeh Jaksicu! Alal ti mufte.
  • Uzbunjivac

    14.04.2021 19:33
    Istrazivac
    Zamislite kad bi uzbunjivac u firmi bio javan i nezasticen... nikad neke stvari ne bi izasle na videlo. Dakle, anonimno je neophodno. A ko zazmuri na takve stvari je postao saucesnik.
  • Milan

    14.04.2021 19:31
    E moj Damilo
    Dragi Danilo, sto se tice anonimnih prijava i takve prijave se razmatraju, ali svakako nemaju tezinu kao prijava iza koje stoji osoba svojim licnim imenom i prezimenom ili neka zajednica. Ali u ovom slucaju nije u pitanju prijava. Tacno je da je postojala anonimna prijava, ali tacno je i da je kandidat protiv kojeg je stigla ta prijava, kad je saznao da ona postoji, sam licno i to pismeno priznao komisiji da je u dokumentaciji koju je predao sam, licno upisao i naucna dostignuca koja pripadaju drugom coveku istog imena i prezimena al iz Nisa. Znaci sam priznao i trazio od komisije da ona to ispravi. A komisija nema zakonskog osnova da menja dokumentaciju, jedino sto moze da podnetu dokumentaciju proglasi netacnom i nevazecom, sto je i ucinila. Pored doga trazila je i misljenje pravnika sa univerziteta koji su se sa tom odlukom slozili. Al sad posto to nije po volji Doroslovackog on nece da prizna da je njegov kandidat sam priznao krivicu, pa plasira pricu o anonimnoj prijavi. Pa nemoze tako da se masti, ko sto nemoze ni da se laze
  • ...

    14.04.2021 19:27
    Brljotina
    Sad rektor sebe ubeđuje i trazi sam sebi razloge kako da uteši sebe i ostane do kraja mandata tu gde jeste.. na online radu u rektoratu.
  • Neobavesteni

    14.04.2021 19:24
    Da li je ljudi to moguce
    Bivsi Dekan smenjen resenjem Prosvetne inspekcije sa rokom 1. Aprila (rok je ocigledno bio sala), legalno svojim prisustvom u svojstu zakonski smenjenog Dekana uzurpira Senat UNS. Savet FTN-a je jos uvek u zimskom snu, plasi ih bivsi Dekan resetom, a ipak su samo zecevi, pismima upucenim, a kome treba i gde treba. Sam pomen pisama i adresa na njih deluje kao high flow kiseonik, odrzava ih u zivotu. Covek je vremesan zaboravio je kako je izabran u nezakoniti mandat sa 4 rada i komentorstvom, jer u svojoj maticnoj oblasti nije imao mentorstvo , moralo se pristupiti rezervnoj varijanti na fakultetu koji je trecina UNS. Kategorije kao etika, moral, ne daj boze cast, ogledalo u kom se vidimo su davno polupani.
  • Snsns

    14.04.2021 19:23
    I?
    Zar rektor još nije dao ostavku? Teško je kad se probudiš i shvatiš da senat glasa protiv tebe, kad te niko ne pita nizasta, kad ti svi broje koliko je ostalo do kraja mandata... ali bice jos teze ako to ne uradi sto pre. Ovo je zamajavanje i sramota za univerzitet.
  • Aca

    14.04.2021 19:06
    Novi rektor
    Doroslovačkog za rektora - pod HITNO.
  • Koleginica

    14.04.2021 18:40
    Neka si im rekao Rade! Ti treba da budes rektor i dekan FTNa! Ti si marka za sve te!
  • Melita

    14.04.2021 18:33
    Peti mandat
    @Xxx
    Dekanica PMF-a kao da se, po mandatima, nadmeće sa dekanicom Filozofskog. No, gospodarica Filozofskog je nedostižna - dakle, upravo ulazi u 5. (peti) mandat, a prodekanski mandati se ne daju ni izbrojati. I to sve pod plaštom zaštite Filozofskog od SNS-a, uz korišćenje svih zakonskih poluga koje joj SNS servira.
  • Zzx

    14.04.2021 17:43
    Demokratija ili haos?
    Da ponovim onu već otrcanu, ali bolno istinitu: Mala bara, mnogo krokodila.
  • Akademski

    14.04.2021 17:21
    Persepolis vodi, dok traktor odoleva u taskentu.
  • Milan

    14.04.2021 17:00
    Mapetovci
    Univerzitetski profesori - casni i posteni, od ugleda ljudi, koji imaju svoj stav i cvrsto se drze principa. Nisu sloni malverzacijama i uvek su na strani pravde.
    Steta sto kod nas na univerzitetu nema univerzitetskih proferora. Kad nas ima Doros, veciti vladar FTN-a. Nema veze sto ga ni kolege ni studenti nevole i sto im je srozao fakultet. A i ima ljud koji nece da se zamere, a i ima ljudi koji bi da se okoriste.
    Pa mi smo odlican narod kakva nam je elita
  • Gorm

