Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Najdanovska odlazi iz Srbije

Plivačica Miroslava Najdanovski odlazi u Sjedinjene Američke Države jer u Srbiji nema uslove za treniranje. Mlada plivačica rekla je da je ljuta na čelnike saveza i da joj je dosta tapšanja po ramenu posle velikih takmičenja, dodavši da Plivački savez nije u stanju da obezbedi ni minimalne uslove za treninge. Najdanovska je bila najmlađi član Olimpijskog tima Srbije u Atini 2004. godine.

Regionalna liga za košarkaše u kolicima

Tokom predstojećeg vikenda počinje i NLB regionalna liga za košarkaše u kolicima, u kojoj će učestvovati klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, BiH i Srbije.Našu zemlju će u tom regionalnom takmičenju predstavljati prvak Srbije, Košarkaški klub invalida u kolicima Vojvodina iz Novog Sada.

Anćeloti želi da Bekam ostane

Trener Milana Karlo Anćeloti rekao je da se nada da će Dejvid Bekam ostati u tom klubu i kada mu krajem marta istekne kratkoročni ugovor sa italijanskim prvoligašem.

Prvedeni huligani u Zadru

Zadarska policija privela je dvojicu muškaraca zatečenih u petak uveče na parkingu hotela "Funimation" gde je kamenjem oštećeno parkirano privatno vozilo marke "škoda" srpskih registarskih tablica, čiji je vlasnik Marko Ivanović, direktor KK Hemofarm.

Sukob navijača u Melburnu

Nekoliko ljudi je povređeno u sukobu srpskih i bosanskih navijača neposredno posle meča između Novaka Đokovića i Amera Delića na Australian Openu. Incident je počeo bacanjem flaša i stolica sa jedne i druge strane, da bi se uskoro u sukob umešala i policija.

Cvetković podnosi ostavku

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković najavio je da će posle Svetskog prvenstva u Hrvatskoj podneti ostavku na tu funkciju. Cvetković je odluku obrazložio, između ostalog, nekorektnim izveštavanjem pojedinih novinara, koji su, kako je rekao, opterećivali igrače svojim pisanjem u dnevnim novinama.

Pobeda vaterpolista u Novom Sadu

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Novom Sadu selekciju Francuske sa 12:6 (1:1,4:1, 5:2, 2:2), u utakmici prvog kola grupe 1 Svetske lige.

Vojvodina poražena od Olimpije

Košarkaši Vojvodine poraženi su od ljubljanske Olimpije rezultatom 82:80 (20:24, 19:20, 18:22, 25:14) u utakmici 18.kola NLB lige. Utakmica je odigrana pred oko 500 gledalaca u maloj sali Spensa.

Poraz Zimonjića u finalu

Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor poraženi su u finalu Sidneja od braće Boba i Majka Brajana iz SAD sa 2:0, po setovima 6:1, 7:6.

Sainc ispao, De Vilije prvi na Dakaru

Južnoafrički takmičar Žinije De Vilije preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu relija "Dakar" pošto je najbrže odvezao 12. etapu, a dosadašnji lider Španac Karlos Sainc se slupao i odustao od trke.

Pad reprezentacije na listi FIFA

Fudbalska reprezentacija Srbije prve mečeve u novoj godini odigraće na Kipru, na prijateljskom turniru sa selekcijama Slovačke, Ukrajine i reprezentacije domaćina.

Revija boksa

Na SPENS-u je održana revija profesionalnog boksa na kojoj su borci dobijali poene za napredovanje na rang listama.Oko 1.300 gledalaca svaki potez su nagrađivali aplauzima, a zvezda večeri bio je Nenad Borovčanin. On je do sada imao osamanest borbi i isto toliko pobeda, od čega četrnaest prekidom. (Dnevnik)

Remi na bazenima SPENS-a

Vaterpolisti Vojvodine igrali su nerešeno protiv Niša na bazenu SPENS-a 8:8.Trener Novosađana Dejan Stanojević izjavio je kako je to bio susret dve ekipe koje su najviše pokazale u Ligi Kupa Srbije i nadmetale se za prvo mesto. (021)

Poraz Novog Sada

Košarkaši Novog Sada izgubili su u gostima od Mašinca 72:74 u 15. kolu Prve lige Srbije. To je ovom novosadskom timu deseti poraz, uz pet pobeda.

Skakavci u Podgorici

Košarkaši Vojvodine gostuju večeras od 19 h Budućnosti u 15. kolu Regionalne lige."Skakavci" su vezali dve pobede, nad Zadrom i Zagrebom, pobegli sa dna tabele i posle razočaravajućeg početka, najavili uspešniji nastavak sezone. (021)

Bekam meta terorista

Gostovanje fudbalera Milana u Dubaiju sledeće nedelje donelo je mnogo glavobolja obezbeđenju Dejvida Bekama jer njihovom klijentu, kao uostalom i čitavoj ekipi preti opasnost od terorističkih napada.