Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Vojvodina bolja od Ribnice

Odbojkaši Vojvodine savladali su Ribnicu u veoma neizvesnom meču petog kola Mini lige, rezultatom 3:2 (26:28, 25:20, 17:25, 25:22, 17:15). Najbolji igrač Vojvodine, u meču koji je trajao 122 minuta i u kome su Kraljevčani dva puta vodili, bio je Konstantin Čupković sa 33 poena, dok je u ekipi Ribnice odličnu partiju pružio kadetski reprezentativac Srbije Uroš Kovačević sa 20 poena.

Zlatić šampion, ekipno srebrni

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić osvojio je titulu šampiona Evrope u gađanju vazdušnim pištoljem, na prvenstvu koje se održava u Pragu.

Troicki trijumfovao u Beogradu

Pobednik MTS Opena 2009. je srpski teniser Viktor Troicki, koji je u finalu ubedljivo pobedio Slovaka Dominika Hrbatija sa 2:0 (6:4, 6:2).Troicki je i u ovom meču, kao i tokom većeg dela turnira, odlično servirao i imao je čak 15 as servisa, uz fantastičan procenat osvojenih poena posle ubačenog prvog servisa od 91 odsto. 

Tipsarević ponovo protiv Čilića

Na startu ATP turnira u Dubaiju, koji počinje u ponedeljak, Janko Tipsarević će se po treći put ove godine sastati sa Hrvatom Marinom Čilićem. Dvadeseti teniser sveta savladao je prethodno Tipsarevića u Čenaju, a zatim i u drugom kolu Australijan Opena. Čilić je nedavno osvojio turnir u Zagrebu, kada je savladao i Viktora Troickog.

Proleter među osam najboljih ekipa

Rukometaši Proleter Naftagasa plasirali su se u četvrtfinale Čelendž kupa iako su u revanšu poraženi od bugarske Dobruđe rezultatom 31:26 (13:14). Ekipa iz Zrenjanina je u prvoj utakmici na svom terenu obezbedila nenadoknadivu prednost 33:19 i tako se plasirala među osam najboljih u Čelendž kupu. Proleter je jedini preostali predstavnik Srbije u rukometnim evro kupovima.

Partizan odbranio trofej

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća pošto su u Nišu u finalu završnog turnira savladali Crvenu zvezdu sa 80:65 (21:19, 25:13, 15:17, 19:16).

Venus Vilijams pobednica u Dubaiju

Američka teniserka Venus Vilijams osvojila je titulu na WTA turniru u Dubaiju, pošto je u finalu pobedila Francuskinju Viržini Razano sa 2:0 u setovima (6:4, 6:2).Titula u Dubaiju Vilijamsovoj je 40. u karijeri, a prva ove sezone. Pobeda nad Razanovom joj je sedma na osam poslednjih finala.Vilijamsova se, takođe, Razanovoj osvetila za poraz u finalu "Japan Open" turnira 2007. godine.

Andrea Arsović četvrta

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je četvrto mesto u gađanju vazdušnom puškom na Evropskom prvenstvu u Pragu.Arsovićeva je u finalu ostvarila rezultat od 498,8 krugova, a na sajtu Evropskog prvenstva najpre je objavljena konačna lista na kome je srpska takmičarka zauzimala treće mesto. 

Troicki u finalu, poraz Đokovića

Viktor Troicki se plasirao u finale Gemaksovog turnira u Beogradu, pošto je sa 6:2, 6:0 savladao belgijskog tenisera Olivijea Rohusa. Njegov protivnik u finalu biće Slovak Dominik Hrbati, koji je bio bolji od Nemca Benedikta Dorša. Novak Đoković je poražen u polufinalu turnira u Marseju od domaćeg tenisera Žoa-Vilfreda Conge, u dva seta, 6:4, 7:6.