    14.04.2021 16:57
    Vučić.
  • New Horizon

    14.04.2021 16:57
    Melita, tablica množenja!
    Lepo je kad ovde debatuju i oni koji ni jednocifrene brojeve nisu u stanju da pomnože. Pa onda još dobiju silne pozitivne glasove. Melit'ce, Melit'ce, ne može neko ući u peti mandat i biti devet godina upravljač kad je mandat tri godine. Uostalom, upravljačke funkcije se na ozbiljnim univerzitetima profesionalizuju, a rezultati su kriterijum vrednosti nekoga ko vodi ustanovu. U Srbiji čim nešto naučite o finansijama, zakonima i veštinama upravljanja, zamenjuje vas novi amater koji prvi mandat uči, a drugi se priprema da napusti funkciju.
    Na Filozofskom uopšte nije bilo protivkandidata.
    Kolektiv stoji jednoglasno iza svog kandidata. A gde vi stojite Melit'ce?
  • ex-difovac

    14.04.2021 16:22
    Nebojša Maksimović je najobičnija marioneta Zorana Miloševića. Pita ga otprilike i da li sme u toalet ili ne, to na DIFu svi znaju: od spremačica, preko studenata, do kolega profesora. Ovaj da mu kaže da skoči u bunar, eto Maksimovića u letu već na pola rečenice...
  • Odusevljen

    14.04.2021 16:20
    Sramota za univerzitet
    Ja se ovde pitam, ja sam naj stariji.
    Ja se ovde pitam, ja imam najvise para.
    Ja se ovde pitam, ja imam najvise studenata.
    Ja sam ovde gradonacelnikov drugar.

    - Ali gospodine, Vas kandidat je sam pismeno priznao da je nezakonito prisvoio tudje radove i sam sebe diskvalifikovao.

    Nema veze, ja se ovde pitam, ja sam naj, naj, naj
    A i gradonacelnik mi je iza ledja, neznam dal sam vam to nezvanicno rekao

    -Ali gospodine, mi smo u nadleznosti porajne, ne grada.

    Nema veze. Ja se ovde pitam, a i drzava je iza mene, a drzava je iznad pokrajne, znaci ja sam iznad vas i iznad pokrajne
  • Student M.

    14.04.2021 16:13
    Dole UNS
    Jedan mandat od 5 godina i kraj priče, ne sto godina da vladaju. Ako pobedi FTN sve na njihovu vodenicu, ako DIF sve njima i tako u krug. Onda nije ni čudo što svako grabi za sebe mesto tog fikusa.
  • Xxx

    14.04.2021 16:11
    Dekanica PMf
    O ironije dekanica PMF Milica Pavkov Hrvojevic traži akademski nivo a u svojoj ustanovi započinje treći dekanski mandat nakon dva prodekanska sve držeći se " akademskog" nivoa. Oni su svi u klijentelistickim relacijama. Nema nam spasa
  • Milana

    14.04.2021 16:05
    Univerzitet u Novom Sadu
    UNS je postao rasadnik korupcije. Nije ni čudo što je UNS ispao sa Šangajske liste. Ne zna se ko je gori. Doroslovački zaposlio ćerku na FTN, Kolaković i sina i ćerku. Marijana Dukić-Mijatović je doktorirala na privatnom pravnom, a radi na FTN. A na Pravnom i Ekonomskom profesori imaju plate 5000 evra, asiatenti 1000 evra...
  • studentFTN-a

    14.04.2021 16:02
    izbaciti Dobroslovackog
    FTN nije njegov fakultet nego fakultet studenta, profesori podneli tuzbu preko njega i sta vise on radi tu. Najgori dekan FTN-a, do sada
  • Ruralno

    14.04.2021 15:57
    Manguljice
    Ovo ko prasici u oboru pred decembarske bahanalije.
  • Vladan

    14.04.2021 15:50
    UNS
    @Melita
    A šta da kažu na Pravnom u NS gde je jedan čovek 30 godina predsednik Saveta? Imaju plate 5000 evra, neće da zapošljavaju asistente. Najbolja studentkinja UNS Miljana Bugović je otišla u Švedsku, jer za nju nije bilo posla na Pravnom u NS.
  • Bombon

    14.04.2021 15:42
    Ni ovde nema sloge. Ovaj narod je predodređen za propast.
  • Melita

    14.04.2021 15:30
    Filozofski
    A predstavnica Filozofskog ni reč da kaže - ulazi u 5. dekanski mandat pa je utihnula, da se nešto ne bi iskomplikovalo. Ne treba da brine - leđa joj čuva predsednica Saveta u devetogodišnjem mandatu. Uigrani par!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna