Novosadski informativni portal 021

Život - Putovanja

Crna Gora popularna za milionere koji žele "Zlatnu vizu"

Crna Gora je jedna od najpopularnijih država za milionere koji žele da dobiju takozvanu "Zlatnu vizu" putem ulaganja ili davanja donacija određenoj državi, pokazuje lista koju je objavila kompanija Astons, koja se bavi pružanjem usluga investicionih imigracija i preseljenja

Rim zabranjuje kočije s konjima

Rim će na svojim ulicama zabraniti kočije s konjima, popularne među turistima, radi zaštite životinja nakon višegodišnjih rasprava o njihovoj dobrobiti, objavila je gradonačelnica Virdžinia Radži.

Sa Kosova bez viza u 14 zemalja

Prema "indeksu pasoša" kojim su rangirane putne isprave svih zemalja, Kosovo se nalazi na 70 mestu u svetu, a građani Kosova mogu bez vize putovati u 14 zemalja sveta, prenosi danas Gazeta ekspres.

Finska planira "bezbedni turizam"

Finska je država s najmanjom stopom zaraženih virusom korona u Evropskoj uniji, a vlada te skandinavske zemlje planira da ne izgubi veliki broj turista ove zime, preneo je danas sajt televizije Jleisradio Oj.

Domaći turisti ponudu Srbije ocenili sa 3,8

Tara, Zlatibor, Stara planina i Kopaonik, bile su ovog leta najtraženije destinacije domaćih turista, a najviše su im se dopale Tara, Uvac i Golubac, pokazala je anketa Turističke organizacije Srbije.

VIDEO: Putnica kašljala na putnike i vikala im da umru

Nesvakidašnji incident dogodio se u avionu koji je išao od Belfasta do Edinburga, kada je putnica iz čista mira počela da viče na ostale putnike, govoreći im da će da umru, a usput je i namerno kašljala na njih, preneo je danas "Dejli mejl".

Izloženost virusu korona u avionu veoma niska?

Opasnost od izloženosti korona virusu u avionu veoma je niska, pokazala je objavljena studija američkog Ministarstva obrane, što je pozitivan znak za industriju avioprevoza, teško pogođenu posledicama pandemije kovida-19 na vazdušni saobraćaj.