Adams došao u Vojvodinu

KK Vojvodina je četiri kola pre kraja NLB lige angažovao Hasana Adamsa, koji je do pre nekoliko nedelja bio član Toronto Reptorsa, saopštio je trener Novosađana Vlade Đurović. Dres Vojvodine od početka sezone nosi Amerikanac Čaron Fišer, dok je Vontigo Kamings prošlog meseca stigao iz Estudijantesa.

Vojvodina bolja od Radničkog

Odbojkaši Vojvodine pobedili su ekipu Radničkog u meču četvrtog kola Mini lige rezultatom 3:2 (25:19, 15:25, 17:25, 27:5, 15:12).Najbolji u timu Vojvodine bili su Čupković sa 20 i Vemić sa 14 poena, dok su se u redovima Kragujevčana istakli Gjorgijev sa 24 i Simeunović sa 16 poena.

Zvezda i FMP u polufinalu

Crvena Zvezda i FMP Železnik činiće drugi polufinalni par na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća koji se održava u Nišu.Crvena Zvezda je u četvrtfinalu pobedila Metalac rezultatom 83:66, dok je FMP bio bolji od Lajonsa i slavio 81:68Polufinalni mečevi na programu su u petak - u 18 časova počinje meč između Partizana i Hemofarma, dok će susret između Crvene Zvezde i FMP-a početi u 20.30

Preminula olimpijska šampionka

Olimpijska pobednica u bacanju kladiva Poljakinja Kamila Skolimovska iznenada je preminula tokom treninga u dvorani u portugalskom mestu Faru. 26-godišnja pobednica iz Sidneja 2000. godine se na treningu naprosto srušil, prevezena je bolnicu, ali pokušaji reanimacije nisu uspeli. Lekari poljskog atletskog saveza misle da bi uzrok smrti mogla biti plućna embolija jer se Skolimovska u utorak žalila na jake bolove u listovima.

Hemofarm drugi polufinalista

Košarkaši Hemofarma plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su u drugom meču četvrtfinala u Nišu pobedili Borac iz Čačka sa 80:75.

Jankovićeva eliminisana

Jelena Janković poražena je od Estonke Kaje Kanepi u trećem kolu turnira u Dubaiju, sa 2:0, po setovima 6:2, 7:5. Prethodno se Ana Ivanović plasirala u četvrtfinale ovog turnira, pobedivši Francuskinju Kamil Pin sa 6:2, 7:6. Naredna protivnica joj je Serena Vilijams koja je savladala Ži Ženg sa 2:0.

Napredak Tipsarevića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zadržao je treće mesto na najnovijoj ATP rang listi, a ove nedelje će igrati na turniru u Marseju. Viktor Troicki je ostao na 46. mestu, dok je Janko Tipsarević napredovao za dve pozicije i sada je odmah iza Troickog. Jelena Janković zadržala je treću, a Ana Ivanović osmu poziciju na najnovijoj WTA listi. Ove nedelje će obe teniserke imati priliku da poboljšaju plasman, učešćem na turniru u Dubaiju.

Zapad ubedljiv protiv Istoka

Ekipa Zapadne konferencije ubedljivo je savladala "Istok" sa 146:119 u NBA Ol-star utakmici odigranoj u Feniksu. Titulu najkorisnijeg igrača susreta podelili su Kobi Brajant i Šakil O'Nil. Obojici košarkaša je ovo po treći put da dobijaju priznanje namenjeno najboljem igraču revijalnog susreta. Istočna konferencija je ipak i dalje uspešnija u Ol-star mečevima pošto vodi sa 35:24 u pobedama.

Sestre Vilijams protiv Ane i Jelene

Sestre Vilijams i dve najbolje srpske teniserke, Jelena Janković i Ana Ivanović, boriće se 2. marta za nagradu od 1,2 miliona dolara na Kupu "Bili Džin King" u njujorškom "Medison skver gardenu". Tako će se na terenu naći tri teniserke koje su u 2008. godini osvajale gren slemove, kao i Jelena Janković koja je prošlu godinu završila kao prva na WTA listi. Narednih dana će žrebom biti određeni parovi polufinala.