Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Vojvodina u derbiju začelja

Košarkaši Vojvodine večeras od 18 sati i 30 minuta u derbiju začelja igraju protiv Heliosa utakmicu za opstanak u NLB ligi. U slučaju poraza Novosađani će posle dve sezone ispasti iz regionalnog takmičenja, a ukoliko pobede, zadržavaju kakve – takve šanse za nastavak boravka u društvu ostalih timova iz Srbije koji se bore za plej-of.

Topić i Munćan osmi u Evropi

Reprezentativci Srbije u atletici Marina Munćan i Dragutin Topić osvojili su osma mesta u finalnim takmičenjima na 1500 metara i u skoku u vis, na prvenstvu Evrope u dvorani koje se održava u Torinu.

Pobede Partizana i Zvezde

Fudbaleri Partizanasu golom Lamine Dijare u 66. minutu pobedili Javor u Ivanjici i sačuvali sedam bodova prednosti u odnosu na Crvenu Zvezdu, posle 19. kola Superlige.Crveno-beli su na svom terenu sa 4:0 savladali Napredak, dok je Jagodina pobedila Banat sa 2:0, a Čukarički ekipu Hajduka sa 2:1. U nedelju u Novom Sadu Vojvodina dočekuje OFK Beograd. Pobedom u derbiju 19. kola, Vojvodina bi ponovo mogla da se probije na drugo mesto sa četiri boda zaostatka u odnosu na Partizan.

Topić u finalu

Reprezentativac Srbije Dragutin Topić plasirao se u finale takmičenja u skoku u vis na dvoranskom Evropskom prvenstvu u atletici u Torinu, posle preskočenih 220 centimetara.Topić je tim rezultatom osvojio sedmo mesto u kvalifikacijama i pridružio se Marini Munćan i Biljani Topić koje su se u već plasirale u finala u svojim disciplinama.

Pobeda Vojvodine u Beogradu

Odbojkaši Vojvodine pobedili su u Beogradu ekipu Crvene zvezde (21:25, 22:25, 16:25) u poslednjem, šestom kolu mini-lige.U utakmici bez većeg rezultatskog značaja, Vojvodina je zabeležila ubedljiv trijumf nad rivalom sa kojim će se ponovo sastati već 13. marta u prvom meču polufinala plej-ofa. U drugom meču, Ribnica je na svom terenu savladala lidera Radnički kredi banku (25:21, 25:23, 27:25). Ova dva tima takođe će se sastati u polufinalu plej-ofa odbojkaškog prvenstva.

Vojvodina u Domžalama

Tokom vikenda na programu su mečevi 24. kola NLB lige, posle kojih može biti mnogo jasnija situacija u borbi za fajnal-for, ali i za opstanak u regionalnom takmičenju.Vojvodina će u nedelju protiv Heliosa u Domžalama pokušati da pobedi i tako sačuva šansu da do kraja takmičenja izbori opstanak. U drugom nedeljnom meču sastaće se Bosna i Cibona. U subotu, Crvena zvezda gostuje Zadru i za potvrdu plasmana na završni turnir odgovara joj i poraz sa devet i manje poena razlike. Hemofarm dočekuje Olimpiju, Partizan u Beogradu igra protiv Splita, dok će FMP gostovati Zagrebu.

Kriza pogađa i tenis

Svetska asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) odlučila je da sa tri miliona dolara pomogne organizatorima turnira ove sezone, koji imaju problema sa nagradnim fondovima zbog svetske ekonomske krize.

Pionir dobio struju

Hali "Pionir" ponovo je uključena struja, nakon dogovora gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i nadležnih u Elektrodistribuciji. To je učinjeno zbog sutrašnje utakmice između Partizana i Splita, a dogovoreno je da ta institucija izmiri svoja dugovanja prema Elektrodistribuciji u narednih desetak dana.

Čavićev brat napustio Vojvodinu

Mlađi brat Milorada Čavića, Danijel potpisao je ugovor sa hrvatskim košarkaškim klubom Zabok pošto nije uspeo da potpiše ugovor sa Vojvodinom u kojoj je još od jesenas.

