Novosadski informativni portal 021

Projekti

Otvaranje dvorskog kompleksa

Dvorski kompleks ponovo će biti otvoren za turističke obilaske u 2009. godini, svake subote i nedelje od 1. aprila do 31. oktobra u dva redovna termina, od 11 i od 14 časova, saopšteno je iz Kancelarije princa Aleksandra II Karađorđevića.

UEFA optužila Pobedu iz Prilepa

UEFA je optužila fudbalski klub Pobedu iz Prilepa, predsednika kluba i jednog igrača čije ime nije objavljeno, da su učestvovali u nameštanju razultata. Makedonski klub se sumnjiči da je namestio rezultat utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Pjunika iz Jermenije, odigrane u julu 2004. godine. Optužbe su utemeljene na izjavama svedoka, ali i dojavama iz kladionica, koje su primale neoubičajeno veliki broj opklada na ovaj meč. Pobeda je u prvoj utakmici u Makedoniji poražena sa 3:1, a u revanšu u Jermeniji bilo je 1:1.

Večeras startuju Troicki i Tipsarević

Viktor Troicki i Janko Tipsarević počeće večeras nastup na Mastersu u Majamiju, čiji je nagradni fond 4.5 miliona dolara. Protivnik Troickom je Francuz Davilder, dok se Tipsarević sastaje sa Aksusom iz Argentine. Novak Djoković, Ana Ivanović i Jelena Janković su slobodni u prvom kolu.

Mihajlović pred otkazom

Siniša Mihajlović mogao bi uskoro dobiti otkaz pošto je njegovim učinkom na klupi Bolonje nezadovoljna uprava, piše italijanska štampa. Bolonja je u poslednjih 10 kola osvojila svega sedam bodova i na samo je dva boda od zone ispadanja, a navodno je Mihajlović u sukobu sa nekim igračima. Njega bi mogao naslediti Danijele Aragoni, koji je vodio Bolonju pre Mihajlovićevog dolaska u novembru.

FIA odustala od novih pravila

FIA je potvrdila da je odustala od promene pravila za predstojeću sezonu, pa šampionski trofej Formule 1 neće podići vozač sa najviše pobeda, već kao i do sada, vozač sa najviše bodova. Timovi i vozači su burno reagovali i praktično svi su bili protiv prvobitnog predloga, uprkos opravdanju da bi to podstaklo više preticanja i načinilo šampionat uzbudljivijim. Sezona počinje u nedelju na stazi u Melburnu.

Radnički prvi finalsita

Drugi put u klupskoj istoriji, odbojkaši Radničkog iz Kragujevca igraće u finalu plej ofa, pošto su u majstorici polufinala savladali Ribnicu iz Kraljeva sa 3:1.U ukupnom skoru kragujevačka ekipa trijumfovala je sa 3:2 i na taj način se revanširala Kraljevčanima za eliminaciju iz polufinala pre dve godine, kada je Ribnica pobedila u petom susretu.Radnički će se u finalu sastati sa pobednikom drugog polufinalnog para koji čine Crvena zvezda i Vojvodina. U tom duelu trenutni skor je 2:2, a peti susret biče u četvrtak od 20.30 u dvorani Šumice".

Partizan: Izmirili smo 70 odsto duga

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je ove sezone sportskom centru "Tašmajdan", u čijem sklopu je i hala "Pionir", uplatio oko 12,5 miliona dinara.U saopštenju ma svom internet sajtu, uprava Partizana navela je da su, u skladu sa dogovorom sa gradskim strukturama, na račun "Tašmajdana" u više navrata uplatili sredstva i da su ukupan dug smanjili za više od 70 odsto. 

Šumaher ponovo u Formuli 1

Sedmostruki prvak sveta u Formuli 1 Mihael Šumaher vraća se u najbrži cirkus prvi put od odlaska u penziju 2006. godine, a na stazi u Melburnu 29. marta biće u ulozi savetnika Ferarijevih inženjera. Šumaherov agent Vili Veber potvrdio je da će 40-godišnji as biti u pit stopu italijanskog giganta.

Partizan sa Jugom u četvrtfinalu

Vaterpolisti Partizana sastaće se sa dubrovačkim Jugom u četvrtfinalu Evrolige, odlučeno je žrebom. Prvi meč se igra u Beogradu, 8. aprila, a revanš je dve nedelje kasnije u Dubrovniku. U ostalim mečevima sastaju se Olimpijakos – Mladost, Primorac – Jadran Herceg Novi i Vašaš – Pro Reko.

