Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Vojvodina otpustila Kamingsa i Adamsa

Uprava KK Vojvodina raskinula je ugovore sa plejmejkerom Vontigom Kamingsom i krilnim igračem Hasanom Adamsom. Kamings, koji je pre dve sezone uspešno igrao za Partizan, u dresu Vojvodine proveo je dva meseca, dok je Hasan Adams doveden pre samo dve nedelje.

Srbija pala za tri mesta

Fudbalska reprezentacija Srbije zauzima 36. mesto na listi Svetske fudbalske federacije (FIFA), što je za tri pozicije lošiji plasman nego prošlog meseca. Španija vodi ispred Nemačke, dok se Portugal vratio među 10 najboljih pošto je stagnirao u decembru prošle godine.

Derbi na Old Trafordu

Večerašnjim mečevima u Ligi šampiona završava se prvi krug "nokaut faze", posle koje će u četvrtfinalu ostati osam najboljih evropskih klubova. Najviše interesovanja izaziva meč između Mančester junajteda i Intera, na Old Trafordu. U prvom meču, odogranom pre dve nedelje u Milanu, bilo je 0:0, iako je po broju prilika aktuelni šampion Evrope bio bliži pobedi. U ostalim mečevima sastaju se Porto - Atletiko Madrid (prvi meč 2:2), Barselona - Lion (1:1) i Roma - Arsenal (0:1). Direktne prenose revanš utakmica osmine finala Lige šampiona možete pratiti u emisiji Više od igre, večeras od 20 časova.

Večeras Partizan - Lotomatika

Košarkaši Partizana igraju večeras protiv Lotomatike u Rimu utakmicu poslednjeg, šestog kola Top 16 faze Evrolige. Partizan je još pre dva kola obezbedio plasman u četvrtfinale, a pobeda u večerašnjem meču mogla bi da mu donese prvo mesto u grupi ako Unikaha u Atini pobedi Panatinaikos u drugom meču Grupe G. U suprotnom, protivnik u četvrtfinalu mu je moskovski CSKA. Sve utakmice poslednjeg kola počinju u 20 sati.

Četiri ekipe u osmini finala

Fudbaleri Liverpula, Čelsija, Viljareala i Bajerna plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, posle prvih revanš utakmica "nokaut sistema" odigranih u utorak uveče.

Hemofarm prošao na završni turnir

Košarkaši Hemofarma pobedili su Pamesu 66:62 (27:20, 9:18, 12:15, 18:9) u šestom kolu grupe H Evrokupa i na taj način obezbedili plasman na završni turnir Evrokupa u Torinu.

Srbija bolja od Grčke

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Grčku u Atini, u trećem kolu Svetske lige rezultatom 11:6 (3:2, 2:3, 3:0, 3:1). Najbolji u ekipi Srbije, koja se u prve dve četvrtine dosta "mučila" sa domaćim timom, bili su Andrija Prlainović sa četiri i Vanja Udovičić sa tri postignuta gola. "Važna pobeda. Zacrtali smo učešće na završnom turniru u Crnoj Gori i posle Pireja smo jako blizu tom cilju", rekao je posle utakmice selektor Dejan Udovičić.

Četiri kandidata za PE 2016.

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da su do 9. marta, kada je istekao rok za prijavljivanje, podnete četiri kandidature za organizaciju šampionata Evrope 2016. godine. Kandidati su Italija, Francuska, Turska, kao i Švedska i Norveška, koje zajednički žele da ugoste najbolje reprezentacije Evrope.

Optužen bivši direktor Univerzijade

Prvo opštinsko tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora preduzeća "Univerzijada 2009" Siniše Jasnića zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa nabavkom sportske opreme za srpske reprezentativce na Univerzijadi u Bangkoku 2007. godine.

Hemofarm za dalji plasman

Večeras su na programu utakmice poslednjeg, 6. kola druge faze takmičenja u Evrokupu. Poznato je sedam učesnika finalnog turnira, pa će današnji mečevi odlučiti o poslednjem putniku u Torino. U konkurenciji su Hemofarm i ukrajinski Azovmaš, koji gostuje Crvenoj zvezdi u ''Pioniru''.