Bez rasprave o Butoroviću

Skupština fudbalskog kluba Vojvodina nije raspravljala o ostavci potpredsednika kluba Ratka Butorovića, koji se iz privatnih razloga nije ni pojavio na skupu u amfitetatru Spensa.

Partizan pobedio Panatinaikos

Košarkaši Partizana pobedili su Panatinaikos sa 63:56 (12:13, 14:16, 15:11, 22:16) u meču petog kola Grupe G Top 16 faze Evrolige, koja se igrala u Beogradskoj areni pred rekordnih 22.567 gledalaca.Najbolji u timu Partizana bili su Uroš Tripković i Stefon Lazmi sa po 12 poena, dok je Novica Veličković postigao 10 koševa. U ekipi prvaka Grčke najbolji je bio Dimitris Dijamantidis sa 21 poenom, dok je crnogorski reprezentativac i bivši igrač Partizana Nikola Peković postigao 10 koševa.

Ivanović hoće u Fiorentinu

Odbrambeni fudbaler Čelsija Branislav Ivanović u zimskom prelaznom roku bio je nadomak prelaska u Fiorentinu, ali ipak nije došlo do konačnog dogovora. Agent srpskog reprezentativca Vlado Borozan rekao je, međutim, da njegov klijent nije odustao od namere da napusti London i pridruži se četvrtoplasiranom timu italijanskog prvenstva. 

Danas Skupština FK Vojvodina

Predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Vojislav Gajić sazvao je redovnu skupštinu FK Vojvodina za četvrtak u 19 sati, u amfitetatru Spensa.Jedan od potpredsednika kluba, Ratko Butorović, uoči skupštine podneo je ostavku na mesto potpredsednika zaduženog za sport.

Vujošević najavljuje borbu

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da će bez obzira na ostvareni cilj u Evroligi , košarkaši Partizana protiv Panatinaikosa u beogradskoj Areni igrati motivisano i borbeno.

Ćorluka: Vidić najbolji na svetu

Prvotimac engleskog premijerligaša Totenhema i reprezentativac Hrvatske Vedran Ćorluka oduševljen je načinom na koji igra Mančester junajted, a za Nemanju Vidića kaže da je vođa tima i najbolji igrač Premijer lige. 

Optimisti u oba tabora

Selektor teniske Dejvis kup reprezentacije španije Albert Kosta rekao je da njegova ekipa poštuje srpske igrače, ali da se ne plaše protivnika u prvom kolu Svetske grupe.

Porazi Hemofarma i Zvezde

Košarkaši Hemofarma poraženi su u Mariupolju od Azovmaša 89:71, dok je Crvena zvezda izgubila od Pamese u Valensiji 82:80, u petom kolu K grupe Evrokupa.Vrščani su ukrajinsku ekipu u prvom kolu pobedili sa deset poena razlike, ali zbog ubedljivijeg poraza u drugom meču još uvek nisu obezbedili plasman na završni turnir Evrokupa u Torinu.

Foster neće biti kažnjen

Fudbalski savez Engleske neće kazniti golmana Mančester junajteda Bena Fostera zbog toga što je u finalu Liga kupa, pre penal serije, na "iPod-u" gledao slike ranijih ižvođenja udarca sa "bele tačke" fudbalera Totenhema.

Nedeljko Jovanović možda u Kolubari

Jedan od najboljih rukometaša Srbije svih vremena Nedeljko Jovanović karijeru bi mogao da završi u ekipi Kolubare iz Lazarevca. Prema saznanjima lista "Sport", čelnici Kolubare su u kontaktu sa Jovanovićem i sada samo od njega zavisi da li će od sledeće sezone nositi dres popularnih "krtica".

Serena osvojila Bili Džin King kup

Finalni meč egzibicionog Bili Džin King kupa koji je noćas odigran u Medison Skver Gardenu u Njujorku prošao je bez srpskih teniserki, koje su poražene u duelima sa sestrama Vilijams.