Ukinuta doživotna suspenzija Steviću

Sud za arbitražu u sportu, sa sedištem u Lozani, ukinuo je doživotnu suspenziju koju je srpskom biciklisti Ivanu Steviću izrekao Italijanski olimpijski komitet i preinačio je na dvogodišnju zabranu takmičenja na trkama u Italiji. Prema odluci Suda za arbitražu, suspenzija teče od 17. septembra 2008. i važi do istog datuma 2010. godine.

Novine u Jatu

U predstojećoj letnjoj sezoni "Jat ervejz" stavlja akcenat na regionalni saobraćaj uvođenjem šest letova nedeljno za Solun, četiri leta za Pulu, 12 letova za Skoplje i otvaranjem saobraćaja za Ohrid.

UEFA predlaže manji broj igrača

Evropska fudbalska unija planira da klubovima predloži ograničenje broja igrača na 25, kako bi bili smanjeni sve veći troškovi za plate prouzrokovani ekonomskom krizom Specijalni savetnik predsednika UEFA Mišela Platinija, Vilijam Galjard, ocenio je da bi smanjivanjem broja igrača klubovi mogli lakše da podnesu veliku finansijsku krizu, koja preti da uzdrma i najpopularniji sport. On je naveo da je još aktuelan Platinijev plan prema kojem klubovi za plate i transfere igrača mogu da izdvoje 50 do 60 posto prihoda, ali da još nije razrađena njegova forma.

Dešavanja u FK Vojvodina: Indirektni udarci

U Fudbalskom klubu Vojvodina, uprkos nastojanjima predsednika Vojislava Gajića da smiri tenzije, strasti se ne stišavaju, a utisak je da burni događaji tek predstoje. U nastojanjima da tok igre okrenu u svoju korist, igrači u ovoj utakmici, svesno ili nesvesno, čine greške, koje po fudbalskoj terminologiji najviše liče na indirektne udarce.

Vaspitaču produžen pritvor

Vaspitaču predškolske ustanove "Plavi čuperak" u Vilovu Miroslavu J. (1963) odlukom Okružnog suda, produžen je pritvor zbog sumnje da je napastvovao četiri šestogodišnje devojčice.

Prodaja Luke odložena na tri meseca

Privatizacija Luke Novi Sad otkazana je zbog imovinsko-pravnih promena u tom preduzeću, kažu u Agenciji za privatizaciju. Do otkazivanja aukcijske prodaje došlo je zbog činjenice da je sudskom presudom Luci pripalo još 9,5 hektara gradskog građevinskog zemljišta.

Poraz Partizana u Moskvi

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe CSKA u Moskvi, rezultatom 56:47, u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige. CSKA je do pobede stigao posle mnogo bolje igre na samom početku meča. Partizan je u prvoj četvrtini postigao svega tri poena, što predstavlja rekord po najmanjem broju postignutih koševa u doigravanju Evrolige. Do kraja meča crno-beli nisu uspeli da stignu razliku koju su napravili košarkaši prvaka Evrope.Najefikasniji u Partizanu bio je Uroš Tripković sa 12 poena, dok je u ekipi CSKA Erazem Lorbek postigao 16 koševa.

Vraća se Kim Klajsters?

Nekadašnja prva teniserka sveta Kim Klajsters raspitivala se kod organizatora U.S. Opena o mogućnosti da dobije posebnu pozivnicu za ovogodišnji "grend slem".Više detalja trebalo bi da se zna u četvrtak, kada će 25-godišnja Belgijanka održati konferenciju za novinare.

Krezava nacija

Nedelja zdravih zuba počela je juče, ali podaci kažu da baš i ne možemo da se pohvalimo kako nam "bele koke ispod strehe vire". Svega osam procenata odraslih ljudi ima svoje zube.

Ograničenje broja igrača?

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra mogućnost da zatraži od nacionalnih liga da ograniče broj igrača u klubovima na 25, kako bi se smanjili ogromni troškovi, objavio je zvaničnik te organizacije. Savetnik predsednika UEFA, Viljem Galjar, je rekao da taj predlog ima sve više pobornika i da je njegova primena verovatnija od usvajanja ranijeg plana da se klubovima ograniči suma novca koju mogu da izdvajaju na plate i obeštećenja.

Prvo "zeleno" grčko ostrvo

Među više od 9.000 grčkih ostrva, čuvenih po turizmu i istorijskom i kulturnom nasleđu, maleni Ajos Efstratios je ovih dana dobio posebnu počast - izabran je da bude prvo "zeleno ostrvo" Grčke, zemlje koja poslednjih godina sve više podiže svoje ekološke standarde, koristeći obnovljive izvore energije.