Rasplet u revanšima

Večeras se igraju prve četiri revanš utakmice osmine finala Lige šampiona. Najneizvesniji mečevi će se igrati u Torinu, gde Juventus dočekuje ekipu Čelzija, odnosno u Liverpulu, gde će gostovati madridski Real. Sastaće se: Liverpul - Real Madrid (prvi meč 1:0), Bajern - Sporting (5:0), Juventus – Čelzi (prvi meč 0:1) i Panatinaikos - Viljareal (1:1). Svi susreti na programu su od 20 časova i 45 minuta, a ostale utakmice igraju se sutra.

Marić menja Ljupka Petrovića

Zoran Marić, koji je jesenas vodio prvotimce fudbalskog kluba Vojvodina zajedno s Draganim Radojičićem, izabran je za novog šefa stručnog štaba novosadskog superligaša. On je na to mesto postavljen posle neopozive ostavke Ljupka Petrovića, koji je Vojvodinu vodio na svega dve utakmice na početku prolećnog dela prvenstva.

Ronaldo strelac posle 13 meseci

Nekada najbolji fudbaler sveta, Brazilac Ronaldo, odigrao je tek drugu utakmicu posle višemesečne pauze zbog povrede kolena, a u sudijskoj nadoknadi je postigao izjedančujući gol za Korintijans. Utakmica sa Palmerasom završena je 1:1, a Ronaldo je ušao u igru kao rezerva u drugom poluvremenu. Gol je proslavio zajedno sa publikom, tako da je policija morala da interveniše da bi se utakmica privela kraju. 

Petrović definitivno otišao

Ostavku koju je podneo posle remija sa OFK Beogradom, doskorašnji trener Vojvodine Ljupko Petrović potvrdio je u ponedeljak na sastanku sa upravom kluba.Čelnici kluba pokušali su da ubede Petrovića da povuče ostavku i ostane u klubu do leta, ali je on ostao uporan u svojoj nameri da napusti klupu Vojvodine.

Vaterpolisti sutra protiv Grčke

Vaterpolo reprezentacija Srbije sutra igra utakmicu trećeg kola Svetske lige protiv Grčke u Pireju. Utakmica je na programu od 20 časova po lokalnom vremenu. U dosadašnjim mečevima oba tima su slavila kod kuće protiv Francuza. Posle Grčke sledeći ispit naše ekipe biće duel sa selekcijom Francuske u Marseju 29. aprila.

Novčane nagrade za osvajače medalja

Vlada Srbije saopštila je da će novčano nagraditi sportiste za osvojene medalje u Pekingu. Milorad Čavić, koji je osvojio srebro nagrađen je sa 52.500 evra, Novak Đoković i njegov trener Jovan Lilić su za bronzu dobili 45.000 evra, a vaterpolisti za treće mesto 300.000 evra. Novčane nagrade u dinarskoj protiv vrednosti dobilo je još 10 naših reprezentativaca u veslanju i streljaštvu koji su osvajali medalje na Prvenstvima Evrope tokom prošle godine.

Poraz Vojvodine u Domžalama

Košarkaši Vojvodine poraženi su od Heliosa u Domžalama sa 100:84 (29:25, 22:18, 18:12, 31:29) i na taj način izgubili sve šanse za opstanak u regionalnoj NLB ligi.

Ljupko Petrović podneo ostavku

Trener Vojvodine Ljupko Petrović podneo je ostavku posle remija sa OFK Beogradom (1:1). Na konferenciji za novinare posle utakmice trener koji je Vojvodinu vodio samo na dva meča u prolećnoj sezoni rekao je da je njegova odluka konačna, bez obzira na stav uprave."Trener obično preuzima krivicu za loše rezultate, pa ću tako i ja da preuzmem krivicu na sebe za loš start u novoj sezoni. Kad sam došao rekao sam da ćemo se boriti za titulu i mislim da sada nema smisla da ostajem i borim se za treće ili četvrto mesto. Od danas više nisam trener Vojvodine", rekao je Petrović.

Biljana Topić četvrta u Evropi

Atletičarka Srbije Biljana Topić zauzela je četvrto mesto u troskoku na Evropskom prventvu u dvorani u Torinu, skokom do 14.40 metara. Tim rezultatom Topićeva postavila i novi nacionalni rekord, a za osvajanje bronzane medalje nedostajao joj je četiri santimetra duži skok. 

Španci nadmoćno do 4:1

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:1, od Rafaela Nadala u četvrtom meču prvog kola Dejvis kupa između Španije i Srbije u Benidormu. U poslednjem meču, bez rezultatskog značaja, David Ferer je za manje od sat vremena igre savladao Viktora Troickog sa 2:0, po setovima 6:0, 6:3.