Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Švercovali kokain

Španska policija je uhapsila 11 osoba, među kojima su bivši i sadašnji profesionalni fudbaleri i sportski menadžeri, pod sumnjom da su švercovali kokain. Španske vlasti su zaplenile 600 kilograma kokaina koji je stigao iz Argentine, kako se veruje, pomoću veza sportskih radnika.

Vojvodina prvak Panonske lige

Hokejaši Vojvodine pobednici su regionalne Panon lige pošto su u plej ofu savladali Partizan sa 3:1. U poslednjoj utakmici finalne serije Novosađani su na Spensu slavili 2:1. Ova dva tima su ujedno i najozbiljniji kandidati i za titulu prvaka države. U plej ofu Vojvodina u polufinalu igra protiv Novog Sada, dok se crno-beli sastaju sa Zvezdom.

Na Spensu finalni turnir Kupa za odbojkaše

U maloj sali Spensa za vikend će biti održan finalni turnir Kupa Srbije za odbojkaše, na kome će učestvovati ekipe Vojvodine, Crvene zvezde, Radničkog i Partizana. U prvom meču, u subotu od 18 časova, sastaju se Vojvodina i Radnički, dok će se u drugom polufinalu sastati Crvena zvezda i Partizan. Ulaznica za dupli program je 150 dinara. Finalna utakmica je u nedelju od 18 časova.

Partizan pobedio Unikahu

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima Unikahu, posle produžetka, rezultatom 78:74 (18:17, 19:22, 14:19, 14:7, 14:9) i došli na korak do plasmana u četvrtfinale Evrolige.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Lazmi sa 20 poena, dok su Novica Veličković i Uroš Tripković postigli po 17. Unikahu je predvodio Bonifejs Ndong sa 14 poena.

Pobede Liverpula, Bajerna i Čelsija

Fudbaleri Liverpula pobedili su u Madridu ekipu Reala sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, dok je nemački Bajern u Lisabonu ubedljivo savladao Sporting sa 5:0.

Vrhovni sud: Ćurković bio nelegitiman

Vrhovni sud Srbije u Beogradu doneo je presudu u upravnom sporu po tužbi Filipa Ceptera kojom se dosadašnje rukovodstvo Olimpijskog komiteta Srbije na čelu sa Ivanom Ćurkovićem proglašava nelegitimnim. 

Eliminisani i Zimonjić i Nestor

Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor poraženi su u prvom kolu turnira u Dubaiju od Austrijanaca Julijana Knovlea i Jirgena Melcera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4. Zimonjić i Nestor su bili postavljeni za prve nosioce. U prvom kolu takmičenja u dublu eliminisani su i Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji su izgubili od Južnoafrikanaca Veslija Mudija i Džefa Kucija, rezultatom 2:0 u setovima.

Smeta im navijanje

Iz engleskog kluba Midlzbro, podelili su letke navijačima u kojima ih mole da za vreme utakmica ćute i da navijaju samo kada padne gol, jer vikom smetaju igračima da se koncentrišu. S obzirom da se Midlzbro bori za opstanak i da je u poslednjih devet prvenstvenih utakmica postigao samo jedan gol, na njihovim utakmicama bi ubuduće mogla da vlada "mrtva tišina".

Arsenal jedini triumfovao u LŠ

Fudbaleri Intera i Mančester junajteda igrali su bez golova, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Pobedi je mnogo bliži bio engleski tim, koji je, posebno u prvom poluvremenu, propustio nekoliko veoma dobrih prilika za gol. Jedinu pobedu u prvim mečevima osmine finala ostvario je Arsenal, koji je minimalno trijumfovao protiv Rome (1:0). Prvak Francuske Lion i Barselona remizirali su rezultatom 1:1, dok je nerešeno bilo i na duelu Atletiko Madrid – Porto (2:2). Revanš mečevi na programu su 11. marta. U preostale četiri utakmice osmine finala, večeras se sastaju: Real Madrid - Liverpul,  Viljareal - Panatinaikos, Čelzi - Juventus i Sporting - Bajern Minhen.Direktan prenos večerašnjih mečeva možete pratiti u emisiji "Više od igre", koja počinje u 20 časova na 92,2.

Pobeda Hemofarma nad Zvezdom

Košarkaši Hemofarma ubedljivo su pobedili u meču četvrtog kola G grupe Evrokupa ekipu Crvene zvezde u Beogradu rezultatom 91:65 (32:11, 19:17, 20:22, 20:15).

Đoković prošao, poraz Troickog

Novak Đoković je u prvom kolu turnira u Dubaiju savladao Italijana Flavija Ćipolu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Naredni Đokovićev protivnik biće Čeh Jan Hernih. Posle pobede na beogradskom MTS openu, Viktor Troicki je iznenađujuće emilinisan u prvom kolu u Dubaiju.

Divac predsednik Olimpijskog komiteta

Vlade Divac je novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Na izbornoj Skupštini nacionalnog olimijskog komiteta, od 82 prisutna delegata, poverenje Divcu ukazalo je 76 članova.

Barkli uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju

Bivša zvezda američke košarkaške NBA lige Čarls Barkli osuđen je na pet dana zatvora zbog vožnje u pijanom stanju, javili su američki mediji. Barkli (45) je priveden u predgrađu Finiksa, pošto je prošao kroz crveno svetlo i podvrgnut je testu za utvrđivanje nivoa alkohola u krvi.

I dalje spekulacije oko hapšenja Terzića

Veselin Janjušević, za koga crnogorska policija tvrdi da je u subotu na stadionu Mogrena u Budvi, greškom uhapšen kao Zvezdan Terzić, imenjak je telohranitelja bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Derbi u Milanu

Utakmicama osmine finala večeras se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona. Derbi prve večeri svakako je duel u Milanu gde Inter dočekuje branioca trofeja, ekipu Mančester Junajteda. Taj meč će direktno prenositi TV B92.

Narandžasti kartoni?

Bivši sudija Italijan Pjerluiđi Kolina i predsednik UEFA Mišel Platini razgovarali su o idejama koje evropska kuća fudbala planira da sprovede u delo, a ti noviteti bi drastično promenili pravila fudbalske igre. Uvođenje trećeg, narandžastog kartona kao disciplinske mere u toku igre i postavljanje dvojice sudija iza golova su teme o kojima su polemisali dvojica fudbalskih radnika polemisali.

Tipsarević izgubio od Čilića

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Dubaiju, pošto je napočetku takmičenja izgubio od petog nosioca, Hrvata Marina Čilića sa 1:2 u setovima. Ovo je treći Tipsarevićev poraz od Čilića ove godine. Na turniru u Dubaiju Srbiju u singlu predstavljaju i Novak Đoković i Viktor Troicki, a u dublu Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom.

Napredak Troickog

Novak Đoković zadržao se na trećem mestu ATP liste, dok je Viktor Troicki po osvajanju beogradskog turnira "Gemaks open" došao do najboljeg plasmana u karijeri i sada se nalazi na 44. mestu. Janko Tipsarević je ostao 47. na svetu, dok je Bozoljac napredovao do 135. pozicije.

Vojvodina bolja od Ribnice

Odbojkaši Vojvodine savladali su Ribnicu u veoma neizvesnom meču petog kola Mini lige, rezultatom 3:2 (26:28, 25:20, 17:25, 25:22, 17:15). Najbolji igrač Vojvodine, u meču koji je trajao 122 minuta i u kome su Kraljevčani dva puta vodili, bio je Konstantin Čupković sa 33 poena, dok je u ekipi Ribnice odličnu partiju pružio kadetski reprezentativac Srbije Uroš Kovačević sa 20 poena.